Betaalt u straks 80% belasting op onkostenvergoedingen?

12 juli 2014 |
Betaalt u straks 80% belasting op onkostenvergoedingen?

In 2015 worden er grote veranderingen in de loonbelasting en het arbeidsrecht doorgevoerd. Als horecaondernemer zijn dat zo ongeveer de laatste dingen
waar u zich mee bezig wilt houden. Misschien heeft u alle rompslomp rond belastingen en arbeidsovereenkomsten wel uitbesteed. Maar als de regels niet goed worden toegepast komt de rekening wel op uw bureau te liggen. Schrijf u nu met korting in voor het seminar!
Alles wat u moet weten!
We hebben daarom alles wat u op 1 januari volgend jaar moet weten en geregeld moet hebben eens op een rijtje laten zetten. Twee deskundigen van 2Xplain Vakinformatie, de specialist op het gebied van loonbelasting en arbeidsrecht, komen op 15 september vertellen hoe u de arbeidskosten zo laag mogelijk houdt, en de arbeidscontracten zo flexibel mogelijk.

Betaalt u straks 80% belasting over een personeelsmaaltijd?

Als u naast het salaris ook onkostenvergoedingen aan uw personeel betaalt, gelden daar momenteel veel, vaak ingewikkelde regels voor. Voor elke soort vergoeding bestaan aparte regels. Kijken we bijvoorbeeld naar werkkleding, dan mag dat van de belastingdienst pas zo genoemd worden als er minimaal een logo van bepaalde afmetingen op staat.

Bij maaltijden maakt het verschil of die tijdens een normale dienst genuttigd worden, of tijdens overwerk. Daarnaast kan het verschil maken of u iets vergoedt, iets verstrekt of iets ter beschikking stelt. In het geval van werkkleding: vergoeden betekent dat de werknemer iets koopt en u dat terugbetaalt, verstrekken betekent dat u de kleding koopt en aan de werknemer geeft, ter beschikking stellen houdt in dat u voor kleding zorgt die de werknemer op het werk aantrekt.

Nieuw systeem per 1 januari 2015
Op 1 januari 2015 gaat het hele systeem van onkostenvergoedingen op de schop. Alle losse regeltjes verdwijnen en in plaats daarvan mag u een vast percentage van de totale loonsom als kostenvergoedingen geven. Dat maakt het een stuk eenvoudiger, maar is voor horecaondernemers meestal niet zo gunstig. Een vast percentage van de loonsom is aantrekkelijk als u weinig werknemers met hoge salarissen heeft, maar niet als het om veel werknemers met lage salarissen gaat. Met veel deeltijders en minimumloners is er maar weinig ruimte voor onkostenvergoedingen, die bovendien onder veel werknemers moet worden verdeeld. En gaat u over het vastgestelde percentage heen, dan betaalt u daarover maar liefst 80% belasting. Dat wilt u toch zeker voorkomen?

Voorkom dat u na beëindiging van een tijdelijk arbeidscontract nog een maand loon moet doorbetalen

Ook de regels rond arbeidscontracten gaan op de schop. Dat is vastgelegd in de nieuwe Wet werk en zekerheid. De mogelijkheden van opeenvolgende tijdelijke contracten worden beperkt. U mag niet altijd meer een proeftijd afspreken en de regels voor een concurrentiebeding worden strenger. U moet uw werknemer straks 'aanzeggen' dat een tijdelijk contract niet wordt verlengd, maar pas op, u moet het niet opzeggen, want dan moet u alsnog naar UWV of rechter. De CAO kan alles echter weer anders vaststellen. Ingewikkelde zaken dus, en u loopt ook nog eens het risico om een werknemer van wie het contract is afgelopen een maand extra te moeten betalen. Ook dat kunt u beter voorkomen.

Kleine investering, grote besparing

Speciaal voor u, als lezer, komen Jos van Weert (loonbelastingdeskundige en eindredacteur van PayRoll Magazine) en Nathalie van Goor (arbeidsjurist bij Loonvisie), u vertellen wat er gaat veranderen en hoe u kosten en risico's kunt beperken.

Wat, waar en hoe?

Op maandag 15 september 2014, van 10:00 - 16:00 uur

Hotel Houten (aan de A27)
Hoofdveste 25
3992 DH Houten

Korting:* lezers van De Restaurantkrant, De Cafékrant en Lunchroom betalen geen € 345,- maar *slechts € 295,-

inclusief consumpties voor en tijdens de bijeenkomst
inclusief uitgebreid lunchbuffet
inclusief naborrel
inclusief uitgebreide brochure over de werkkostenregeling
inclusief uitgebreide brochure over de wet werk en zekerheid
exclusief btw

Reserveer snel uw plaats
Stuur een e-mail naar "administratie@2xplain.nl"
Eerst meer weten?
Bel Frans la Poutré of Cas Bakker van 2Xplain: 040-2 947 957

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: