7500 bezoekers voor Bakkersvak

15 maart 2016 |
7500 bezoekers voor Bakkersvak<

Het Autotron in Rosmalen bruiste 6 en 7 maart van de inspiratie. De beurs trok uiteindelijk ruim 7500 bezoekers. Met een groter deelnemersveld
(+10 procent), uitbreiding met een extra hal en demonstraties op internationaal niveau kon de Nederlandse (banket)bakker volgens de organisatie niet wegblijven. Ook chocolatiers, patissiers, ijsbereiders en horecaprofessionals wisten het Autotron te vinden.

Feestelijk Autotron
Autotron was dit jaar gehuld in voorjaarssferen. Al voor de entree verwelkomde een aantal deelnemers de bezoekers op het buitenplein. Een lentepad leidde de bezoeker naar de ingang van het feestelijk aangekleed Autrotron. De èchte markt in de entree, vrolijke muzikanten, ballonnen voor de kinderen en de goedlachse hostessen zetten de toon voor een gastvrije dag.



5 jaar Bakkersvak
Vijf jaar geleden namen 85 ondernemingen het avontuurlijke besluit om in te stappen in een nieuw concept voor de bakkerijbranche: deelname aan de Bakkersbeurs in Autotron. Bakkersvak heeft de nodige ontwikkelingen doorgemaakt en afgelopen weekend vond alweer de vijfde editie plaats. Maar liefst 25 deelnemers vierden hun vijfde deelname en werden op zondagochtend in het zonnetje gezet met een felicitatie en een fotomoment. In de entree pronkte een imposante felicitatie namens het Nederlands Patisserie Team en ook in de stands werd creatief aandacht geschonken aan deze verjaardag.

Nieuwkomers op beurs
Al tijdens de opbouw maakte een deelnemer een mooi compliment: "Bakkersvak begint nu met deze extra beurshal en de markt in de entree op een échte beurs te lijken." Hij maakt hiermee natuurlijk de vergelijking met de grote internationale bakkerijbeurzen. Dit is niet zo gek, ruim 170 deelnemers presenteerden hun producten en diensten tijdens Bakkersvak. Natuurlijk waren er ook nieuwkomers zoals, Délifrance, Sonneveld, Pandriks, Dutch Homemade en de Gimmerse Verleiding.



Dutch Pastry Award
De Dutch Pastry Award, dit jaar in het thema Flora & Fauna, is inmiddels een vast onderdeel van Bakkersvak. Deze editie kende een overduidelijke winnaar: Stephan Kemps. Ook bij de publieksprijs en de prijs voor de beste nieuwkomer liet hij zijn vijf concurrenten achter zich.

Demonstraties
Een grote bron van inspiratie voor de bakker zijn de vaktechnieken van de talenten van internationaal niveau. Beide beursdagen lieten het BoulangerieTeam en het Nederlands Patisserie Team verbluffende creaties zien. Niet alleen de eindproducten waren om te smullen, ook het verhaal achter de producten, grondstoffen en technieken vielen bij de bezoekers enorm in de smaak.

Scholenbattle
Zondag 6 maart kwamen oud winnaars van de Gouden, Zilveren en Bronzen Gard in actie en op maandag creëerden zes scholen hun verjaardagstaart voor Bakkersvak. De afvaardiging van het Cingel College werd door jury Robèrt van Beckhoven en Hidde de Brabander als winnaar uitgeroepen.



Miniworkshops
In de nieuwe hal was het platform van Ambacht & Business niet te missen. Gedurende beide beursdagen vonden hier interactieve miniworkshops plaats, werden certificaten van de eerste deelnemers uitgereikt en schreven ruim 80 ambachtelijke bakkers zich direct in voor het nieuwe cursusjaar dat in september van start gaat.

Bakkersvak 2017
Het grote succes resulteerde erin dat de overgrote meerderheid van de deelnemers al op de beurs intekende voor 2017. De volgende editie vindt plaats op 5 en 6 maart.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: