7500 bezoekers voor Bakkersvak

15 maart 2016 |
7500 bezoekers voor Bakkersvak<

Het Autotron in Rosmalen bruiste 6 en 7 maart van de inspiratie. De beurs trok uiteindelijk ruim 7500 bezoekers. Met een groter deelnemersveld
(+10 procent), uitbreiding met een extra hal en demonstraties op internationaal niveau kon de Nederlandse (banket)bakker volgens de organisatie niet wegblijven. Ook chocolatiers, patissiers, ijsbereiders en horecaprofessionals wisten het Autotron te vinden.

Feestelijk Autotron
Autotron was dit jaar gehuld in voorjaarssferen. Al voor de entree verwelkomde een aantal deelnemers de bezoekers op het buitenplein. Een lentepad leidde de bezoeker naar de ingang van het feestelijk aangekleed Autrotron. De èchte markt in de entree, vrolijke muzikanten, ballonnen voor de kinderen en de goedlachse hostessen zetten de toon voor een gastvrije dag.



5 jaar Bakkersvak
Vijf jaar geleden namen 85 ondernemingen het avontuurlijke besluit om in te stappen in een nieuw concept voor de bakkerijbranche: deelname aan de Bakkersbeurs in Autotron. Bakkersvak heeft de nodige ontwikkelingen doorgemaakt en afgelopen weekend vond alweer de vijfde editie plaats. Maar liefst 25 deelnemers vierden hun vijfde deelname en werden op zondagochtend in het zonnetje gezet met een felicitatie en een fotomoment. In de entree pronkte een imposante felicitatie namens het Nederlands Patisserie Team en ook in de stands werd creatief aandacht geschonken aan deze verjaardag.

Nieuwkomers op beurs
Al tijdens de opbouw maakte een deelnemer een mooi compliment: "Bakkersvak begint nu met deze extra beurshal en de markt in de entree op een échte beurs te lijken." Hij maakt hiermee natuurlijk de vergelijking met de grote internationale bakkerijbeurzen. Dit is niet zo gek, ruim 170 deelnemers presenteerden hun producten en diensten tijdens Bakkersvak. Natuurlijk waren er ook nieuwkomers zoals, Délifrance, Sonneveld, Pandriks, Dutch Homemade en de Gimmerse Verleiding.



Dutch Pastry Award
De Dutch Pastry Award, dit jaar in het thema Flora & Fauna, is inmiddels een vast onderdeel van Bakkersvak. Deze editie kende een overduidelijke winnaar: Stephan Kemps. Ook bij de publieksprijs en de prijs voor de beste nieuwkomer liet hij zijn vijf concurrenten achter zich.

Demonstraties
Een grote bron van inspiratie voor de bakker zijn de vaktechnieken van de talenten van internationaal niveau. Beide beursdagen lieten het BoulangerieTeam en het Nederlands Patisserie Team verbluffende creaties zien. Niet alleen de eindproducten waren om te smullen, ook het verhaal achter de producten, grondstoffen en technieken vielen bij de bezoekers enorm in de smaak.

Scholenbattle
Zondag 6 maart kwamen oud winnaars van de Gouden, Zilveren en Bronzen Gard in actie en op maandag creëerden zes scholen hun verjaardagstaart voor Bakkersvak. De afvaardiging van het Cingel College werd door jury Robèrt van Beckhoven en Hidde de Brabander als winnaar uitgeroepen.



Miniworkshops
In de nieuwe hal was het platform van Ambacht & Business niet te missen. Gedurende beide beursdagen vonden hier interactieve miniworkshops plaats, werden certificaten van de eerste deelnemers uitgereikt en schreven ruim 80 ambachtelijke bakkers zich direct in voor het nieuwe cursusjaar dat in september van start gaat.

Bakkersvak 2017
Het grote succes resulteerde erin dat de overgrote meerderheid van de deelnemers al op de beurs intekende voor 2017. De volgende editie vindt plaats op 5 en 6 maart.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: