5&33 trapt truffelseizoen af

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie 23 september 2019
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Vanaf 25 oktober 2019 geniet je bij restaurant 5&33 van een 4-gangen menu met verse witte truffel uit Italië. Truffle Tuesday? Jazeker, elke dinsdag geniet je o.a. van de 5&33 signature dish: Truffle Taglionini.

Voor de 6de editie heeft 5&33 chef Mirko Bischèri de handen ineengeslagen met niet één, maar twee gepassioneerde chefs: Freek van Noortwijk, bekend van o.a. zijn rol als jurylid in Masterchef, en chef Guillaume de Beer. Samen met een derde compagnon vormen zij The Breda Group en zijn daarmee de trotse eigenaren van vier restaurants in Amsterdam.

Truffels uit Umbrië

De truffels van het 4-gangen menu worden in Umbrië, Italië verzameld en om de dag naar de keuken van 5&33 vervoerd. In de keuken worden de truffels nauwkeurig gewogen en vervolgens verwerkt in de gerechten. 5&33 gebruikt voornamelijk witte truffels, de luxere variant onder de truffels.  

Freek en Guillaume hebben hun favoriete truffelgerecht, gefrituurde bloemkool met Hollandaisesaus en truffel, toegevoegd aan het menu:  

“Wij vinden het gaaf om een simpel, oer-Hollands product als bloemkool te laten floreren door te combineren met een delicaat en exclusief product als truffel. Dit signatuurgerecht komt ieder jaar wel ergens terug in een van onze restaurants. We vinden het dan ook heel tof om het truffelseizoen hiermee feestelijk te starten bij 5&33”. Aldus Freek en Guillaume.   

Het 4-gangen menu:

Gefrituurde bloemkool met een Hollandaise saus van gerookte ham, sjalotjes, Pecorino en truffel

Gerookte buffalo ricotta ravioli met truffel 

Lam, artisjok en truffel 

Romige hazelnoten met een gezouten chocolade crumble en truffel 

Het truffelmenu is voor € 50,- verkrijgbaar tot en met eind februari 2020. Reserveren kan via  www.5and33.nl.

Truffle Tuesday

Naast het 4-gangen menu biedt 5&33 vanaf 29 oktober iedere dinsdag het concept 'Truffle Tuesday' bestaande uit een truffelvoorgerecht, de beroemde 5&33 truffelpasta en een glas Franciacorta voor slechts € 35,-. Voor Truffle Tuesday wordt zwarte truffel gebruikt. Reserveren kan via www.5and33.nl.
 

Overig nieuws