5&33 trapt truffelseizoen af

23 september 2019 | Thijs Jacobs

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Vanaf 25 oktober 2019 geniet je bij restaurant 5&33 van een 4-gangen menu met verse witte truffel uit Italië. Truffle Tuesday? Jazeker, elke dinsdag geniet je o.a. van de 5&33 signature dish: Truffle Taglionini.

Voor de 6de editie heeft 5&33 chef Mirko Bischèri de handen ineengeslagen met niet één, maar twee gepassioneerde chefs: Freek van Noortwijk, bekend van o.a. zijn rol als jurylid in Masterchef, en chef Guillaume de Beer. Samen met een derde compagnon vormen zij The Breda Group en zijn daarmee de trotse eigenaren van vier restaurants in Amsterdam.

Truffels uit Umbrië

De truffels van het 4-gangen menu worden in Umbrië, Italië verzameld en om de dag naar de keuken van 5&33 vervoerd. In de keuken worden de truffels nauwkeurig gewogen en vervolgens verwerkt in de gerechten. 5&33 gebruikt voornamelijk witte truffels, de luxere variant onder de truffels.  

Freek en Guillaume hebben hun favoriete truffelgerecht, gefrituurde bloemkool met Hollandaisesaus en truffel, toegevoegd aan het menu:  

“Wij vinden het gaaf om een simpel, oer-Hollands product als bloemkool te laten floreren door te combineren met een delicaat en exclusief product als truffel. Dit signatuurgerecht komt ieder jaar wel ergens terug in een van onze restaurants. We vinden het dan ook heel tof om het truffelseizoen hiermee feestelijk te starten bij 5&33”. Aldus Freek en Guillaume.   

Het 4-gangen menu:

Gefrituurde bloemkool met een Hollandaise saus van gerookte ham, sjalotjes, Pecorino en truffel

Gerookte buffalo ricotta ravioli met truffel 

Lam, artisjok en truffel 

Romige hazelnoten met een gezouten chocolade crumble en truffel 

Het truffelmenu is voor € 50,- verkrijgbaar tot en met eind februari 2020. Reserveren kan via  www.5and33.nl.

Truffle Tuesday

Naast het 4-gangen menu biedt 5&33 vanaf 29 oktober iedere dinsdag het concept 'Truffle Tuesday' bestaande uit een truffelvoorgerecht, de beroemde 5&33 truffelpasta en een glas Franciacorta voor slechts € 35,-. Voor Truffle Tuesday wordt zwarte truffel gebruikt. Reserveren kan via www.5and33.nl.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: