5&33 trapt truffelseizoen af

23 september 2019 | Thijs Jacobs

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Vanaf 25 oktober 2019 geniet je bij restaurant 5&33 van een 4-gangen menu met verse witte truffel uit Italië. Truffle Tuesday? Jazeker, elke dinsdag geniet je o.a. van de 5&33 signature dish: Truffle Taglionini.

Voor de 6de editie heeft 5&33 chef Mirko Bischèri de handen ineengeslagen met niet één, maar twee gepassioneerde chefs: Freek van Noortwijk, bekend van o.a. zijn rol als jurylid in Masterchef, en chef Guillaume de Beer. Samen met een derde compagnon vormen zij The Breda Group en zijn daarmee de trotse eigenaren van vier restaurants in Amsterdam.

Truffels uit Umbrië

De truffels van het 4-gangen menu worden in Umbrië, Italië verzameld en om de dag naar de keuken van 5&33 vervoerd. In de keuken worden de truffels nauwkeurig gewogen en vervolgens verwerkt in de gerechten. 5&33 gebruikt voornamelijk witte truffels, de luxere variant onder de truffels.  

Freek en Guillaume hebben hun favoriete truffelgerecht, gefrituurde bloemkool met Hollandaisesaus en truffel, toegevoegd aan het menu:  

“Wij vinden het gaaf om een simpel, oer-Hollands product als bloemkool te laten floreren door te combineren met een delicaat en exclusief product als truffel. Dit signatuurgerecht komt ieder jaar wel ergens terug in een van onze restaurants. We vinden het dan ook heel tof om het truffelseizoen hiermee feestelijk te starten bij 5&33”. Aldus Freek en Guillaume.   

Het 4-gangen menu:

Gefrituurde bloemkool met een Hollandaise saus van gerookte ham, sjalotjes, Pecorino en truffel

Gerookte buffalo ricotta ravioli met truffel 

Lam, artisjok en truffel 

Romige hazelnoten met een gezouten chocolade crumble en truffel 

Het truffelmenu is voor € 50,- verkrijgbaar tot en met eind februari 2020. Reserveren kan via  www.5and33.nl.

Truffle Tuesday

Naast het 4-gangen menu biedt 5&33 vanaf 29 oktober iedere dinsdag het concept 'Truffle Tuesday' bestaande uit een truffelvoorgerecht, de beroemde 5&33 truffelpasta en een glas Franciacorta voor slechts € 35,-. Voor Truffle Tuesday wordt zwarte truffel gebruikt. Reserveren kan via www.5and33.nl.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: