5&33 trapt truffelseizoen af

23 september 2019 | Thijs Jacobs

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Vanaf 25 oktober 2019 geniet je bij restaurant 5&33 van een 4-gangen menu met verse witte truffel uit Italië. Truffle Tuesday? Jazeker, elke dinsdag geniet je o.a. van de 5&33 signature dish: Truffle Taglionini.

Voor de 6de editie heeft 5&33 chef Mirko Bischèri de handen ineengeslagen met niet één, maar twee gepassioneerde chefs: Freek van Noortwijk, bekend van o.a. zijn rol als jurylid in Masterchef, en chef Guillaume de Beer. Samen met een derde compagnon vormen zij The Breda Group en zijn daarmee de trotse eigenaren van vier restaurants in Amsterdam.

Truffels uit Umbrië

De truffels van het 4-gangen menu worden in Umbrië, Italië verzameld en om de dag naar de keuken van 5&33 vervoerd. In de keuken worden de truffels nauwkeurig gewogen en vervolgens verwerkt in de gerechten. 5&33 gebruikt voornamelijk witte truffels, de luxere variant onder de truffels.  

Freek en Guillaume hebben hun favoriete truffelgerecht, gefrituurde bloemkool met Hollandaisesaus en truffel, toegevoegd aan het menu:  

“Wij vinden het gaaf om een simpel, oer-Hollands product als bloemkool te laten floreren door te combineren met een delicaat en exclusief product als truffel. Dit signatuurgerecht komt ieder jaar wel ergens terug in een van onze restaurants. We vinden het dan ook heel tof om het truffelseizoen hiermee feestelijk te starten bij 5&33”. Aldus Freek en Guillaume.   

Het 4-gangen menu:

Gefrituurde bloemkool met een Hollandaise saus van gerookte ham, sjalotjes, Pecorino en truffel

Gerookte buffalo ricotta ravioli met truffel 

Lam, artisjok en truffel 

Romige hazelnoten met een gezouten chocolade crumble en truffel 

Het truffelmenu is voor € 50,- verkrijgbaar tot en met eind februari 2020. Reserveren kan via  www.5and33.nl.

Truffle Tuesday

Naast het 4-gangen menu biedt 5&33 vanaf 29 oktober iedere dinsdag het concept 'Truffle Tuesday' bestaande uit een truffelvoorgerecht, de beroemde 5&33 truffelpasta en een glas Franciacorta voor slechts € 35,-. Voor Truffle Tuesday wordt zwarte truffel gebruikt. Reserveren kan via www.5and33.nl.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: