57 nieuwe Bib Gourmand adressen

4 november 2014 |
57 nieuwe Bib Gourmand adressen

Michelin pakt in zijn nieuwste gids voor het eerst uit met meer dan 285 Bib Gourmand adressen en verwelkomt 57 nieuwkomers. De stempel van
de Bib Gourmand prijkt op steeds meer restaurants. Het concept van een keuzemenu onder de 37 euro, ongeacht de kookstijl, maar steeds met seizoensgebonden producten in de hoofdrol is uitgegroeid tot een begrip. Een begrip dat niet in één woord samen te vatten is, maar heel divers is. Klassiek, innovatief, Aziatisch, Italiaans … de vermenging van kookstijlen zorgt voor dynamiek en spanning. De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bewijst dat gastronomisch dineren niet duur hoeft te zijn.

57 nieuwkomers
De cijfers van editie 2015 spreken voor zich: 285 restaurants, waarvan 57 nieuwkomers, krijgen het bekende symbool '=' naast hun naam. De Michelin inspecteurs reisden naar alle uithoeken van de Benelux en vonden er uiteenlopende leuke adresjes, die duidelijk aanslaan. Jong en oud, zakelijk en privé, voor de lunch en het diner.

België en Luxemburg
België en Luxemburg spannen de kroon met 35 nieuwkomers, een stijging met zowat vijftig procent ten opzichte van de vorige gids! De diversiteit en variatie van de selectie springt meteen in het oog, zowel qua keukenstijl als qua ligging. Zo geniet u bij taverne de la Fermette (Rochehaut) van pure, traditionele smaken die schitteren in al hun eenvoud, verleidt Nano (Hasselt) met zijn inventieve aanpak van klassieke gerechten en smult u bij Toi Moi et la Mer (Oostende) van heerlijke visgerechten met mediterrane accenten.

Brussel
Een Bib-adresje is dus nooit ver weg, zeker niet in Brussel! De hoofdstad heeft er namelijk elf nieuwe restaurants bij die een mooi overzicht bieden van het internationale karakter van de stad. Heeft u bijvoorbeeld zin in pure Italiaanse smaken op basis van topproducten? Dan
moet u bij Caffè Al Dente (Ukkel) zijn. Bent u op zoek naar authentieke Thaise smaken? Dan is Villa Singha (Oudergem) een uitgelezen plek. Of mag het goede Belgische kost zijn? Trek dan zeker eens naar de Taverne du Passage in de Koninginnegalerij. Voor ieder wat wils! Van internationaal gaan we in Nederland over naar een andere trend: lekker lokaal. Steeds meer (jonge) chefs gaan op zoek naar producten die lokaal en seizoensgebonden zijn. Hiermee dragen ze bij aan de ontwikkeling van de Nederlandse gastronomie, die een eigen identiteit opbouwt. Een identiteit die naast het lokale karakter ook opvalt door zijn diversiteit.

Haarlem in the picture
De stad Haarlem is een mooi voorbeeld van die ontwikkeling. Bij Patxaran – Pintxos y Tapas ontdekt u een flexibel concept dat proeven van authentieke Spaanse smaken des te
lekkerder maakt. Iets verderop kan men bij Fris dan weer genieten van originele texturen en productcombinaties, waarvoor de chef bij voorkeur producten uit de eigen tuin en van lokale leveranciers gebruikt. De combinatie van lokaal en internationaal kruidt het Nederlands
verhaal.

6 november
De Bib Gourmand Benelux 2015 wordt vanaf 6 november verkocht voor een prijs van € 15,95 (België en Nederland) en € 15,51 (Luxemburg). In deze 7e editie vindt u:
· 160 restaurants in België, waarvan 35 nieuwe;
· 10 restaurants in Luxemburg;
· 115 restaurants in Nederland, waarvan 22 nieuwe.

Nu al gesloten
Twee restaurants met een Bib Gourmand hebben de deuren gesloten nadat de MICHELIN gids Bib Gourmand Benelux 2015 is gedrukt: Le Grill uit Watermaal-Bosvoorde (recente
sluiting) en La Roseraie uit Florenville (sluiting in oktober 2015).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: