5 tips om jouw horecazaak voor te bereiden op Moederdag

3 mei 2019 | Thijs Jacobs

OpenTable, wereldleider in restaurantreservering, heeft 5 tips verzameld om als horecazaak het meeste uit Moederdag te halen. Door de juiste voorbereiding kun je een geweldige ervaring bieden aan je gasten: 

1. Plan vooruit.

Organisatie is essentieel rondom speciale data. Probeer vooruit te plannen in de kalender en je personeel voor te bereiden. Op Moederdag arriveren mogelijk meer groepen en gezinnen. Verbeter je service door het aantal gezinstafels uit te breiden. Deel de reserveringen in in twee shifts om het optimale uit het aantal beschikbare couverts te halen.

2. Maak een speciaal menu.

Of promoot het gebruikelijke menu met een mooie aanbieding of iets extra’s. Maak de aanbieding of het menu dat je voor deze datum hebt opgesteld op verschillende manieren bekend. Plaats bijvoorbeeld dit speciale menu op jouw online reserveringsplatforms, voeg een extra gedeelte toe op de website van je restaurant en publiceer berichten op social media.

3. Als je een terras hebt, geef het een boost.

Wat is er leuker dan Moederdag bij mooi weer buiten te vieren? Restaurants met een terras hebben een voordeel op deze datum. Probeer op Moederdag grote (gezins)tafels buiten te plaatsen (ronde tafels werken goed) en kleed ze speciaal voor de gelegenheid aan met bloemen en planten.

4. Maak een selectie wijnen voor dames.

Laat je inspireren door vinoloog Janna Rijpma die een wijngids heeft uitgebracht speciaal voor vrouwen. Vrouwen zijn gevoeliger voor smaken en geuren. Bied bijvoorbeeld een speciale lijst met wijnen voor moeders op deze dag aan. 

5. Eerbetoon aan moeders.

Leg moeders extra’s in de watten en geef ze een geschenk bij het dessert of maak een speciale 'Moederdag' cocktail. Dit zal bijdragen aan een mooie herinnering en unieke ervaring, zodat gasten zullen terugkeren. 

Nooit meer een feestdag missen? Download hier de HorecaMarketingKalender!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Columns Coronacrisis
Column Sico de Moel: Contact

Het klinkt misschien stom, maar ik had het echt even gemist: het contact met mijn gasten. Het deed me dan ook goed om een aantal vaste gasten weer even te kunnen zien. Vorige week zijn we begonnen met menu's voor thuis. We bezorgen in heel A...

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: