5 tips om jouw horecazaak voor te bereiden op Moederdag

3 mei 2019 | Thijs Jacobs

OpenTable, wereldleider in restaurantreservering, heeft 5 tips verzameld om als horecazaak het meeste uit Moederdag te halen. Door de juiste voorbereiding kun je een geweldige ervaring bieden aan je gasten: 

1. Plan vooruit.

Organisatie is essentieel rondom speciale data. Probeer vooruit te plannen in de kalender en je personeel voor te bereiden. Op Moederdag arriveren mogelijk meer groepen en gezinnen. Verbeter je service door het aantal gezinstafels uit te breiden. Deel de reserveringen in in twee shifts om het optimale uit het aantal beschikbare couverts te halen.

2. Maak een speciaal menu.

Of promoot het gebruikelijke menu met een mooie aanbieding of iets extra’s. Maak de aanbieding of het menu dat je voor deze datum hebt opgesteld op verschillende manieren bekend. Plaats bijvoorbeeld dit speciale menu op jouw online reserveringsplatforms, voeg een extra gedeelte toe op de website van je restaurant en publiceer berichten op social media.

3. Als je een terras hebt, geef het een boost.

Wat is er leuker dan Moederdag bij mooi weer buiten te vieren? Restaurants met een terras hebben een voordeel op deze datum. Probeer op Moederdag grote (gezins)tafels buiten te plaatsen (ronde tafels werken goed) en kleed ze speciaal voor de gelegenheid aan met bloemen en planten.

4. Maak een selectie wijnen voor dames.

Laat je inspireren door vinoloog Janna Rijpma die een wijngids heeft uitgebracht speciaal voor vrouwen. Vrouwen zijn gevoeliger voor smaken en geuren. Bied bijvoorbeeld een speciale lijst met wijnen voor moeders op deze dag aan. 

5. Eerbetoon aan moeders.

Leg moeders extra’s in de watten en geef ze een geschenk bij het dessert of maak een speciale 'Moederdag' cocktail. Dit zal bijdragen aan een mooie herinnering en unieke ervaring, zodat gasten zullen terugkeren. 

Nooit meer een feestdag missen? Download hier de HorecaMarketingKalender!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: