26 biertjes per persoon bij carnaval

16 februari 2015 |
26 biertjes per persoon bij carnaval

Naast optochten en polonaise horen ook drinken en vreemdgaan bij carnaval. Feestkleding365.nl wijdde er een groot onderzoek aan onder 950 bezoekers. Wat blijkt: de gemiddelde carnavalsvierder viert 2,6 dagen carnaval en drinkt 25,8 biertjes. En maar liefst 13,6% gaat vreemd. Import-feestvierders drukken het aantal gedonken biertjes per persoon echter.

Drinken & Feesten
Waar Brabanders en Limburgers gemiddeld 3,2 dagen carnaval vieren, houden de import-feestgangers van boven de rivieren het bij 2,0 dagen. In Brabant en Limburg wordt ongeveer evenveel per persoon gedronken, maar het is zeer opvallend dat meer Limburgers de carnaval alcoholvrij doormaken dan Brabanders (respectievelijk 17,8% en 9,3%).

Vreemdgaan
Gemiddeld gaat 13,6% van de carnavallers vreemd (zoenen is ook vreemdgaan), maar hier vallen vooral de regionale verschillen op. Limburgers vinden hun carnavalscultuur vaak meer cultureel of religieus dan de Brabantse en de cijfers lijken dat te bevestigen: 22,1 % van de Brabanders rijdt de scheve schaats ten opzichte van 5,9% van de Limburgers. Bezoekers van boven de rivieren zitten er qua promiscuïteit precies tussen: 15,8%.

Vreemdgaan per provincie:

Noord Brabant 22,1 %
Flevoland 17,6 %
Noord Holland 17,6 %
Overijssel 17,5 %
Zeeland 16,7 %
Zuid Holland 14,7 %
Drenthe 14,3 %
Friesland 13,8 %
Groningen 12,1 %
Utrecht 11,1 %
Limburg 5,9 %
Gelderland 3,7 %
LANDELIJK 13,6 %


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: