24 uur koken voor het goede doel: 24 Cooking!

14 november 2016 | Thijs Jacobs

20 leerlingen, 48 gangen, 24 uur. Zo ziet 24 Cooking er uit, een initiatief van leerlingen die de opleiding Zelfstandig werkend kok volgen op MBO-school De Rooi Pannen in Tilburg. Met hun kookmarathon hopen zij geld in te zamelen voor Luanda Jinja in Oeganda.

Vanaf vrijdag 9 december 10.00 uur tot en met zaterdag 10 december 10.00 uur wordt er elk half uur een ander gerecht bereid en geserveerd. Ooit sliptong met citroencrême en pompoen uit de oven gegeten om 2.00 uur ’s nachts? Eindelijk kan het! De leerlingen zetten hun beste beentje voor en bereiden de lekkerste gerechten voor hun gasten, die mogen komen en gaan wanneer ze willen. Per gerecht wordt een bedrag van 7,50 euro betaald.

De Rooi pannen is nog op zoek naar gasten die deze unieke gebeurtenis willen meemaken. Reserveren kan via http://www.twenty4cooking.nl. Daar is ook uitgebreide informatie te vinden over onze kookmarathon voor het goede doel.

Dat goede doel, Luanda Jinja in Oeganda, komt niet helemaal uit de lucht vallen. De Blessed Damiaanschool in Oeganda wordt al enkele jaren gesteund door De Rooi Pannen. Dit schooljaar hebben de leerlingen als doel gesteld geld op te halen voor de bouw van een multifunctionele ruimte op het terrein.

De kookmarathon vindt plaats op De Rooi Pannen, Dr. Ahausstraat 1 in Tilburg. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: