24 sterrenchefs koken voor goede doel in hotel

2 februari 2016 |
24 sterrenchefs koken voor goede doel in hotel

24 sterrenchefs waaronder Menno Post, Soenil Bahadoer, Erik van Loo en Sydney Schutte zullen 24 uur lang non-stop de sterren van de
hemel koken voor dance4Life. Van zondag 13 maart 12.00 uur tot en met maandag 14 maart 12.00 is PRESSROOM Amsterdam in het INK hotel 24 uur lang hét culinaire centrum van Nederland. In een sessie van drie uur bereiden drie chef-koks beurtelings drie gerechten per uur.

Foto: Mark Gratema van ML, Dennis Kuipers van Vinkeles, Maurits v/d Voorn van Latour, mede-organisator Tjitze van der Dam van PRESSROOM en mede-organisator Frank Schipper van De Compagnon

Goede doel
Initiatiefnemer en bedenker van deze gastronomische 24-uurs benefietactie is Tjitze van der Dam de chef van PRESSROOM Amsterdam in het INK hotel. Hij heeft inmiddels tientallen toprestaurants van Michelinniveau bereid gevonden om geheel belangeloos mee te werken: "Het is fantastisch om te merken dat zoveel professionals zich inzetten voor een event waarvan de volledige opbrengst naar het goede doel gaat. Voor zover ik weet, zijn er nergens ter wereld zoveel Michelinsterren-chefs in zo’n korte tijd bij elkaar gekomen om samen te koken."

Hoe het werkt
Per sessie van drie uur, kunnen slechts 40 gasten in het restaurant terecht. Drie chef-koks bereiden beurtelings drie gerechten per uur. Elke gast krijgt dus negen topgerechten van chefs die gezamenlijk gemiddeld vier Michelinsterren vertegenwoordigen. In totaal zijn er 8 sessies en slechts 320 stoelen beschikbaar voor dit evenement. Prijs per persoon start bij €250,-. Deze prijs is all-in (aperitief, wijn, water, koffie). Daarnaast wordt er gezorgd voor passend entertainment gedurende elke zitting; van live muziek in de avond tot een vroege yoga-klas voor de early-dinner-birds. De volledige opbrengst van deze 24-uurs benefietactie gaat naar dance4life, een organisatie die samen met jongeren werkt aan een wereld zonder aids, ongeplande zwangerschappen en seksueel geweld.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: