2000 bezoekers voor VegFestNL

3 november 2015 |
2000 bezoekers voor VegFestNL<

Ruim tweeduizend bezoekers kwamen afgelopen zondag naar de Jaarbeurs voor VegFestNL, een evenement volledig gericht op de promotie van
de vegan lifestyle.

Foto: Tijdens de beurs werden de Vegan Awards uitgereikt

Veganisme is hip
Informatie over deze manier van leven werd gegeven via drukbezochte (kook)workshops en lezingen. Verder konden bezoekers op de uitgebreide productmarkt kennismaken en proeven van een gevarieerd aanbod van veganistische producten. "Veganisme is hip en happening, dat zag je aan het aantal bezoekers. Een heel diverse club mensen; van milieubewuste dierenvrienden tot modebewuste mensen die vegan-producten gewoon mooi en lekker vinden", aldus organisator Christine Burgemeester van de Vegetafel.

Vegan lifestyle
Tussen 11.30 tot 21.00 belichtten tientallen bedrijven en organisaties verschillende aspecten van de vegan lifestyle. Zo was er een veganistische kerkdienst, werd er aandacht gegeven aan veganisme en vluchtelingen, was er uitleg over vegan voeding voor huisdieren en was er een workshop voor vegan ondernemers. Tevens vond tijdens VegFestNL het congres van de Sea First Foundation plaats en werden de jaarlijkse Vegan Awards uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). "Wij zijn blij dat de belangstelling voor duurzamer en diervriendelijker leven groeit. Dat zien we onder meer terug in ons sterk toegenomen ledenaantal en de toenemende bezoekersaantallen bij evenementen zoals VegFestNL. Ook doen steeds meer mensen mee met onze VeganChallenge, om op een laagdrempelige manier kennis te maken met plantaardig eten", aldus Will Fris (voorzitter NVV). Het evenement vond dit jaar voor het tweede jaar plaats.

Christel Tuin


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: