2000 bezoekers voor VegFestNL

3 november 2015 |
2000 bezoekers voor VegFestNL<

Ruim tweeduizend bezoekers kwamen afgelopen zondag naar de Jaarbeurs voor VegFestNL, een evenement volledig gericht op de promotie van
de vegan lifestyle.

Foto: Tijdens de beurs werden de Vegan Awards uitgereikt

Veganisme is hip
Informatie over deze manier van leven werd gegeven via drukbezochte (kook)workshops en lezingen. Verder konden bezoekers op de uitgebreide productmarkt kennismaken en proeven van een gevarieerd aanbod van veganistische producten. "Veganisme is hip en happening, dat zag je aan het aantal bezoekers. Een heel diverse club mensen; van milieubewuste dierenvrienden tot modebewuste mensen die vegan-producten gewoon mooi en lekker vinden", aldus organisator Christine Burgemeester van de Vegetafel.

Vegan lifestyle
Tussen 11.30 tot 21.00 belichtten tientallen bedrijven en organisaties verschillende aspecten van de vegan lifestyle. Zo was er een veganistische kerkdienst, werd er aandacht gegeven aan veganisme en vluchtelingen, was er uitleg over vegan voeding voor huisdieren en was er een workshop voor vegan ondernemers. Tevens vond tijdens VegFestNL het congres van de Sea First Foundation plaats en werden de jaarlijkse Vegan Awards uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). "Wij zijn blij dat de belangstelling voor duurzamer en diervriendelijker leven groeit. Dat zien we onder meer terug in ons sterk toegenomen ledenaantal en de toenemende bezoekersaantallen bij evenementen zoals VegFestNL. Ook doen steeds meer mensen mee met onze VeganChallenge, om op een laagdrempelige manier kennis te maken met plantaardig eten", aldus Will Fris (voorzitter NVV). Het evenement vond dit jaar voor het tweede jaar plaats.

Christel Tuin


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: