12 beste restaurants in regio Twente slaan handen ineen

20 september 2016 | Thijs Jacobs

Waar kan ik het beste eten als ik in Twente ben? Met die vraag hoeven gasten niet langer te worstelen. De 12 beste restaurants van de streek hebben zich verenigd in Twente Culinair. Een unieke vorm van samenwerking, die de gast duidelijkheid biedt. De restaurants zeggen namelijk niet zomaar dat ze de top van Twente zijn: ze hebben een Michelin-ster (3 zaken), een BIB Gourmand (de aanbeveling van Michelin) of een hoge notering in Gault Millau of Lekker. Ook zijn twee Aziatische en één Italiaans restaurant aangesloten die elk op hun eigen terrein bij de top horen. Geen concurrentie dus, maar een echte bundeling van krachten en voor de gast de absolute zekerheid van kwaliteit.

Op de nieuwe website www.twenteculinair.com worden de 12 restaurants voorgesteld. ,,Alle deelnemers horen bij de top, en dat is ook objectief vast te stellen. Maar we hebben ook allemaal onze eigen sfeer en kwaliteit. Dat betekent dat we elkaar niet hoeven te beconcurreren. Ons belang is hetzelfde: meer mensen kennis laten maken met Twente als culinaire schatkamer van Nederland’’, zegt mede-eigenaar Richard van den Hoeven van ’t Lansink in Hengelo (1 Michelin-ster), één van de initiatiefnemers.

Op 28 oktober wordt de website gelanceerd tijdens het Grand Gala du Twente Culinair in de Grote Kerk in Enschede (zie bijgevoegde uitnodiging). Wilt u aanwezig zijn bij dit unieke evenement en proeven wat de 12 topchefs te bieden hebben? Voor de pers zijn enkele plaatsen beschikbaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Awards Culinair
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer ...

Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: