10 restaurants om voor naar New York te reizen

19 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Dat New York oneindig veel goede restaurants telt is geen geheim meer. In deze stad ontstaan food trends die over de hele wereld worden gekopieerd. Maar welke restaurants zijn nou echt de moeite waard en zo bijzonder om speciaal naar New York voor af te reizen? Foodies en lekkerbekken opgelet, deze lijst wil je niet missen! Van hummus bowls en blue cheese bacon burgers tot gevulde octopus ravioli, gerechten die simpel gezegd 'to die for' zijn. Je bent een dief van jouw eigen smaakpapillen als je deze restaurants niet bezoekt.   

Voor een volledig overzicht van de restaurant scene in New York met nieuwkomers, klassiekers en leuke food events die op de planning staan, klik hier voor meer info.

De top 10 restaurants om naar New York af te reizen:

1. Dizengoff – Schrijf de poké bowl maar af, in New York ga je voor de hummus bowl!

Dizengoff, vernoemd naar Tel Aviv’s meest iconische straat is een authentiek hummus restaurant. Oke de Poké Bowl is heerlijk maar de Hummus bowl van Dizengoff is de smaaksensatie van het moment! De hummus wordt geserveerd met afwisselende toppings als pittig lamsvlees met pijnboompitten, avocado met harissa en bloemkool met amba tehina en rozijnen.

2. Hasaki – Voor de authentieke Japanse keuken hoef je niet naar Japan  

Hasaki bestaat al 33 jaar in New York en heeft nog altijd de meest kwalitatieve en verse sashimi en sushi van New York. Bij gerechten als de gesneden rundvlees tong met sansho peper, de octopus in azijn en tonijn met geraspte zoete aardappel loopt het water in de mond..

3. JG Melon – Brengt burgers tot een heel nieuw level

JG Melon is de perfecte bar voor een Sinner Sunday of Monday of Tuesday, Wednesday… Eigenlijk voor elk ‘eet verwenmoment’. Deze bar serveert volgens vele locals de beste burgers van New York City en voor deze smaken is de reis naar New York het helemaal waard ‘Triple Patty Cheese Chili Burger’, ‘Blue cheese and bacon burger’ en ‘Smokey & The Bandit’. 

4. Bar Pitti – De meest getalenteerde Italiaanse mama huist zich in New York

We kennen allemaal de uitspraak ‘zoals La Mama het maakt’. Bij Bar Pitti moet dan wel de meest getalenteerde Italiaanse mama werken want de authentieke gerechten die uit deze keuken komen zijn om je vingers bij af te likken. Proef zeker de burrata, vegetarische lasagne en elke soep op de kaart. 

5. The Four HorsemenDe beste wijnen van de wereld in één bar

De wijnkaart van 31 kantjes(!) in The Four Horseman zegt genoeg; bij dit restaurant is er veel keus. De gezellige ruimte, de heerlijke wijnen en Chef Nick Curtola’s verslavende eten maken dit restaurant een must visit.

6. Okonomi – Creatief met verse vis

Okonomi is één van de best bewaarde geheimen van New York. De chef koopt zijn ingrediënten in bij lokale markten, Verser kan het bijna niet! Daarnaast biedt Okonomi verrassende gerechten, meest populair: gevulde octopus ravioli.

7. Lilia – De ‘pastagodin’ van New York

Chef Missy Robbin kookte voor Barack Obama bij Spiaggia in Chicago en heeft nu haar eigen Italiaanse restaurant in New York. In haar restaurant Lilia serveert ze handgemaakte pasta, hout gestookte zeevruchten en Italiaanse cocktails.

8. Paowalla – De moderne indiase keuken is puur geluk

Floyd Cardoz is één van de beste chefs van de wereld. Zijn Indiase kookkunsten zijn niet te vergelijken met andere restaurants. Probeer de gevulde cheddar, bacon en vegetarische naan en eigenlijk gewoon alles wat Cardoz serveert.

9. Pearl Oyster Bar – De lekkerste kreeft roll die er is

Deze bar brengt het beste uit de zee naar New York. Schuif aan voor een kreeften stoofpotje, gefrituurde oesters en uiteraard de bekende lobster roll die nog lang in jouw geheugen zal blijven.  

10. Wildair – De wijnbar waar je wilt wonen

Wildair serveert een wijnlijst om verliefd op te worden en kleine gerechten als beef tartaar met cheddar, mierikswortel en brazilaanse noten en de gefrituurde garnaal met citroen en kruidenmayonaise.

Bron: https://www.nycgo.com/things-to-do/restaurants-dining

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: