10 restaurants om voor naar New York te reizen

19 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Dat New York oneindig veel goede restaurants telt is geen geheim meer. In deze stad ontstaan food trends die over de hele wereld worden gekopieerd. Maar welke restaurants zijn nou echt de moeite waard en zo bijzonder om speciaal naar New York voor af te reizen? Foodies en lekkerbekken opgelet, deze lijst wil je niet missen! Van hummus bowls en blue cheese bacon burgers tot gevulde octopus ravioli, gerechten die simpel gezegd 'to die for' zijn. Je bent een dief van jouw eigen smaakpapillen als je deze restaurants niet bezoekt.   

Voor een volledig overzicht van de restaurant scene in New York met nieuwkomers, klassiekers en leuke food events die op de planning staan, klik hier voor meer info.

De top 10 restaurants om naar New York af te reizen:

1. Dizengoff – Schrijf de poké bowl maar af, in New York ga je voor de hummus bowl!

Dizengoff, vernoemd naar Tel Aviv’s meest iconische straat is een authentiek hummus restaurant. Oke de Poké Bowl is heerlijk maar de Hummus bowl van Dizengoff is de smaaksensatie van het moment! De hummus wordt geserveerd met afwisselende toppings als pittig lamsvlees met pijnboompitten, avocado met harissa en bloemkool met amba tehina en rozijnen.

2. Hasaki – Voor de authentieke Japanse keuken hoef je niet naar Japan  

Hasaki bestaat al 33 jaar in New York en heeft nog altijd de meest kwalitatieve en verse sashimi en sushi van New York. Bij gerechten als de gesneden rundvlees tong met sansho peper, de octopus in azijn en tonijn met geraspte zoete aardappel loopt het water in de mond..

3. JG Melon – Brengt burgers tot een heel nieuw level

JG Melon is de perfecte bar voor een Sinner Sunday of Monday of Tuesday, Wednesday… Eigenlijk voor elk ‘eet verwenmoment’. Deze bar serveert volgens vele locals de beste burgers van New York City en voor deze smaken is de reis naar New York het helemaal waard ‘Triple Patty Cheese Chili Burger’, ‘Blue cheese and bacon burger’ en ‘Smokey & The Bandit’. 

4. Bar Pitti – De meest getalenteerde Italiaanse mama huist zich in New York

We kennen allemaal de uitspraak ‘zoals La Mama het maakt’. Bij Bar Pitti moet dan wel de meest getalenteerde Italiaanse mama werken want de authentieke gerechten die uit deze keuken komen zijn om je vingers bij af te likken. Proef zeker de burrata, vegetarische lasagne en elke soep op de kaart. 

5. The Four HorsemenDe beste wijnen van de wereld in één bar

De wijnkaart van 31 kantjes(!) in The Four Horseman zegt genoeg; bij dit restaurant is er veel keus. De gezellige ruimte, de heerlijke wijnen en Chef Nick Curtola’s verslavende eten maken dit restaurant een must visit.

6. Okonomi – Creatief met verse vis

Okonomi is één van de best bewaarde geheimen van New York. De chef koopt zijn ingrediënten in bij lokale markten, Verser kan het bijna niet! Daarnaast biedt Okonomi verrassende gerechten, meest populair: gevulde octopus ravioli.

7. Lilia – De ‘pastagodin’ van New York

Chef Missy Robbin kookte voor Barack Obama bij Spiaggia in Chicago en heeft nu haar eigen Italiaanse restaurant in New York. In haar restaurant Lilia serveert ze handgemaakte pasta, hout gestookte zeevruchten en Italiaanse cocktails.

8. Paowalla – De moderne indiase keuken is puur geluk

Floyd Cardoz is één van de beste chefs van de wereld. Zijn Indiase kookkunsten zijn niet te vergelijken met andere restaurants. Probeer de gevulde cheddar, bacon en vegetarische naan en eigenlijk gewoon alles wat Cardoz serveert.

9. Pearl Oyster Bar – De lekkerste kreeft roll die er is

Deze bar brengt het beste uit de zee naar New York. Schuif aan voor een kreeften stoofpotje, gefrituurde oesters en uiteraard de bekende lobster roll die nog lang in jouw geheugen zal blijven.  

10. Wildair – De wijnbar waar je wilt wonen

Wildair serveert een wijnlijst om verliefd op te worden en kleine gerechten als beef tartaar met cheddar, mierikswortel en brazilaanse noten en de gefrituurde garnaal met citroen en kruidenmayonaise.

Bron: https://www.nycgo.com/things-to-do/restaurants-dining

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: