10 restaurants om voor naar New York te reizen

19 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Dat New York oneindig veel goede restaurants telt is geen geheim meer. In deze stad ontstaan food trends die over de hele wereld worden gekopieerd. Maar welke restaurants zijn nou echt de moeite waard en zo bijzonder om speciaal naar New York voor af te reizen? Foodies en lekkerbekken opgelet, deze lijst wil je niet missen! Van hummus bowls en blue cheese bacon burgers tot gevulde octopus ravioli, gerechten die simpel gezegd 'to die for' zijn. Je bent een dief van jouw eigen smaakpapillen als je deze restaurants niet bezoekt.   

Voor een volledig overzicht van de restaurant scene in New York met nieuwkomers, klassiekers en leuke food events die op de planning staan, klik hier voor meer info.

De top 10 restaurants om naar New York af te reizen:

1. Dizengoff – Schrijf de poké bowl maar af, in New York ga je voor de hummus bowl!

Dizengoff, vernoemd naar Tel Aviv’s meest iconische straat is een authentiek hummus restaurant. Oke de Poké Bowl is heerlijk maar de Hummus bowl van Dizengoff is de smaaksensatie van het moment! De hummus wordt geserveerd met afwisselende toppings als pittig lamsvlees met pijnboompitten, avocado met harissa en bloemkool met amba tehina en rozijnen.

2. Hasaki – Voor de authentieke Japanse keuken hoef je niet naar Japan  

Hasaki bestaat al 33 jaar in New York en heeft nog altijd de meest kwalitatieve en verse sashimi en sushi van New York. Bij gerechten als de gesneden rundvlees tong met sansho peper, de octopus in azijn en tonijn met geraspte zoete aardappel loopt het water in de mond..

3. JG Melon – Brengt burgers tot een heel nieuw level

JG Melon is de perfecte bar voor een Sinner Sunday of Monday of Tuesday, Wednesday… Eigenlijk voor elk ‘eet verwenmoment’. Deze bar serveert volgens vele locals de beste burgers van New York City en voor deze smaken is de reis naar New York het helemaal waard ‘Triple Patty Cheese Chili Burger’, ‘Blue cheese and bacon burger’ en ‘Smokey & The Bandit’. 

4. Bar Pitti – De meest getalenteerde Italiaanse mama huist zich in New York

We kennen allemaal de uitspraak ‘zoals La Mama het maakt’. Bij Bar Pitti moet dan wel de meest getalenteerde Italiaanse mama werken want de authentieke gerechten die uit deze keuken komen zijn om je vingers bij af te likken. Proef zeker de burrata, vegetarische lasagne en elke soep op de kaart. 

5. The Four HorsemenDe beste wijnen van de wereld in één bar

De wijnkaart van 31 kantjes(!) in The Four Horseman zegt genoeg; bij dit restaurant is er veel keus. De gezellige ruimte, de heerlijke wijnen en Chef Nick Curtola’s verslavende eten maken dit restaurant een must visit.

6. Okonomi – Creatief met verse vis

Okonomi is één van de best bewaarde geheimen van New York. De chef koopt zijn ingrediënten in bij lokale markten, Verser kan het bijna niet! Daarnaast biedt Okonomi verrassende gerechten, meest populair: gevulde octopus ravioli.

7. Lilia – De ‘pastagodin’ van New York

Chef Missy Robbin kookte voor Barack Obama bij Spiaggia in Chicago en heeft nu haar eigen Italiaanse restaurant in New York. In haar restaurant Lilia serveert ze handgemaakte pasta, hout gestookte zeevruchten en Italiaanse cocktails.

8. Paowalla – De moderne indiase keuken is puur geluk

Floyd Cardoz is één van de beste chefs van de wereld. Zijn Indiase kookkunsten zijn niet te vergelijken met andere restaurants. Probeer de gevulde cheddar, bacon en vegetarische naan en eigenlijk gewoon alles wat Cardoz serveert.

9. Pearl Oyster Bar – De lekkerste kreeft roll die er is

Deze bar brengt het beste uit de zee naar New York. Schuif aan voor een kreeften stoofpotje, gefrituurde oesters en uiteraard de bekende lobster roll die nog lang in jouw geheugen zal blijven.  

10. Wildair – De wijnbar waar je wilt wonen

Wildair serveert een wijnlijst om verliefd op te worden en kleine gerechten als beef tartaar met cheddar, mierikswortel en brazilaanse noten en de gefrituurde garnaal met citroen en kruidenmayonaise.

Bron: https://www.nycgo.com/things-to-do/restaurants-dining

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken ambieert 20 procent minder plastic in 2025

Op initiatief van Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft HEINEKEN Nederland Commercie het Plastic Pact mede ondertekend. Samen met 68 organisaties committeert de bierbrouwer zich om in 2025 20 procent minder plastic te gebruiken, meer plastic opnieuw te gebruiken en al het nieuwe plastic voor...

Duurzaamheid
Nestlé gaat voor 100 procent recyclebare verpakking in 2025

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

Opening Restaurant
Nieuw restaurant biedt gratis eten aan

Op woensdag 20 februari vond de opening van het nieuwe restaurant Dadawan plaats in Eindhoven. Dadawan heeft voor een originele inwijding gekozen, er kon namelijk gratis gegeten worden. Dit was een succes en zorgde voor een enorme rij, zo lezen we op omroepbrabant.nl. De verbouwing van het pand l...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: duurzaam

Sico de Moel is restaurateur. Als eigenaar van restaurant L'invité in Amsterdam maakt hij nogal wat mee. Zijn observaties en ervaringen deelt hij graag met de lezers van De RestaurantKrant en voortaan lees je maandelijks een bijdrage van Sico. Deze ochtend was ik door een leverancier u...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: