1 op de 5 Nederlanders is bereid meer dan €100 te betalen voor kerstdiner

17 december 2018 | Thijs Jacobs

Kerst staat voor de deur en zoals elk jaar vormen lekker eten en gezellig rond de tafel met familie, vrienden en collega's de rode draad tijdens de feestdagen. Volgens restaurant reserveringsplatform IENS viert dit jaar ruim de helft van de respondenten* in Nederland de kerstdagen in een restaurant, 30% meer in vergelijking met 2017. De favoriete dag om buiten de deur te eten is kerstavond, volgens de helft van de respondenten.

Ook in andere Europese landen zoals Italië (70%) en Portugal (58%) ruilt men het urenlang zwoegen in de keuken, met plezier in voor een diner in een goed restaurant op kerstavond.  

Nederlanders geven meer uit aan kerstdiner dan andere Europeanen

Volgens de TheFork-studie zijn de Nederlandse IENS-gebruikers van plan om niet meer dan €45 euro uit te geven aan hun kerstdiner. De Spanjaarden en Italianen zijn tussen de €25 en €45 kwijt aan een maaltijd tijdens de feestdagen. Alleen de Portugezen geven aan minder dan €25 te willen betalen.

Uit eten in een toprestaurant

Voor deze speciale gelegenheid geeft twee op de drie van de ondervraagden in Nederland de voorkeur aan een speciaal ontwikkeld kerstmenu. Vier op de tien respondenten geeft aan te dineren bij hun favoriet. De rest gaat bij een hoger segment (42%) of het absolute topsegment (19%) uit eten.

*De studie werd in november uitgevoerd onder gebruikers van TheFork in Spanje, Italië, Portugal en Nederland en behaalde meer dan 1.000 reacties. Het onderwerp in de studie was de gastronomische plannen voor Kerstmis, met de nadruk op:

• De feesten in restaurants in deze periode
• Het budget voor maaltijden en groepsdiners met Kerstmis
• Het type restaurant dat is gekozen om dit soort lunches en diners te houden
• De viering van de vakantie in een restaurant

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: