'Weg van wijn' beste wijnboek van 2011

22 december 2011 |
'Weg van wijn' beste wijnboek van 2011<

'Weg van Wijn' van Onno Kleyn is uitgeroepen tot beste Nederlandse wijnboek. De jury van de Gourmand World Cookbook Awards heeft bekend gemaakt dat het boek van schrijver Onno Kleyn en illustratrice Janneke Hoeben wat hen betreft het beste wijnboek
op de Nederlandse markt is. Het boek is nu in de race om de beste van de wereld te worden. Op 6 maart aanstaande wordt hier meer over bekend tijdens de jaarlijkse wijn- en kookboekenbeurs in Parijs.

Niet de enige
Weg van wijn is niet de enige winnaar uit Nederland. Per land wordt er op het gebied van kookboeken in 39 categorieën gestreden om de winst. De wijnboeken werden vorig jaar onderverdeeld in 25 categorieën. Onderstaand alle kookboekwinnaars uit Nederland.

Speciale award van de internationale jury:
De Banketbakker (De Kookboekhandel)

Beste kookboek van het jaar:
Kookkaravaan (Zilverster Media)

Beste chefskookboek:
Zilte Klei/Briny Clay (around ‘De Kromme Watergang’) (Vinke Holding)

Beste professionals kookboek:
Sterrenchefs (Unieboek Het Spectrum)

Beste tv-kookboek:
Masterchef. Het kookboek (Karakter)

Beste debuut:
Eet jezelf mooi, slank & gelukkig (Unieboek Het Spectrum)

Beste fotografie:
Home Made Winter (Fontaine)

Beste illustraties:
Maak van de noot een deugd. ?Koken met kruidnoten (Loopvis)

Beste ontwerp:
Vis & Vega (Snor)

Beste buitenlandse kookboek:
Italiaans Vegetarisch (Karakter)

Beste Franse kookboek:
Recettes pour Bien Vivre (Terra Lannoo)

Beste Italiaanse kookboek:
Pizza and Pizza Chefs in Japan?. A case of culinary globalization (Brill Asian Studies)

Beste Mediterrane kookboek:
Kweepeer, mispel en vijg (Fontaine)

Beste Aziatische kookboek:
Boekoe Bangsa? (Terra)

Beste gezondheidskookboek:
Gezond slank met Dr. Frank. ?Deel 2 (Carrera)

Beste kinder- en familiekookboek:
Koken voor kleine sterren (Fontaine)

Beste boek in categorie ‘foodwriting’:
De magie achter de Michelinster (Maarten Muntinga)

Beste culinaire reiskookboek:
Neêrlands roem, koken als Greetje (Fontaine)

Beste kookboek met makkelijke recepten:
Koken met Sylvia Witteman (Arbeiderspers)

Beste ‘single’ debuut:
IJstijd (Carrera)

Beste nagerechtenkookboek:
Rudolph’s Cupcakes (Karakter)

Beste viskookboek:
Het Nederlands Viskookboek (Carrera)

Beste vegetarische kookboek:
Puur plantaardig (Karakter)

Beste wijnboek:
Weg van Wijn (Nieuw Amsterdam)

Beste magazine:
Bouillon (Uitgeverij Bouillon)

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: