'Weg van wijn' beste wijnboek van 2011

22 december 2011 |
'Weg van wijn' beste wijnboek van 2011<

'Weg van Wijn' van Onno Kleyn is uitgeroepen tot beste Nederlandse wijnboek. De jury van de Gourmand World Cookbook Awards heeft bekend gemaakt dat het boek van schrijver Onno Kleyn en illustratrice Janneke Hoeben wat hen betreft het beste wijnboek
op de Nederlandse markt is. Het boek is nu in de race om de beste van de wereld te worden. Op 6 maart aanstaande wordt hier meer over bekend tijdens de jaarlijkse wijn- en kookboekenbeurs in Parijs.

Niet de enige
Weg van wijn is niet de enige winnaar uit Nederland. Per land wordt er op het gebied van kookboeken in 39 categorieën gestreden om de winst. De wijnboeken werden vorig jaar onderverdeeld in 25 categorieën. Onderstaand alle kookboekwinnaars uit Nederland.

Speciale award van de internationale jury:
De Banketbakker (De Kookboekhandel)

Beste kookboek van het jaar:
Kookkaravaan (Zilverster Media)

Beste chefskookboek:
Zilte Klei/Briny Clay (around ‘De Kromme Watergang’) (Vinke Holding)

Beste professionals kookboek:
Sterrenchefs (Unieboek Het Spectrum)

Beste tv-kookboek:
Masterchef. Het kookboek (Karakter)

Beste debuut:
Eet jezelf mooi, slank & gelukkig (Unieboek Het Spectrum)

Beste fotografie:
Home Made Winter (Fontaine)

Beste illustraties:
Maak van de noot een deugd. ?Koken met kruidnoten (Loopvis)

Beste ontwerp:
Vis & Vega (Snor)

Beste buitenlandse kookboek:
Italiaans Vegetarisch (Karakter)

Beste Franse kookboek:
Recettes pour Bien Vivre (Terra Lannoo)

Beste Italiaanse kookboek:
Pizza and Pizza Chefs in Japan?. A case of culinary globalization (Brill Asian Studies)

Beste Mediterrane kookboek:
Kweepeer, mispel en vijg (Fontaine)

Beste Aziatische kookboek:
Boekoe Bangsa? (Terra)

Beste gezondheidskookboek:
Gezond slank met Dr. Frank. ?Deel 2 (Carrera)

Beste kinder- en familiekookboek:
Koken voor kleine sterren (Fontaine)

Beste boek in categorie ‘foodwriting’:
De magie achter de Michelinster (Maarten Muntinga)

Beste culinaire reiskookboek:
Neêrlands roem, koken als Greetje (Fontaine)

Beste kookboek met makkelijke recepten:
Koken met Sylvia Witteman (Arbeiderspers)

Beste ‘single’ debuut:
IJstijd (Carrera)

Beste nagerechtenkookboek:
Rudolph’s Cupcakes (Karakter)

Beste viskookboek:
Het Nederlands Viskookboek (Carrera)

Beste vegetarische kookboek:
Puur plantaardig (Karakter)

Beste wijnboek:
Weg van Wijn (Nieuw Amsterdam)

Beste magazine:
Bouillon (Uitgeverij Bouillon)

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: