'Weg van wijn' beste wijnboek van 2011

22 december 2011 |
'Weg van wijn' beste wijnboek van 2011<

'Weg van Wijn' van Onno Kleyn is uitgeroepen tot beste Nederlandse wijnboek. De jury van de Gourmand World Cookbook Awards heeft bekend gemaakt dat het boek van schrijver Onno Kleyn en illustratrice Janneke Hoeben wat hen betreft het beste wijnboek
op de Nederlandse markt is. Het boek is nu in de race om de beste van de wereld te worden. Op 6 maart aanstaande wordt hier meer over bekend tijdens de jaarlijkse wijn- en kookboekenbeurs in Parijs.

Niet de enige
Weg van wijn is niet de enige winnaar uit Nederland. Per land wordt er op het gebied van kookboeken in 39 categorieën gestreden om de winst. De wijnboeken werden vorig jaar onderverdeeld in 25 categorieën. Onderstaand alle kookboekwinnaars uit Nederland.

Speciale award van de internationale jury:
De Banketbakker (De Kookboekhandel)

Beste kookboek van het jaar:
Kookkaravaan (Zilverster Media)

Beste chefskookboek:
Zilte Klei/Briny Clay (around ‘De Kromme Watergang’) (Vinke Holding)

Beste professionals kookboek:
Sterrenchefs (Unieboek Het Spectrum)

Beste tv-kookboek:
Masterchef. Het kookboek (Karakter)

Beste debuut:
Eet jezelf mooi, slank & gelukkig (Unieboek Het Spectrum)

Beste fotografie:
Home Made Winter (Fontaine)

Beste illustraties:
Maak van de noot een deugd. ?Koken met kruidnoten (Loopvis)

Beste ontwerp:
Vis & Vega (Snor)

Beste buitenlandse kookboek:
Italiaans Vegetarisch (Karakter)

Beste Franse kookboek:
Recettes pour Bien Vivre (Terra Lannoo)

Beste Italiaanse kookboek:
Pizza and Pizza Chefs in Japan?. A case of culinary globalization (Brill Asian Studies)

Beste Mediterrane kookboek:
Kweepeer, mispel en vijg (Fontaine)

Beste Aziatische kookboek:
Boekoe Bangsa? (Terra)

Beste gezondheidskookboek:
Gezond slank met Dr. Frank. ?Deel 2 (Carrera)

Beste kinder- en familiekookboek:
Koken voor kleine sterren (Fontaine)

Beste boek in categorie ‘foodwriting’:
De magie achter de Michelinster (Maarten Muntinga)

Beste culinaire reiskookboek:
Neêrlands roem, koken als Greetje (Fontaine)

Beste kookboek met makkelijke recepten:
Koken met Sylvia Witteman (Arbeiderspers)

Beste ‘single’ debuut:
IJstijd (Carrera)

Beste nagerechtenkookboek:
Rudolph’s Cupcakes (Karakter)

Beste viskookboek:
Het Nederlands Viskookboek (Carrera)

Beste vegetarische kookboek:
Puur plantaardig (Karakter)

Beste wijnboek:
Weg van Wijn (Nieuw Amsterdam)

Beste magazine:
Bouillon (Uitgeverij Bouillon)

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: