Oudste cocktailbar van Amsterdam

30 mei 2014 |
Oudste cocktailbar van Amsterdam

Cocktailbar Njoy is officieel de oudste cocktailbar van Amsterdam en heeft dat afgelopen woensdag uitgebreid gevierd. Livemuziek, cocktail-food pairings van Chefs and Shakers en
natuurlijk heel veel cocktails. Het feest werd druk bezocht door de leveranciers, vaste gasten en buurtbewoners. Middelpunt van het feest was de veiling voor De Kruidenpluktuin in het Weteringplantsoen. Door middel van het veilen van cocktailworkshops, antieke cocktail shakers en een overnachting met diner in Brussel, zijn de nog benodigde composteerbakken van de tuin mogelijk gemaakt.

Initiatief steunen
Eigenaar en oprichter Dennis Wouterse: “Ik wilde met mijn 10-jarig bestaan graag een initiatief uit de buurt steunen. De omgeving van het Leidseplein is namelijk veel leuker dan men vaak denkt. Ik zit er al 10 jaar en heb het allemaal zien veranderen. Binnenkort wordt het plein zelf onder handen genomen en dan gaat deze buurttuin ook nog een volgende generatie over smaak leren, wat wil je nog meer.”

verse ingrediënten
Njoy staat zelf ook bekend om zijn vele gebruik van verse ingrediënten. Al het fruit, groentes en kruiden komen dagelijks binnen. Daarvan maken zij zelf de benodigde siropen en coulis voor hun cocktails. Volgens de gasten de reden waarom de Njoy het al als langste volhoud in Amsterdam. Dennis is het daar niet helemaal mee eens:

“Alleen door mijn fantastische medewerkers hebben we deze mijlpaal met zoveel succes gehaald, ik kan niet trotser op hun zijn.”

Kruidenpluktuin
De samenwerking met de Kruidenpluktuin is nog niet ten einde. Zo heeft de Njoy de vrijwilligers tijdens de opening al voorzien van alcoholvrije kruidencocktails en wil het personeel van de Njoy in de tuin een les over kruiden volgen om nog meer inspiratie op te doen om ook de komende tien jaar hun gasten te kunnen verrassen met creatieve cocktailcreaties.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Culinair Coronacrisis
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: