Oudste cocktailbar van Amsterdam

30 mei 2014 |
Oudste cocktailbar van Amsterdam<

Cocktailbar Njoy is officieel de oudste cocktailbar van Amsterdam en heeft dat afgelopen woensdag uitgebreid gevierd. Livemuziek, cocktail-food pairings van Chefs and Shakers en
natuurlijk heel veel cocktails. Het feest werd druk bezocht door de leveranciers, vaste gasten en buurtbewoners. Middelpunt van het feest was de veiling voor De Kruidenpluktuin in het Weteringplantsoen. Door middel van het veilen van cocktailworkshops, antieke cocktail shakers en een overnachting met diner in Brussel, zijn de nog benodigde composteerbakken van de tuin mogelijk gemaakt.

Initiatief steunen
Eigenaar en oprichter Dennis Wouterse: “Ik wilde met mijn 10-jarig bestaan graag een initiatief uit de buurt steunen. De omgeving van het Leidseplein is namelijk veel leuker dan men vaak denkt. Ik zit er al 10 jaar en heb het allemaal zien veranderen. Binnenkort wordt het plein zelf onder handen genomen en dan gaat deze buurttuin ook nog een volgende generatie over smaak leren, wat wil je nog meer.”

verse ingrediënten
Njoy staat zelf ook bekend om zijn vele gebruik van verse ingrediënten. Al het fruit, groentes en kruiden komen dagelijks binnen. Daarvan maken zij zelf de benodigde siropen en coulis voor hun cocktails. Volgens de gasten de reden waarom de Njoy het al als langste volhoud in Amsterdam. Dennis is het daar niet helemaal mee eens:

“Alleen door mijn fantastische medewerkers hebben we deze mijlpaal met zoveel succes gehaald, ik kan niet trotser op hun zijn.”

Kruidenpluktuin
De samenwerking met de Kruidenpluktuin is nog niet ten einde. Zo heeft de Njoy de vrijwilligers tijdens de opening al voorzien van alcoholvrije kruidencocktails en wil het personeel van de Njoy in de tuin een les over kruiden volgen om nog meer inspiratie op te doen om ook de komende tien jaar hun gasten te kunnen verrassen met creatieve cocktailcreaties.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: