Rotterdams Kooktalent 2014 bekend

22 september 2014
Rotterdams Kooktalent 2014 bekend

Frank van Rijsbergen (21) van Restaurant Allure is Rotterdams Kooktalent 2014. Hij won hij zondagmiddag de finale van de kookwedstrijd voor
chefs onder de 26 jaar die voor de tweede keer werd gehouden, dit keer tijdens het culinaire festival RotterdamseKost in het Euromastpark. Frank kookt als sous-chef bij restaurant Allure en was winnaar van de eerste voorronde.

*Geurds*
De jury, onder voorzitterschap van sterrenchef François Geurds (FG Restaurant, FG Food Labs), vond het gerecht dat Frank van Rijsbergen in anderhalf uur tijd bedacht en bereidde het meest overtuigend. Van Rijsbergen heeft onder meer een pannenset, een inspiratiereis naar Frankrijk en € 100 shoptegoed van Zegro gewonnen. Ook mag hij zijn winnende gerecht verkopen op het festival Rauwkost dat in het eerste weekend van oktober wordt gehouden en staat hij namens Zegro op Gastvrij Rotterdam.

*Kooktalent*
Met Rotterdams Kooktalent zoeken website De Buik van Rotterdam en groothandel Zegro naar talentvolle (sous)chefs van 25 jaar of jonger. In drie voorronden streden in totaal twaalf jonge koks om een plek in de finale. Naast de drie finalisten die door de jury werden aangewezen (Tim Berkhout, Frank van Rijsbergen en Peter van der Winden) kreeg Jordy Prenger een plek in de finale op aanwijzing van de lezers van De Buik.

*Blackbox*
De finalisten moesten in anderhalf uur een gerecht bereiden met de ingrediënten die zij aantroffen in een blackbox. Daarin zaten onder meer bavette, octopus, inktvis, pastinaak, artisjok en kruiden. Zij werkten onder het toeziend oog van het ruim toegestroomd publiek in mobiele keukens. Ook de jury (behalve François Geurds de culinair journalisten Maarten van der Jagt en Ellen Scholtens en vinoloog Ian van Eck van Zegro) keek de kandidaten voortdurend op de vingers.
Tweede werd Tim Berkhout van De Prins van Terbregge.

Overig nieuws