Rotterdams Kooktalent 2014 bekend

22 september 2014 |
Rotterdams Kooktalent 2014 bekend<

Frank van Rijsbergen (21) van Restaurant Allure is Rotterdams Kooktalent 2014. Hij won hij zondagmiddag de finale van de kookwedstrijd voor
chefs onder de 26 jaar die voor de tweede keer werd gehouden, dit keer tijdens het culinaire festival RotterdamseKost in het Euromastpark. Frank kookt als sous-chef bij restaurant Allure en was winnaar van de eerste voorronde.

Geurds
De jury, onder voorzitterschap van sterrenchef François Geurds (FG Restaurant, FG Food Labs), vond het gerecht dat Frank van Rijsbergen in anderhalf uur tijd bedacht en bereidde het meest overtuigend. Van Rijsbergen heeft onder meer een pannenset, een inspiratiereis naar Frankrijk en € 100 shoptegoed van Zegro gewonnen. Ook mag hij zijn winnende gerecht verkopen op het festival Rauwkost dat in het eerste weekend van oktober wordt gehouden en staat hij namens Zegro op Gastvrij Rotterdam.

Kooktalent
Met Rotterdams Kooktalent zoeken website De Buik van Rotterdam en groothandel Zegro naar talentvolle (sous)chefs van 25 jaar of jonger. In drie voorronden streden in totaal twaalf jonge koks om een plek in de finale. Naast de drie finalisten die door de jury werden aangewezen (Tim Berkhout, Frank van Rijsbergen en Peter van der Winden) kreeg Jordy Prenger een plek in de finale op aanwijzing van de lezers van De Buik.

Blackbox
De finalisten moesten in anderhalf uur een gerecht bereiden met de ingrediënten die zij aantroffen in een blackbox. Daarin zaten onder meer bavette, octopus, inktvis, pastinaak, artisjok en kruiden. Zij werkten onder het toeziend oog van het ruim toegestroomd publiek in mobiele keukens. Ook de jury (behalve François Geurds de culinair journalisten Maarten van der Jagt en Ellen Scholtens en vinoloog Ian van Eck van Zegro) keek de kandidaten voortdurend op de vingers.
Tweede werd Tim Berkhout van De Prins van Terbregge.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: