Rotterdams Kooktalent 2014 bekend

22 september 2014 |
Rotterdams Kooktalent 2014 bekend<

Frank van Rijsbergen (21) van Restaurant Allure is Rotterdams Kooktalent 2014. Hij won hij zondagmiddag de finale van de kookwedstrijd voor
chefs onder de 26 jaar die voor de tweede keer werd gehouden, dit keer tijdens het culinaire festival RotterdamseKost in het Euromastpark. Frank kookt als sous-chef bij restaurant Allure en was winnaar van de eerste voorronde.

Geurds
De jury, onder voorzitterschap van sterrenchef François Geurds (FG Restaurant, FG Food Labs), vond het gerecht dat Frank van Rijsbergen in anderhalf uur tijd bedacht en bereidde het meest overtuigend. Van Rijsbergen heeft onder meer een pannenset, een inspiratiereis naar Frankrijk en € 100 shoptegoed van Zegro gewonnen. Ook mag hij zijn winnende gerecht verkopen op het festival Rauwkost dat in het eerste weekend van oktober wordt gehouden en staat hij namens Zegro op Gastvrij Rotterdam.

Kooktalent
Met Rotterdams Kooktalent zoeken website De Buik van Rotterdam en groothandel Zegro naar talentvolle (sous)chefs van 25 jaar of jonger. In drie voorronden streden in totaal twaalf jonge koks om een plek in de finale. Naast de drie finalisten die door de jury werden aangewezen (Tim Berkhout, Frank van Rijsbergen en Peter van der Winden) kreeg Jordy Prenger een plek in de finale op aanwijzing van de lezers van De Buik.

Blackbox
De finalisten moesten in anderhalf uur een gerecht bereiden met de ingrediënten die zij aantroffen in een blackbox. Daarin zaten onder meer bavette, octopus, inktvis, pastinaak, artisjok en kruiden. Zij werkten onder het toeziend oog van het ruim toegestroomd publiek in mobiele keukens. Ook de jury (behalve François Geurds de culinair journalisten Maarten van der Jagt en Ellen Scholtens en vinoloog Ian van Eck van Zegro) keek de kandidaten voortdurend op de vingers.
Tweede werd Tim Berkhout van De Prins van Terbregge.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Ondernemen
Wees goed voorbereid: download de gloednieuwe HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: