Uitslag voorronde Bocuse d’Or

16 juni 2015 |
Uitslag voorronde Bocuse d’Or

Emiel Kwekkeboom (La Rive, Amsterdam) en Gert van der Heijden (Landgoedhotel Het Rode Koper, Leuvenum) hebben zich tijdens de voorronde voor de
Nederlandse finale Bocuse d’Or gekwalificeerd. De jonge talentvolle koks kookten zich gisteren in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen naar een plaats bij de Nederlandse finale op 21 september 2015 tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Aan de voorronde deden 8 jonge talentvolle deelnemers mee. De jury bestond uit SVH Meesterkoks André van Doorn (restaurant Kasteel Heemstede, Houten) en Marco Poldervaart (restaurant ’t Havenmantsje, Harlingen), restaurateur Joop Braakhekke, chef-kok Leendert Klaassens (restaurant de Graancirkel, Drachten) en Geert Frank (FrieslandCampina).

Facebook
Op de Facebookpagina van De RestaurantKrant lees en zie je meer over deze dag. Christel Tuin, hoofdredacteur van De RestaurantKrant, deed verslag van de voorronde.
Jury
De jury prees de culinaire prestaties van alle deelnemers. “Er is duidelijk veel tijd en energie in gestoken. In korte tijd hebben de koks moeten laten zien wat ze kunnen. Je ziet dat de een meer wedstrijdervaring heeft dan de ander. Maar dat was niet het enige waarop we hebben gelet.”
Juryvoorzitter en vicevoorzitter van Bocuse d´Or Nederland, André van Doorn: “Deze voorronde is vooral bedoeld om talentvolle, ambitieuze koks kennis te laten maken met Bocuse d´Or. We hebben naast de culinaire prestaties ook gekeken naar de werkwijze en organisatorische capaciteiten van een deelnemer.”

Joop Braakhekke gaf aan onder de indruk te zijn van de ambities van de deelnemers. Ze willen er echt voor gaan en hebben de juiste mentale instelling. Een lekker gerecht maken is één ding, maar Nederland internationaal vertegenwoordigen in een wedstrijd met de wereldtop is van een andere orde. Ze hebben het allemaal laten zien, maar Emiel en Gert verdienden vandaag hun plaats in de Nederlandse finale.”

Frivole presentatie en oog voor detail
Emiel Kwekkeboom maakte indruk op de jury door zijn gedrevenheid en door het gebruik van de technieken die goed bij het kalfsvlees pasten. De smaken harmonieerden mooi bij elkaar. Verder vond de jury de presentatie bijzonder en frivool. Gert van der Heijden imponeerde de jury door zijn gevoel voor detail en de perfecte bereiding van zwezerik. Alle onderdelen pasten perfect bij elkaar en vormden een mooi geheel. Ook de georganiseerde en hygiënische werkwijze maakten indruk.

Nederlandse finale
De Nederlandse finale vindt plaats op 21 september 2015 tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Aan de wedstrijd doen in totaal 5 deelnemers mee. De winnaar van de Nederlandse finale gaat Nederland vertegenwoordigen bij de internationale Bocuse d’Or wedstrijden in mei (Bocuse d’Or Europe 2016 in Boedapest) en bij kwalificatie in Hongarije bij de wereldfinale in januari 2017 in Lyon. De jury van de Nederlandse finale bestaat uit vijf SVH Meesterkoks: Jonnie Boer (de Librije, Zwolle), André van Doorn (kasteel Heemstede, Houten), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu, Amsterdam), Marc van Gulick (Bilderberghotel Landgoed Lauswolt) en Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve, Waalre).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: