Uitslag voorronde Bocuse d’Or

16 juni 2015 |
Uitslag voorronde Bocuse d’Or<

Emiel Kwekkeboom (La Rive, Amsterdam) en Gert van der Heijden (Landgoedhotel Het Rode Koper, Leuvenum) hebben zich tijdens de voorronde voor de
Nederlandse finale Bocuse d’Or gekwalificeerd. De jonge talentvolle koks kookten zich gisteren in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen naar een plaats bij de Nederlandse finale op 21 september 2015 tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Aan de voorronde deden 8 jonge talentvolle deelnemers mee. De jury bestond uit SVH Meesterkoks André van Doorn (restaurant Kasteel Heemstede, Houten) en Marco Poldervaart (restaurant ’t Havenmantsje, Harlingen), restaurateur Joop Braakhekke, chef-kok Leendert Klaassens (restaurant de Graancirkel, Drachten) en Geert Frank (FrieslandCampina).

Facebook
Op de Facebookpagina van De RestaurantKrant lees en zie je meer over deze dag. Christel Tuin, hoofdredacteur van De RestaurantKrant, deed verslag van de voorronde.
Jury
De jury prees de culinaire prestaties van alle deelnemers. “Er is duidelijk veel tijd en energie in gestoken. In korte tijd hebben de koks moeten laten zien wat ze kunnen. Je ziet dat de een meer wedstrijdervaring heeft dan de ander. Maar dat was niet het enige waarop we hebben gelet.”
Juryvoorzitter en vicevoorzitter van Bocuse d´Or Nederland, André van Doorn: “Deze voorronde is vooral bedoeld om talentvolle, ambitieuze koks kennis te laten maken met Bocuse d´Or. We hebben naast de culinaire prestaties ook gekeken naar de werkwijze en organisatorische capaciteiten van een deelnemer.”

Joop Braakhekke gaf aan onder de indruk te zijn van de ambities van de deelnemers. Ze willen er echt voor gaan en hebben de juiste mentale instelling. Een lekker gerecht maken is één ding, maar Nederland internationaal vertegenwoordigen in een wedstrijd met de wereldtop is van een andere orde. Ze hebben het allemaal laten zien, maar Emiel en Gert verdienden vandaag hun plaats in de Nederlandse finale.”

Frivole presentatie en oog voor detail
Emiel Kwekkeboom maakte indruk op de jury door zijn gedrevenheid en door het gebruik van de technieken die goed bij het kalfsvlees pasten. De smaken harmonieerden mooi bij elkaar. Verder vond de jury de presentatie bijzonder en frivool. Gert van der Heijden imponeerde de jury door zijn gevoel voor detail en de perfecte bereiding van zwezerik. Alle onderdelen pasten perfect bij elkaar en vormden een mooi geheel. Ook de georganiseerde en hygiënische werkwijze maakten indruk.

Nederlandse finale
De Nederlandse finale vindt plaats op 21 september 2015 tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Aan de wedstrijd doen in totaal 5 deelnemers mee. De winnaar van de Nederlandse finale gaat Nederland vertegenwoordigen bij de internationale Bocuse d’Or wedstrijden in mei (Bocuse d’Or Europe 2016 in Boedapest) en bij kwalificatie in Hongarije bij de wereldfinale in januari 2017 in Lyon. De jury van de Nederlandse finale bestaat uit vijf SVH Meesterkoks: Jonnie Boer (de Librije, Zwolle), André van Doorn (kasteel Heemstede, Houten), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu, Amsterdam), Marc van Gulick (Bilderberghotel Landgoed Lauswolt) en Dick Middelweerd (Treeswijkhoeve, Waalre).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: