'100 Chefs' bijeen; Gault&Millau organiseert groots culinair evenement

Auteur: redactie
Events 24 juli 2023
'100 Chefs' bijeen; Gault&Millau organiseert groots culinair evenement

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober organiseert Gault&Millau het evenement '100 Chefs by Gault&Millau', in het Miele Experience Center in Vianen. Over het weekend zullen 100 vooraanstaande chefs uit het hele land hun vaardigheden demonstreren aan een publiek van naar verwachting 1000 bezoekers per dag.

Het evenement vindt plaats tussen 12:00 uur en 18:00 uur en biedt een gelegenheid voor gastronomische consumenten om in contact te komen met enkele van de meest gerespecteerde professionals in de branche.

100 chefs uit alle hoeken van Nederland wordt gevraagd om op zaterdag of zondag 300 signatuur gerechtjes te maken op amuse formaat. Er zijn ruim 18 keukens ingericht in het Miele Experience van waaruit minimaal 15 chefs tegelijk een gerecht presenteren. Drie maal per dag wisselt de bemanning van de keuken door een andere chef/restaurant die vervolgens ook 300 amuses zal bereiden en uitserveren. Op 1 dag kun je van 50 chefs een gerechtje proeven en als je een passe-partout hebt voor het hele weekend van 100 chefs. Gelijktijdig heb je de gelegenheid om van 25 wijnhuizen uit Europa en de rest van de wereld een selectie te proeven.

Er wordt getracht chefs te programmeren met een zo hoog mogelijk aantal Gault&Millau punten. Op dit moment hebben ruim 80 restaurants zich ingeschreven om mee te doen en nog steeds ontvangt de organisatie toezeggingen. Met de indeling proberen zij rekening te houden met een gelijke verhouding hoge punten over beide dagen. Op dit moment variëren de punten tussen de 12 en 19 punten en is het gemiddelde rond de 14,5 punten.

De 25 wijnhuizen die zich in samenwerking met Gall&Gall presenteren komen uit Europa, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Amerika en Australië. Gemiddeld zal een wijnhuis 3 tot 5 verschillende wijnen willen laten proeven binnen het scala aan wijnen dat men produceert. Van ieder huis zal de top cuvée in de premium wijnbar worden geschonken. De wijnen die hier per glas worden aangeboden zullen in verhouding tot de consumentenprijs zijn; dit zijn de enige consumpties die niet in de ticketprijs zijn inbegrepen.

Overige partners en standhouders (onder andere bier, fris, water, koffie, delicatessen, kaviaar, kazen, charcuterie, glaswerk, kookgerei, keuken apparatuur, barbecues en tafeldecoratie) die aanwezig zijn richten zich op de culinaire consument. Hun proeverijen zijn in de ticketprijs inbegrepen.

Tickets voor het evenement zijn beschikbaar voor €150 per dag of €250 voor een passe-partout voor het hele weekend. Per dag is er plek voor 1.000 bezoekers en over het hele weekend 2.000. 

Het Miele Experience Center is een ruime en moderne locatie die beschikt over meerdere kookstations van waaruit de chefs zich gaan presenteren. In de overige ruimtes zullen de wijnhuizen en overige partners te vinden zijn. 

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws