Zomerfestivals bij Koninklijk Instituut voor de Tropen

10 juli 2018 | Thijs Jacobs

Na het grote succes van Umami Park in juni staan er nog twee van deze heerlijke Aziatische foodfestivals op het programma bij KIT in Amsterdam. Ook in het weekend van 25 augustus en dat van 22 september wordt de sfeervolle binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen gebruikt waar ze voor bedoeld is: als ontmoetingsplek voor buurtbewoners, bezoekers en culturen.

De tuin ligt meteen aan het Oosterpark en is met een gloednieuw picknickveld en kersverse moestuin groener en toegankelijker dan ooit. Behalve foodtrucks vol Oosterse gerechten, zijn er ook performances, workshops en kinderactiviteiten. Geheel in de stijl van het KIT dragen bezoekers automatisch een steentje bij: voor een herbruikbaar glas betaal je € 1,-, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het KIT Scholarship Fund. Zo staat Umami Park niet alleen voor food en fun, maar ook voor goodness!

Een duik in het oosten

Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus brengt de Umami Park Summer Edition trucks vol Aziatisch lekkers naar de beschutte binnentuin voor het KIT. In deze uitloper van het Oosterpark kunnen bezoekers genieten van de pure Oosterse smaken van dertig streetfoodies met specialiteiten uit steden als Tokio, Seoul, Kuala Lumpur, Hongkong, Jakarta en Delhi. Het culturele programma van Umami Park staat vol optredens, workshops en kinderactiviteiten. Ook kun je een Thaise massage boeken of je lichaam laten versieren met Japanse bodypaint. Op zaterdag 22 en zondag 23 september is het wederom genieten van al het heerlijks dat het Verre Oosten te bieden heeft. Neem dus een duik in het oosten en laat je zintuigen prikkelen. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Duurzame drankjes

Behalve buurtbewoners en bezoekers kom je ook deelnemers van het SDG House tegen in de meest zomerse binnentuin van Amsterdam. Deze bedrijven gevestigd in het KIT, werken aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. In diezelfde lijn wordt een deel van de baropbrengst tijdens Umami Park gedoneerd aan het KIT Scholarship Fund. Per glas – of dat nou een biertje, een cocktail of een wijntje is – betaal je bij de bar eenmalig €1 extra. Het glas mag je na afloop meenemen. Met jouw drankje draag je zo bij aan het verbeteren van de gezondheidszorg in landen waar dat keihard nodig is – meer dan 30% van de wereldbevolking heeft geen toegang tot goede zorg. Drink ‘m leeg op het gezellige picknickveld of met uitzicht op de mooie moestuin.

Over het KIT Royal Tropical Institute

De Tropen café en restaurant en de binnentuin zijn onderdeel van het KIT Royal Tropical Institute. Deze not-for-profit kennis- en expertise organisatie voor duurzame internationale en interculturele samenwerking, richt zich op innovatieve en praktische oplossingen met focus op lage- en midden-inkomenslanden en internationale handelsketens. Het werkgebied omvat onderzoek, advies en training voor internationale organisaties, bedrijven, NGO’s, overheden en studenten. Meer specifiek gaat het om het verbeteren van gezondheidszorg en duurzame economische, sociale en organisatorische veranderingen. KIT is sinds 1926 gehuisvest in een monumentaal pand aan de Amsterdamse Mauritskade, waar ook de afdeling Hospitality is ondergebracht met De Tropen café en restaurant, Conferences & Events en het Amsterdam Tropen Hotel. Zie ook www.kit.nl.   

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Interview Longread
Etiquette bij netwerkborrels: Netwerken is net werken

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we de Kerst-, nieuwjaars- en netwerkborrel. Binnen de horeca zijn daar ook aardig wat valkuilen, zo blijkt. Zowel voor de gast als voor het horecapersoneel! De...

Culinair
Restaurant ‘t Kalkoentje Rhenen viert 30-jarig bestaan

Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu waarin toppers uit de afgelopen 30 jaar. Het restaurant van chef-eigenaar Nico Klaver is tevens geïnaugureerd als lid van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. Het jubileum werd op 8 novemb...

Blog
Blog URBN FOLKS: het team klaarstomen

De RestaurantKrant volgt de ervaringen van ondernemer Martijn van den Hurk en gastoloog Jeannine Sok uit Nijmegen. Maandelijks plaatsen we een blog over de ontwikkelingen en hun ervaringen, ze houden jou op de hoogte van de opening van een nieuw merk in Nijmegen tegenover het station - URBN FOLKS. ...

Amsterdam Culinair
Nieuw: private dining bij MOMO

Als pionier van de high-end Aziatische cuisine in Amsterdam lanceert Yossi Eliyahoo, oprichter en eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP, het nieuwe exclusieve private dining concept van MOMO Restaurant, Bar & Lounge na een decennium van ongeëvenaarde service en design. Met de lancering van deze ...

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: