Zomerfestivals bij Koninklijk Instituut voor de Tropen

10 juli 2018 | Thijs Jacobs

Na het grote succes van Umami Park in juni staan er nog twee van deze heerlijke Aziatische foodfestivals op het programma bij KIT in Amsterdam. Ook in het weekend van 25 augustus en dat van 22 september wordt de sfeervolle binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen gebruikt waar ze voor bedoeld is: als ontmoetingsplek voor buurtbewoners, bezoekers en culturen.

De tuin ligt meteen aan het Oosterpark en is met een gloednieuw picknickveld en kersverse moestuin groener en toegankelijker dan ooit. Behalve foodtrucks vol Oosterse gerechten, zijn er ook performances, workshops en kinderactiviteiten. Geheel in de stijl van het KIT dragen bezoekers automatisch een steentje bij: voor een herbruikbaar glas betaal je € 1,-, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het KIT Scholarship Fund. Zo staat Umami Park niet alleen voor food en fun, maar ook voor goodness!

Een duik in het oosten

Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus brengt de Umami Park Summer Edition trucks vol Aziatisch lekkers naar de beschutte binnentuin voor het KIT. In deze uitloper van het Oosterpark kunnen bezoekers genieten van de pure Oosterse smaken van dertig streetfoodies met specialiteiten uit steden als Tokio, Seoul, Kuala Lumpur, Hongkong, Jakarta en Delhi. Het culturele programma van Umami Park staat vol optredens, workshops en kinderactiviteiten. Ook kun je een Thaise massage boeken of je lichaam laten versieren met Japanse bodypaint. Op zaterdag 22 en zondag 23 september is het wederom genieten van al het heerlijks dat het Verre Oosten te bieden heeft. Neem dus een duik in het oosten en laat je zintuigen prikkelen. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Duurzame drankjes

Behalve buurtbewoners en bezoekers kom je ook deelnemers van het SDG House tegen in de meest zomerse binnentuin van Amsterdam. Deze bedrijven gevestigd in het KIT, werken aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. In diezelfde lijn wordt een deel van de baropbrengst tijdens Umami Park gedoneerd aan het KIT Scholarship Fund. Per glas – of dat nou een biertje, een cocktail of een wijntje is – betaal je bij de bar eenmalig €1 extra. Het glas mag je na afloop meenemen. Met jouw drankje draag je zo bij aan het verbeteren van de gezondheidszorg in landen waar dat keihard nodig is – meer dan 30% van de wereldbevolking heeft geen toegang tot goede zorg. Drink ‘m leeg op het gezellige picknickveld of met uitzicht op de mooie moestuin.

Over het KIT Royal Tropical Institute

De Tropen café en restaurant en de binnentuin zijn onderdeel van het KIT Royal Tropical Institute. Deze not-for-profit kennis- en expertise organisatie voor duurzame internationale en interculturele samenwerking, richt zich op innovatieve en praktische oplossingen met focus op lage- en midden-inkomenslanden en internationale handelsketens. Het werkgebied omvat onderzoek, advies en training voor internationale organisaties, bedrijven, NGO’s, overheden en studenten. Meer specifiek gaat het om het verbeteren van gezondheidszorg en duurzame economische, sociale en organisatorische veranderingen. KIT is sinds 1926 gehuisvest in een monumentaal pand aan de Amsterdamse Mauritskade, waar ook de afdeling Hospitality is ondergebracht met De Tropen café en restaurant, Conferences & Events en het Amsterdam Tropen Hotel. Zie ook www.kit.nl.   

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken ambieert 20 procent minder plastic in 2025

Op initiatief van Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft HEINEKEN Nederland Commercie het Plastic Pact mede ondertekend. Samen met 68 organisaties committeert de bierbrouwer zich om in 2025 20 procent minder plastic te gebruiken, meer plastic opnieuw te gebruiken en al het nieuwe plastic voor...

Duurzaamheid
Nestlé gaat voor 100 procent recyclebare verpakking in 2025

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

Opening Restaurant
Nieuw restaurant biedt gratis eten aan

Op woensdag 20 februari vond de opening van het nieuwe restaurant Dadawan plaats in Eindhoven. Dadawan heeft voor een originele inwijding gekozen, er kon namelijk gratis gegeten worden. Dit was een succes en zorgde voor een enorme rij, zo lezen we op omroepbrabant.nl. De verbouwing van het pand l...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: duurzaam

Sico de Moel is restaurateur. Als eigenaar van restaurant L'invité in Amsterdam maakt hij nogal wat mee. Zijn observaties en ervaringen deelt hij graag met de lezers van De RestaurantKrant en voortaan lees je maandelijks een bijdrage van Sico. Deze ochtend was ik door een leverancier u...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: