Zomerfestivals bij Koninklijk Instituut voor de Tropen

10 juli 2018 | Thijs Jacobs

Na het grote succes van Umami Park in juni staan er nog twee van deze heerlijke Aziatische foodfestivals op het programma bij KIT in Amsterdam. Ook in het weekend van 25 augustus en dat van 22 september wordt de sfeervolle binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen gebruikt waar ze voor bedoeld is: als ontmoetingsplek voor buurtbewoners, bezoekers en culturen.

De tuin ligt meteen aan het Oosterpark en is met een gloednieuw picknickveld en kersverse moestuin groener en toegankelijker dan ooit. Behalve foodtrucks vol Oosterse gerechten, zijn er ook performances, workshops en kinderactiviteiten. Geheel in de stijl van het KIT dragen bezoekers automatisch een steentje bij: voor een herbruikbaar glas betaal je € 1,-, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het KIT Scholarship Fund. Zo staat Umami Park niet alleen voor food en fun, maar ook voor goodness!

Een duik in het oosten

Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus brengt de Umami Park Summer Edition trucks vol Aziatisch lekkers naar de beschutte binnentuin voor het KIT. In deze uitloper van het Oosterpark kunnen bezoekers genieten van de pure Oosterse smaken van dertig streetfoodies met specialiteiten uit steden als Tokio, Seoul, Kuala Lumpur, Hongkong, Jakarta en Delhi. Het culturele programma van Umami Park staat vol optredens, workshops en kinderactiviteiten. Ook kun je een Thaise massage boeken of je lichaam laten versieren met Japanse bodypaint. Op zaterdag 22 en zondag 23 september is het wederom genieten van al het heerlijks dat het Verre Oosten te bieden heeft. Neem dus een duik in het oosten en laat je zintuigen prikkelen. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Duurzame drankjes

Behalve buurtbewoners en bezoekers kom je ook deelnemers van het SDG House tegen in de meest zomerse binnentuin van Amsterdam. Deze bedrijven gevestigd in het KIT, werken aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. In diezelfde lijn wordt een deel van de baropbrengst tijdens Umami Park gedoneerd aan het KIT Scholarship Fund. Per glas – of dat nou een biertje, een cocktail of een wijntje is – betaal je bij de bar eenmalig €1 extra. Het glas mag je na afloop meenemen. Met jouw drankje draag je zo bij aan het verbeteren van de gezondheidszorg in landen waar dat keihard nodig is – meer dan 30% van de wereldbevolking heeft geen toegang tot goede zorg. Drink ‘m leeg op het gezellige picknickveld of met uitzicht op de mooie moestuin.

Over het KIT Royal Tropical Institute

De Tropen café en restaurant en de binnentuin zijn onderdeel van het KIT Royal Tropical Institute. Deze not-for-profit kennis- en expertise organisatie voor duurzame internationale en interculturele samenwerking, richt zich op innovatieve en praktische oplossingen met focus op lage- en midden-inkomenslanden en internationale handelsketens. Het werkgebied omvat onderzoek, advies en training voor internationale organisaties, bedrijven, NGO’s, overheden en studenten. Meer specifiek gaat het om het verbeteren van gezondheidszorg en duurzame economische, sociale en organisatorische veranderingen. KIT is sinds 1926 gehuisvest in een monumentaal pand aan de Amsterdamse Mauritskade, waar ook de afdeling Hospitality is ondergebracht met De Tropen café en restaurant, Conferences & Events en het Amsterdam Tropen Hotel. Zie ook www.kit.nl.   

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Nieuwe vestiging Happy Italy in hoofdkantoor KPN

Happy Italy maakt een tweetal mooie stappen. De snelgroeiende horecaformule heeft afgelopen week een contract gesloten met KPN. Onder het nieuwe KPN hoofdkantoor in Rotterdam komt in het najaar een grote Happy Italy vestiging. Bovendien lanceert Happy Italy een nieuwe take-away formule, ‘Happy...

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: