Vanaf maart krijgt Jans’ Food & Wijnbar in Arnhem nieuwe eigenaren. Horecakoppel Leon Dieperink en Elise de Jong nemen Jans’ Food &...
De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...
Het concept van een horecazaak kan nog zo goed zijn, maar het succes valt of staat bij kundig en gastvrij personeel. Een goed draaiend team kan ervoor...
Het gaat over het algemeen steeds beter met ondernemers. Gevraagd naar hoe het bedrijf ervoor staat, geven ze gemiddeld een 7,5 als rapportcijfer. Dat...
Ondernemen in Haarlem. Toen Dopper, bekend van de hervulbare waterflessen, een jaar of vier geleden besloot op zoek te gaan naar een duurzamer pand om...
Maandag 19 juni staat de Cookoff voor de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or op het programma. Dertien chefs strijden tijdens dit ev...
Er werken in de horeca steeds meer ZZP’ers, maar vaak zijn de rechten en plichten niet duidelijk. Schijnzelfstandigheid komt dan ook steeds vake...
Op 20 december heeft de Eerste Kamer ingestemd met het pakket Belastingplan 2023. Dit betekent dat per 2023 weer een groot aantal belastingmaatregelen...
Zonder een startkapitaal is er geen restaurant of uitbreiding daarvan mogelijk. Dit kapitaal kan uit eigen vermogen komen, maar vele horecaondern...
Op Prinsjesdag presenteerde minister Kaag van Financiën de Miljoenennota voor 2023 aan de Tweede Kamer. De belangrijkste keuze van het kabinet is...
Momenteel overweegt 35% van de horeca-zzp’ers door de coronamaatregelen te stoppen met hun onderneming. Doordat de overheid meerdere keren de ho...
Beste Sharon, Vandaag is opnieuw een dag dat er, vooruitlopend op de persconferentie van het Kabinet, allerhande ideetjes in de media worden &lsquo...
'Dutch Brave Food': dat is wat Katy Elst en Ron Okhuijsen, na ruim 25 jaar ervaring als horecaondernemers, op de kaart willen zetten bij Blue Bar1. He...
Platformmedewerkers, zoals maaltijdkoeriers en Uber-chauffeurs, moeten in vaste dienst kunnen gaan werken als het aan de Europese Commissie ligt. Het...
De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) - die vaste arbeidsrelaties aantrekkelijker moet maken dan flexibele contracten - behoeft nog verdere uitwerking,...
Het kabinet stopt per 1 oktober met de generieke steunmaatregelen die de afgelopen anderhalf jaar de Nederlandse economie zoveel mogelijk door de coro...
De horeca klimt uit het dal sinds corona, de blik is gericht op de horizon. Natuurlijk zijn er zaken, al dan niet blijvend, veranderd. Hoe kijkt ...
Ondernemend Nederland komt steeds weer meer in bedrijf. Dat geldt ook voor de horeca. Voor ondernemers en zzp’ers met kinderen heeft dat mogelij...
De vooruitzichten voor het economisch herstel na corona zijn positief en het virus lijkt op zijn retour. Toch zijn er nog veel onzekerheden voor werke...
Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De Restaurant...
Van 27 mei tot en met 6 juni vindt de 9e Week van het Nederlandse Bier plaats. Tijdens deze week staat de Nederlandse biercultuur centraal en vinden a...
Eus Peters is directeur van de Raad Nederlandse Detailhandel en heeft een verleden bij Koninklijke Horeca Nederland. Op dit moment heeft de horeca het...
Het aantal ondernemers dat vertrouwt op minstens nog een jaar voortbestaan is tussen juni en september in nagenoeg alle sectoren van het niet-financi&...
Het is nog te vroeg om te juichen, maar volgens Haagse ingewijden komt er een derde steunpakket, dat tot 1 juli 2021 van kracht zal zijn. Voor de hore...
De ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Financiën vullen ondersteuning aan en vereenvoudigen de voorwaarden. KHN zet alle nieu...
Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek'&n...
Het kabinet gaat alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat bedrijven omvallen tijdens de coronacrisis. Er worden tientallen miljarden vrijgemaakt om o...
Je werkt enorm hard om jouw horecabedrijf zo rendabel mogelijk te maken. Je hebt een goed team en een diepgewortelde passie voor gastvrijheid. Je wil...
Deze periode doen ruim 1,4 miljoen ondernemers, waaronder veel zzp’ers in de horecabranche de aangifte inkomstenbelasting over 2019. Zo’n...
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) presenteerden vandaag tijdens de Horecava de nieuwe Arbeidsmarktrappo...
Het zal u niet ontgaan zijn: de horeca heeft nog geen duidelijk beeld over de impact van de Wet arbeidsmarkt in Balans (‘WAB’) op hun onde...
FNV Horecabond heeft vandaag tijdens de GastvrijheidsTOP in Gooiland Hilversum ZZP Hospitality gelanceerd. Nederland telt zo'n 1,3 miljoen ZZP&rsq...
Vandaag maakt Deliveroo bekend dat Amazon een nieuwe gedeelde financieringsronde van USD 575 miljoen Series G leidt, naast bestaande investeerders T....
Veel startende ondernemers en ZZP’ers doen hun belastingaangifte zelf. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, heeft de Belastingdienst al priv&e...
Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft 10 kandidaten geselecteerd voor de voorronde van de kookwedstrijd Bocuse d’Or Nederland. Deze...