U heeft gezocht op : zzp

14 januari 2020 KHN Ondernemen
Toegenomen arbeidsplaatsen horeca vrijwel volledig ingevuld door uitzendkrachten en oproepkrachten

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) presenteerden vandaag tijdens de Horecava de nieuwe Arbeidsmarktrapportage horeca. De resultaten laten zien dat de werkgelegenheid in de horeca verder toeneemt. Tussen 2020 en 2025 zijn jaarlijks zo’n 150.000 nieuwe me...

10 januari 2020 Wet- en regelgeving Achtergronden
Training Wet arbeidsmarkt in Balans: voorkom fouten en beheers kosten

Het zal u niet ontgaan zijn: de horeca heeft nog geen duidelijk beeld over de impact van de Wet arbeidsmarkt in Balans (‘WAB’) op hun onderneming. Naar schatting gaat de nieuwe wet de horecasector tientallen miljoenen per jaar kosten. Daarnaast blijken veel ondernemers bang te zijn dat z...

28 oktober 2019 Personeel
FNV Horecabond gaat ZZP’ers verenigen

FNV Horecabond heeft vandaag tijdens de GastvrijheidsTOP in Gooiland Hilversum ZZP Hospitality gelanceerd. Nederland telt zo'n 1,3 miljoen ZZP’ers, dit is ongeveer 15% procent van de beroepsbevolking. Binnen de horeca, catering en recreatie is deze groep behoorlijk aan het groeien. ZZP Hos...

17 mei 2019 Bezorgen Internationaal
Amazon investeert fors in Deliveroo

Vandaag maakt Deliveroo bekend dat Amazon een nieuwe gedeelde financieringsronde van USD 575 miljoen Series G leidt, naast bestaande investeerders T. Rowe Price, Fidelity Management & Research Company, en Greenoaks. Dit brengt het totaal van de investeringen in Deliveroo tot op heden op USD 1,53...

15 april 2019 Financieel
De belastingdienst geeft vier belastingtips voor horecaondernemers

Veel startende ondernemers en ZZP’ers doen hun belastingaangifte zelf. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, heeft de Belastingdienst al privégegevens voor hen ingevuld. Het zakelijke deel van de aangifte moet je als ondernemer zelf invullen. Om ondernemers uit de horeca voor de inkoms...

10 april 2019 Culinair Bocuse d'Or
10 kandidaten geselecteerd voor voorronde Bocuse d’Or Nederland

Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft 10 kandidaten geselecteerd voor de voorronde van de kookwedstrijd Bocuse d’Or Nederland. Deze kandidaten zijn op basis van werkervaring, wedstrijdervaring en motivatie geselecteerd uit een totaal van 16 aanmeldingen. De voorronde vindt plaats o...

28 maart 2019 Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

12 maart 2019 Economie Personeel KHN
Horeca groeit tot 2025 met 100.000 medewerkers

De horeca groeit, er zijn meer horecabedrijven en dus zijn er ook meer medewerkers nodig. Het aantal horecamedewerkers groeit de komende jaren met 100.000: van 443.900 begin 2018 naar 540.800 in 2025. Dat blijkt uit de nieuwe arbeidsmarktmonitor die SVH en KHN hebben laten uitvoeren. Om deze groei t...

28 februari 2019 Economie
Horecaondernemers doen aangifte inkomstenbelasting

Vanaf vrijdag 1 maart kunnen ongeveer 1,3 miljoen ondernemers, waaronder zeer veel ZZP’ers, hun aangifte inkomstenbelasting over 2018 doen. Zo ook ondernemers werkzaam in de horeca. Ongeveer een derde van hen dient de aangifte zelf in. Het merendeel (92,2 procent) doet dit met het vertrouwen d...

15 januari 2019 Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

7 januari 2019 Personeel KHN
Horecaondernemers liggen wakker van krappe arbeidsmarkt

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde vandaag – tijdens de start van de vakbeurs Horecava - de resultaten van een onderzoek onder bijna 1000 horecaondernemers naar hun toekomstverwachtingen voor 2019. Uit de resultaten blijkt dat 72% van de ondernemers in de horeca vertrouwen heeft i...

27 december 2018 Economie Achtergronden
Verhoging btw-tarief: doorberekenen of niet?

De btw-verhoging van het lage tarief (van 6 naar 9 procent) komt akelig dichtbij. Op 1 januari 2019 moet de horeca daarom bij vrijwel de gehele inkoop, met uitzondering van alcoholhoudende dranken, rekening houden met een prijsverhoging. Goed om te weten: bier tot 0,5% en wijn tot 1,2% vallen onder ...

29 oktober 2018 Awards Culinair
IENS presenteert de Insider Top 2019 lijst

IENS presenteert vandaag de Insider Top 2019 lijst; de 250 beste restaurants van Nederland die gedurende ten minste 6 maanden aan de Insider-criteria hebben voldaan. De Insider Top 2019 bestaat uit de 250 beste restaurants in Nederland. Binnen de Insider-selectie op IENS staan restaurants die een...

7 juni 2018 Wet- en regelgeving Achtergronden
Zelfstandige koks slecht verzekerd tegen aansprakelijkheidsrisico's

ZZP’ers in voedselverwerking, zoals koks, zijn veel minder vaak dan verwacht verzekerd tegen zakelijke aansprakelijkheidsrisico’s. Dit blijkt uit onderzoek van Aansprakelijkheidsverzekering ZZP, onderdeel van Lancyr Verzekeringen, waarbij 2.158 verzekeringsaanvragen uit 2017 van ZZP&rsqu...

7 mei 2018 Interview Longread
Joost Flink: het leven van een freelance kok

De crisis hield het een beetje tegen, maar een leven als freelance-kok wint steeds meer aan populariteit, zowel bij werkgever als bij werknemer. Joost Flink besloot na een lange carrière zijn baan als chef-kok op te zeggen en de diepe duik in het leven als zzp’er te nemen. “Ik voe...

1 maart 2018 Wet- en regelgeving Achtergronden
Hulp bij belastingaangifte horecaondernemers

Vanaf vandaag tot 1 mei kunnen ondernemers weer belastingaangifte doen voor de inkomstenbelasting. Onder de ca. 400.000 ondernemers en ZZP’ers die hun aangifte zelf invullen zitten ook horecaondernemers. Uit onderzoek in opdracht van de Belastingdienst onder ZZP’ers en ondernemers met mi...

29 januari 2018 Interview CityTrip
CityTrip Enschede: Interview 'Meisje'

Nonna Timorason heeft vele omzwervingen gemaakt voordat haar droom werkelijkheid werd. Ze kocht op haar achttiende samen met vrienden een bar/bistro die failliet was gegaan. Dat ging best heel goed, totdat één van de vrienden er na vier jaar uit besloot te stappen. Hij kreeg immers een...

26 januari 2018 Interview 10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Joost Flink blikt terug

De restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week blikt chef-kok Joost Flink terug op zijn interview dat wij met hem hadden in 2012 als...

2 januari 2018 Personeel Bezorgen
Staking Deliveroo-bezorgers op drukste dag van het jaar

Zo'n tachtig maaltijdbezorgers van Deliveroo hebben op Nieuwjaarsdag tussen 17.00 en 20.00 uur het werk neergelegd. Zij bezorgden geen maaltijden in Amsterdam, Utrecht, Haarlem en Breda. De bezorgers protesteren zo tegen de plannen van het bezorgingsbedrijf om vanaf 1 februari alleen nog maar me...

6 december 2017 Wet- en regelgeving Bezorgen
Deliveroo vraagt politiek om passende wetgeving voor platformeconomie

Bezorgingsplatform Deliveroo vraagt de politiek om passende wetgeveving voor de platformeconomie. Dat laat het bedrijf weten in een persverklaring. Volgens Deliveroo kiezen steesd meer mensen ervoor om on demand- of in een platformeconomie te werken, omdat dit flexibel en goedbetaald werk is. In...

5 december 2017 Wet- en regelgeving
Belastingdienst helpt startende ondernemers in de horeca

Het aantal nieuwe horecagelegenheden is de afgelopen vijf jaar flink gegroeid. Om ondernemers met een bedrijf jonger dan drie jaar te helpen, voert de Belastingdienst de campagne ‘Een goede start is vooruitzien’. Bij deze campagne is er speciale aandacht voor startende ondernemers in de ...

15 september 2017 Achtergronden
Nederlanders consumeren vaker onderweg en op kantoor

In Nederland vindt de food-consumptie vaker buitenshuis plaats. Niet alleen in de klassieke horeca, maar ook op high traffic-locaties langs de snelweg en op het station. Ook bedrijfscateraars groeien weer. In 2017 verwacht FoodService Instituut Nederland (FSIN) dat bij tankshops, bedrijfsrestaurants...

5 september 2017 Wet- en regelgeving Bezorgen
Vakbond sleept mogelijk Deliveroo voor de rechter

Vakbond CNV overweegt om Deliveroo voor de rechter te slepen. De vakbond wil de maaltijdbezorgingsdienst aanpakken, omdat deze alleen nog maar met zzp'ers wil werken. Deliveroo zou daarmee mogelijk de wet overtreden. CNV vindt dat door de zzp-constructie Deliveroo zich ontrekt aan zijn verant...

1 mei 2017 Faillissement
15 procent meer faillietverklaringen in de horeca

In het eerste kwartaal van 2017 zijn er minder starters (0,5%) en minder stoppers (2,0%) dan in het eerste kwartaal van 2016. Per saldo nam het aantal ondernemingen in Nederland in het eerste kwartaal van 2017 met 0,8% toe tot 1.760.937. In dezelfde periode vorig jaar was de toename van het aantal o...

2 september 2016 Wet- en regelgeving Achtergronden
Wet DBA: driekwart overeenkomsten afgekeurd door Belastingdienst

Een kwartaal na de lancering van de nieuwe Wet DBA als vervanging van de VAR blijkt de toetsing van zzp-contracten een bloedbad te zijn. Slechts een zeer klein aantal (17 procent) van alle ingediende contracten is goedgekeurd. Een groot aantal procedures is tussentijds afgebroken en meer dan de h...

12 augustus 2016 Economie Wet- en regelgeving
1 januari 2017: ZZP'ers massaal op straat?

Per 1 mei 2016 is de VAR (verklaring arbeidsrelatie) voor zzp’ers afgeschaft. Met de gelijktijdige introductie van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) is de zekerheid die opdrachtgevers in het verleden aan deze VAR konden ontlenen definitief voorbij. Bij de Wet DBA - en d...

26 mei 2016
Nieuwe horecazaak opent in Rotterdam

Bar-restaurant ‘Supermercado’ opent deze week officieel haar deuren in Rotterdam. Gasten kunnen na een grootschalige verbouwing hun hart ophalen in het nieuwe sfeervolle restaurant waar het interieur doet denken aan een gezellige Zuid-Amerikaanse cantina. Jonge gezinnen, zakenlui en vriendengr...

18 december 2015
Makro richt zich meer op horecaondernemers

Horecagroothandel Makro gaat zich in ons land weer nadrukkelijker richten op ondernemers. Dat vertelt managing director Kef van Helberger in Het Financieele Dagblad. Kleine zelfstandigen en zzp'ers Met name kleine zelfstandigen en zzp’ers worden volgens Van Helbergen nu door niemand in de br...

17 augustus 2015
Rotsoord Utrecht gaat op 1 oktober open

Het restaurant in de verbouwde watertoren van Rotsoord, Utrecht, opent vanaf 1 oktober zijn deuren. Het restaurant gaat ‘WT – Urban Cafe & Kitchen’ heten. De opening zal groots gevierd worden, maar het is nog niet helemaal duidelijk wat er precies gaat gebeuren. Werkplekken en horeca In...

21 augustus 2014
Restaurant in watertoren Rotsoord Utrecht

Het plan om een restaurant in de watertoren op Rotsoord in Utrecht te vestigen gaat door. Er komen in het 37 meter-hoge monument aan de Vaartsche Rijn een interieurontwerpbureau met expositieruimte, diverse atelierruimtes, een ZZP-center, een vergaderruimte én dus een restaurant in de top van de ...

6 augustus 2014
Meetberry: AirBnB voor vergaderen

Het is het nieuwste voorbeeld van de ‘sharing economy’, en het komt van eigen bodem. Het innovatieve online platform Meetberry is gelanceerd door onderneemster Maayke Schlee, en werkt inmiddels samen met diverse locaties door heel Nederland. Leegstaande ruimtes Waar AirBnB en Uber overal d...

8 januari 2014
Crowdfunding (in de horeca) werkt

Er is steeds meer bewijs dat crowdfunding, ook in de horeca, werkt. Onlangs is de eerste campagne die drie jaar geleden via CrowdAboutNow is gestart voor barista en horecacolumnist Wilco Admiraal met succes afgerond. Doelbedrag Eind 2010 leenden 62 investeerders een totaalbedrag van €5.000 ui...

12 maart 2013
Veel starters in de horeca

Van alle sectoren in Nederland kende de horeca, op transport en logistiek na, de meeste groei van het aantal starters. Dit blijkt uit het Kwartaalbericht Starters van het ING Economisch Bureau. In de horeca nam vorig jaar het aantal starters toe met 8 procent ten opzichte van 2011. In de transportb...

6 oktober 2010
Websitesysteem voor horecabedrijven

Een recent opgericht IT-bedrijf maakt het wel heel makkelijk voor ondernemingen in de gastvrijheids-industrie om een website te maken en te onderhouden. QualitySites4all.com heeft onlangs een zeer gebruikersvriendelijk content management systeem (CMS) in de Benelux gelanceerd. Met de editor van qual...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: