Na het succes in Utrecht opent restaurant Broei ook in Amersfoort. Deze zomer gaan de deuren open op een wel heel iconische plek; het Nefkensgebouw. M...
Kaasfonduerestaurant Smelt opent na het succes in Amsterdam een vestiging in de culinaire hoofdstraat van Den Bosch: de Korte Putstraat. Voor de openi...
Vlak bij het station van Hoofddorp in de nieuwe stadswijk Hyde Park opent komende zomer Kastan haar deuren. Kastan wordt de tweede horecazaak van de H...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
In het centrum van Haarlem aan de Kruisweg verrijst binnenkort een kleurrijke culinaire hangout. Initiatiefneemster Scheherozade Pocorni is momenteel...
Maruki, een innovatief concept dat de Japanse keuken combineert met halal-principes, opent binnenkort haar deuren als allereerste volledig halal Japan...
Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...
De Italiaanse ondernemers achter het Rotterdamse restaurant Panzerò zijn een crowdfunding gestart. Met de financiering willen de ondernemers ee...
Net voor het einde van het jaar, op 29 december, heeft Izakaya DUKI de deuren aan het Rotterdamse Hofplein geopend. Het restaurant is onderdeel van de...
Het is met grote trots dat wij je ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...
In dit interview stelt dit blad elf vragen aan een grote horecaondernemer. Hoewel de meeste uitbaters al hun energie kwijt zijn aan één...
Bronckhorster Brewing Company komt met nieuws na de overname van Café Hotel Zaal Heezen. Enkele dagen terug is het bedrijf gestart met een crow...
Robèr Willemsen is KHN-voorzitter af. Op 7 maart trad hij officieel af en droeg hij de voorzittershamer over aan Marijke Vuik. Maar liefst zeve...
De eerste Foodmarkt van Den Bosch opent in het voorjaar 2023 aan de Korenbrugstraat. Op deze A-locatie in de binnenstad verrijst het nieuwe concept &l...
Zonder een startkapitaal is er geen restaurant of uitbreiding daarvan mogelijk. Dit kapitaal kan uit eigen vermogen komen, maar vele horecaondern...
Onderhandse leningen zijn een veelvoorkomend soort krediet binnen de horeca, waarbij de lener geld leent van een derde partij zoals familie, vrienden...
Man Met Bril Koffie opent ’s werelds eerste koffiehotel in Rotterdam. In de zomer van 2023 opent het koffiehotel met 20 kamers en studio’s...
Ilan en Joël Benamara, twee Amsterdamse broers met Israëlische roots met beiden zo’n 25 jaar horeca ervaring heropenen binnenkort...
Soep-er, Utrechts eerste soepbar, zegt verrassende smaken en ingrediënten te mengen. Janine de Roode (29) is eigenaar van de lunchroom, waarboven...
De ervaren Bas Hoog is door hotel voco The Hague, waar Botanica Kitchen, Garden & Bar onder valt, aangesteld als Head Chef. Met hem aan het roer e...
De Utrechtse brouwers zijn van plan om eind dit jaar een foodbar te openen aan de Oudegracht 50. Met het openen van een locatie aan de Oudegracht gaat...
Vandaag de dag blijft het personeelstekort het grootste probleem voor menig horecaondernemer. Hoe je het team slim kan managen en hoe je ervoor kan zo...
Een droom komt mogelijk uit voor Angela Hol en Rik van Orsouw uit Utrecht. Door middel van een crowdfundingactie zij de opening van hun...
In de Scheveningse vissershaven vind je het Zeemanshuis, een café dat al sinds 1990 een toevluchtsoord is voor havenarbeiders, Engelse en Deens...
In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De...
Deze maand ben ik druk bezig met het crowdfunden van ons nieuwe project: een moderne duurzame wijngaard op het zonnigste plekje van Nederlan...
Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervo...
De groep voor vanavond heeft zojuist gecancelled in verband met het coronavirus. 30 man Google. Directe orders vanuit de Amerikaanse Headquarters....
Decennialang was de vertrouwde bank de eerste instantie waar je aan dacht wanneer je om financiering verlegen zat. Tijdens de crisis kwam daar de klad...
Food business incubator Kitchen Republic, gevestigd in Amsterdam-West, is uit haar jasje gegroeid en breidt uit naar een tweede locatie. De culinaire...
Jack, Olmo en Missamba willen hun droomrestaurant openen in Utrecht. Het restaurant, met de naam Herbivore, wordt een vegan restaurant dat werkt met e...
Maandagnacht om 00.00 uur sloot visrestaurant Pesca de lopende crowdfunding campagne af. Met succes wist het restaurant €761.046 op te halen, 152...
LEF mixstore in Ede gaat blurring een boost geven. De winkel in tweedehands spullen zoals meubels en woonaccessoires investeert fors in horeca-activit...
Nonna Timorason heeft vele omzwervingen gemaakt voordat haar droom werkelijkheid werd. Ze kocht op haar achttiende samen met vrienden een bar/bistro d...
In januari 2016 verbond Ron Blaauw voor het eerst zijn naam als huisadviseur aan een restaurant in het oosten van het land: Bistrobar Berlin in Nijmeg...
Maandag 8 januari gaat de 62e editie van de Horecava van start. Circulariteit en technologie zijn belangrijke thema’s dit jaar. De wereld verand...
In navolging van Den Haag zal er in 2018 ook een rijdend restaurant in een tram gaan rijden door Rotterdam. Dat schrijft de website openrotterdam.nl.&...
Restaurant Colins in Breda heeft een nieuwe record gevestigd op het platform 'Horeca Crowdfunding Nederland'. Binnen 24 uur wist de zaak 397.0...
Wat is nog aantrekkelijker dan een goedlopende zaak? Twee goedlopende zaken! Maar of je nu een formule kopieert of een compleet nieuwe zaak opent: zor...
Het Utrechtse restaurant Kartoffel heeft een nieuwe locatie gevonden aan Oudegracht aan de werf. Vlak onder de HEMA wil het restaurant heropenen. E&...