Ondernemen is investeren. Als horecaondernemer krijg je regelmatig te maken met nieuwe en noodzakelijke investeringen. In ‘Waar moet je op lette...
Veiligheid is een belangrijk onderdeel van het runnen van een horecazaak. Horeca is vaak tot laat in de avond open en in bepaalde gelegenheden gaat er...
Deze zomer brengt The Entourage Group hun Mr Porter Steakhouse, Bar & Lounge naar Ibiza als een pop-up en verwelkomt gasten vanaf 17 mei voor een...
Thuisbezorgd.nl reikt naar jaarlijkse gewoonte de awards uit voor de beste bezorgrestaurants van Nederland. Een recordaantal van 105.000 Nederlandse e...
Het beroep van Michelininspecteur is gehuld in mysterie. Wie zijn het en is het een fulltime functie? En hoe word je het eigenlijk? Michelin doet daar...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Michelin heeft vandaag de nieuwe selectie Michelinsterren, Groene Sterren en Bib Gourmand restaurants voorgesteld voor België en Luxemburg. In he...
Emile van der Staak, chef van restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen, ontving maandag de Gault&Millau ‘Chef van het Jaar’ award. Hij...
De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024 zijn 5 februari 2024 bekendgemaakt in Tivoli Vredenburg. Onder het toeziend oog van de top van de Nede...
Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
Al bijna acht jaar weet reizend restaurant De Maaltuin bezoekers op bijzondere locaties te verrassen met haar succesvolle ingrediënten: een vijfg...
De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...
Net voor het einde van het jaar, op 29 december, heeft Izakaya DUKI de deuren aan het Rotterdamse Hofplein geopend. Het restaurant is onderdeel van de...
Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de bekende gids. D...
Restaurant Aroma Italian Fine Dining, gevestigd in het Gelderse Vaassen, heeft een plaats bemachtigd op de lijst van 50 Top Italy voor ‘Best Ita...
The Seafood Bar opent de deuren op een bijzondere locatie: de Beurs van Berlage aan het Damrak in Amsterdam. De verse vis en schaal- en schelpdieren w...
Het in het uit 1634 stammende Gruizenkerkje gevestigde G7 Restaurant in Sittard heeft een gloednieuw interieur. Met een mix van oude kerkelementen...
Het was een bewogen jaar voor de horeca, en ook bij restaurantgids Lekker500 was er sprake van verandering en vernieuwing. De concurrentie aan de top...
Marèl Disselhorst van restaurant Yano in Rotterdam is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023. Deze prestigie...
Het Nederlandse team met Lonneke de Bruijn, Danny van Lamoen, Michael de Rooij en Coen Pollaert dat onlangs het Nederlands Kampioenschap Blindproeven...
Bierpairing is een trend die steeds populairder wordt in horecagelegenheden over de hele wereld. Het combineren van bier met de gerechten die op het m...
Op 22, 23 en 24 september vindt het eerste Low Food Festival plaats. Het eerste festival in zijn soort, waarbij bezoekers van alle niveaus niet alleen...
Na het succes van vorig jaar geeft sterrenrestaurant Noor in Groningen studenten dit jaar weer vijftig procent korting op de menuprijs. In 2022 waren...
In een eerdere bijdrage hebben wij al eens aandacht besteed aan een aantal onderwerpen die aandacht behoeven bij een overname van een horecabedrijf. W...
'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...
Het begon met de titel ‘eerste vrouwelijke meesterkok van Nederland’. Die bekroning leidde Margo Reuten naar vele andere podia, waar ze &o...
De Michelingids Nederland 2023 verwelkomt maar liefst 17 (zie lijst onderaan) nieuwe sterren. Zo worden in Maastricht twee historische restaurants opn...
Vandaag wordt in het Amsterdamse DeLaMar Theater vanaf 11.30 de Michelingids Nederland 2023 gepresenteerd. Blijf via dit liveblog - van de redactie va...
In de maand april zet Michelin de Nederlandse gastronomie in the spotlight en kondigt heel wat nieuwigheden aan. Twee weken voor de Ceremonie van de M...
Na een grote verbouwing opende Beers & Barrels op 31 maart een nieuwe locatie aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Een robuuste, maar sfeervolle r...
Jong personeel is bijna niet meer te vinden en de jongeren die in de horeca willen werken, willen werken wanneer het hún uitkomt. Hoe ga je daa...
Chef Jan Sobecki van restaurant Tribeca is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dat gebeurde maandag 13 februari in Utrecht tijden...
Op maandag 13 februari werd de Gault&Millau gids 2023 gepresenteerd. Gedurende de lancering namen maar liefst 20 winnaars in 19 categorieën e...
In restaurant Slagerij de Beurs is voor één avond de duurste stamppot ter wereld te verkrijgen. Het nuchtere, soms wat bescheiden gerech...
Op maandag 14 november namen in Amsterdam restaurants Vigor (1 ster) uit Vught en Zoldering (1 ster) en Flore (2 sterren) uit Amsterdam het tegen elka...
Voor een publiek van meer dan vijftienhonderd restaurateurs, journalisten en partners stelde Gault&Millau België op maandag 7 november d...
Jonnie en Thérèse Boer staan wederom op de eerste plaats in de 45ste editie van restaurantgids Lekker500. Het culinaire en inspirer...
Vandaag verschenen: de nieuwste editie van vakblad De RestaurantKrant. Nu kosteloos te downloaden of online te lezen. Vakinformatie dat elke...
Iedereen krijgt er wel eens in meer of mindere mate mee te maken: ongedierte. Of zoals wij liever zeggen, plaagdieren. Dieren zijn geen ongedierte. Ze...
Met een fraaie score van 139 punten heeft Luxemburg de tiende editie van het WK Blindproeven gewonnen, net voor Portugal (123 pnt) en Spanje (122 pnt)...