Takeaway in de lift, maar noteert wel verlies

1 augustus 2018 | Thijs Jacobs

Bezorgdienst Takeaway, bekend als moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft 30 procent meer orders verwerkt in het eerste halfjaar van 2018. Er werden 41,7 miljoen bestellingen geplaatst bij het bedrijf. De omzet steeg met 42 procent naar 110,2 miljoen euro in de eerste zes maanden, zo meldt het bedrijf vandaag. Ter vergelijking: vorig jaar werd in dezelfde periode een omzet gedraaid van 77,4 miljoen euro.

In Nederland werden 21 procent meer bestellingen geplaatst en de omzet steeg met 34 procent.

 In Duitsland steeg het aantal bestellingen met 34 procent, waardoor Takeaway sinds mei voor het eerst meer orders verwerkt in Duitsland dan in Nederland.

Ondanks deze positieve cijfers lijdt Takeaway nog altijd verlies. Het verlies daalde van 21,8 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2017 naar 14,7 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2018. Binnen twee tot drie jaar hoopt het bedrijf zwarte cijfers te noteren. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

trends Bier
Er wordt bewuster bier gedronken

De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationaal Bierond...

Bier
Moskovieten geven 10 procent salaris uit aan bier

Het biertje blijft over de hele wereld één van de meest populaire alcoholische versnaperingen, maar hoeveel biertjes worden er nu gemiddeld genomen geconsumeerd? Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek naar hoeveel bier er per persoon op maandelijkse basis wordt gedronken en ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: