Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

14 december 2018 | Thijs Jacobs

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er is ruimte voor meer dan 60 extra F&B zaken om op gelijke voet te komen met de rest. Dit is een stijging van 23% ten opzichte van het huidige aantal. Dit blijkt uit het winkelmarktrapport Den Haag van vastgoedadviseur Colliers International.
 

Rooskleurige toekomst voor F&B

De benchmark laat zien dat er vooral kansen zijn voor nieuwe cafés, café-restaurants en restaurants. Er is ruimte voor ongeveer 10.000 vierkante meter extra F&B en dat zijn ruim 60 zaken. Het toekomstperspectief voor F&B is daarnaast rooskleurig. De stad groeit tot 2030 met 50.000 inwoners en er komen steeds meer toeristen en bezoekers. Ook het groeiend aantal welgestelde ouderen draagt bij aan een hoger omzetpotentie. Ondernemers springen nu al in het gat. De Haagse Bluf bijvoorbeeld, wordt getransformeerd naar F&B-hotspot met vernieuwende concepten.

Kansen voor alle types F&B

Er zijn kansen voor mainstreamconcepten en voor zaken in het hogere segment. Het internationale karakter van de hofstad biedt de mogelijkheid om bekende buitenlandse formules aan te trekken zoals Starbucks Reserve, Vapiano, Wagamama en Comptoir Libanais. Om in te spelen op bewoners met hogere inkomens, de 40.000 expats en zakelijke bezoekers en toeristen, liggen er vooral mogelijkheden binnen het luxury district in de omgeving van Noordeinde.
                              
Meer F&B concepten veranderen de binnenstad van Den Haag nog meer van place to buy naar place to be. Hierdoor kan deze plek net als in 2013 weer uitgroeien tot beste binnenstad van Nederland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin
Videoportret: Mauro Colagreco, de beste chef ter wereld

Mauro Colagreco mag zich een jaar lang de beste chef ter wereld noemen. De geboren Argentijn met Italiaanse roots leerde koken van Alain Ducasse en Alain Passard, runt restaurants in China en opende in 2006 Mirazur, dat vandaag werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het is meteen een p...

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Awards Mensen
De Librije terug in mondiale top 50

De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is terug te vinden op plaats 46. De Britse uitgeverij William Reed Business Media publiceert jaarlijks een lijst met de vijftig bete restaurants ter wereld. Op nummer é&e...

Awards Duurzaamheid
Finalisten Gaia Green Awards 2019 bekend

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2019: Strandpaviljoens - Nautilus aan Zee (Egmond aan Zee / NL) - The Shore (Scheveningen / NL) - Sjoerd (...

Restaurant
Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving. Bist...

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: