Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

14 december 2018 | Thijs Jacobs

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er is ruimte voor meer dan 60 extra F&B zaken om op gelijke voet te komen met de rest. Dit is een stijging van 23% ten opzichte van het huidige aantal. Dit blijkt uit het winkelmarktrapport Den Haag van vastgoedadviseur Colliers International.
 

Rooskleurige toekomst voor F&B

De benchmark laat zien dat er vooral kansen zijn voor nieuwe cafés, café-restaurants en restaurants. Er is ruimte voor ongeveer 10.000 vierkante meter extra F&B en dat zijn ruim 60 zaken. Het toekomstperspectief voor F&B is daarnaast rooskleurig. De stad groeit tot 2030 met 50.000 inwoners en er komen steeds meer toeristen en bezoekers. Ook het groeiend aantal welgestelde ouderen draagt bij aan een hoger omzetpotentie. Ondernemers springen nu al in het gat. De Haagse Bluf bijvoorbeeld, wordt getransformeerd naar F&B-hotspot met vernieuwende concepten.

Kansen voor alle types F&B

Er zijn kansen voor mainstreamconcepten en voor zaken in het hogere segment. Het internationale karakter van de hofstad biedt de mogelijkheid om bekende buitenlandse formules aan te trekken zoals Starbucks Reserve, Vapiano, Wagamama en Comptoir Libanais. Om in te spelen op bewoners met hogere inkomens, de 40.000 expats en zakelijke bezoekers en toeristen, liggen er vooral mogelijkheden binnen het luxury district in de omgeving van Noordeinde.
                              
Meer F&B concepten veranderen de binnenstad van Den Haag nog meer van place to buy naar place to be. Hierdoor kan deze plek net als in 2013 weer uitgroeien tot beste binnenstad van Nederland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: