Moeke opent begin 2018 maar liefst twee gloednieuwe zaken

12 december 2017 | Roy Spijker

Grand Café Moeke breidt in maart 2018 uit met twee nieuwe zaken. Het voormalige restaurant van Hotel & Gasterij De Roode Schuur in Nijkerk en Café & Bar Celona in Enschede gaan per 1 januari op de schop en worden in twee maanden omgetoverd tot een heuse Moeke waar iedereen, jong en oud, zich meteen thuis voelt. Moeke is een nieuw, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke bak koffie, lunch of diner. Bij Moeke is het altijd gezellig en de sfeer laagdrempelig. Een huiskamer waar iedereen lekker neer kan strijken. Op welk moment van de dag dan ook. Iets te vieren? Zowel bij Moeke Nijkerk als bij Moeke Enschede kunnen feesten en partijen worden gegeven. Na Rhenen, Breda en Delft is Nijkerk de vierde en Enschede de vijfde plaats waar Moeke haar deuren opent. En Moeke breidt medio volgend jaar haar familie met nog twee nieuwe gezinsleden uit. 

Moeke Nijkerk wordt gevestigd in een prachtige boerderij die grenst aan Hotel & Gasterij De Roode Schuur. Voorheen zat hier het restaurant van hotel De Roode Schuur ‘Meadows’. Jarenlang was dit de vaste stek voor hotelgasten. Nu het restaurant vanaf maart wordt omgetoverd tot een Moeke vestiging wordt het pas echt warm thuiskomen voor de hotelgasten. Maar ook voor buurtbewoners en anderen die graag neer willen strijken bij dit gezellige Grand Café. Er is plek voor zo’n 120 gasten. Er kan zowel binnen als buiten op het zonovergoten terras worden genoten van deze waanzinnige landelijke locatie. Moeke Nijkerk hoopt halverwege maart haar eerste gasten te kunnen verwelkomen. 

Naast Nijkerk opent Moeke op 1 maart ook een vijfde vestiging en wel in Enschede. Deze zaak komt in het voormalige Café & Bar Celona aan de gezellige Oude Markt 8. Het maar liefst twee verdiepingen tellende nieuwe Grand Café wordt ingericht naar een gezellige huiskamer en moet plek gaan bieden voor zo’n 200 gasten. Ook hier kun je in de zomer heerlijk toeven op het ruime terras dat grenst aan het gezellige plein. Moeke zet de drankjes en hapjes wel voor je neer. Bij Moeke staat gezelligheid en gastvrijheid voorop!

Lokale specialiteiten 
Zowel bij Moeke Enschede als Moeke Nijkerk kan de gast terecht voor een lunch, diner en borrelhap. Moeke is een huiskamer waar je lekker neerploft voor een bak koffie, lunch of ’s avonds aanschuift voor het eten. Moeke is een plek waar je fijn kunt vertoeven met je vriendinnen om bij te kletsen of waar je gaat borrelen met collega’s. En goed nieuws voor de liefhebbers van speciaalbier. 

Moeke Nijkerk én Moeke Enschede hebben maar liefst 60 varianten op de kaart staan en heeft onder meer haar zelf gebrouwen Moeke’s Blond bier. Ook staan er bij beide vestigingen lokale specialiteiten op de kaart, want Moeke vindt het belangrijk om ook lokale producten aan te bieden. Verder staat Moeke ook bekend om haar verschillende soorten Flammkuchen, in Oostenrijk al jaren een hit! Moeke heeft voor ieder wat wils. Van Moeke’s tomatensoep tot huisgemaakte kaaskroketten, gegrilde hen met Moeke’s plakkerige marinade, een botermalse biefstuk of de verrukkelijke Moeke burger.

Algemeen 
Wie je ook bent, of waar je ook vandaan komt; Moeke is van iedereen. Of je nu in het Zuiden of Noorden van Nederland woont, het is Oost, West Moeke best. “Moeke verwijst naar het Brabantse woord voor moeder. Bij je moeder voel je je thuis en zo’n plek willen wij ook hier in Nijkerk en Enschede creëren.’’ Dit warme, toegankelijke en persoonlijke concept wordt op steeds meer plekken in Nederland uitgerold. Nog voor het eind van 2018 komen er nog eens twee vestigingen bij waarmee de hele Moeke familie zeven familieleden telt. 
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: