Moeke opent begin 2018 maar liefst twee gloednieuwe zaken

12 december 2017 | Roy Spijker

Grand Café Moeke breidt in maart 2018 uit met twee nieuwe zaken. Het voormalige restaurant van Hotel & Gasterij De Roode Schuur in Nijkerk en Café & Bar Celona in Enschede gaan per 1 januari op de schop en worden in twee maanden omgetoverd tot een heuse Moeke waar iedereen, jong en oud, zich meteen thuis voelt. Moeke is een nieuw, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke bak koffie, lunch of diner. Bij Moeke is het altijd gezellig en de sfeer laagdrempelig. Een huiskamer waar iedereen lekker neer kan strijken. Op welk moment van de dag dan ook. Iets te vieren? Zowel bij Moeke Nijkerk als bij Moeke Enschede kunnen feesten en partijen worden gegeven. Na Rhenen, Breda en Delft is Nijkerk de vierde en Enschede de vijfde plaats waar Moeke haar deuren opent. En Moeke breidt medio volgend jaar haar familie met nog twee nieuwe gezinsleden uit. 

Moeke Nijkerk wordt gevestigd in een prachtige boerderij die grenst aan Hotel & Gasterij De Roode Schuur. Voorheen zat hier het restaurant van hotel De Roode Schuur ‘Meadows’. Jarenlang was dit de vaste stek voor hotelgasten. Nu het restaurant vanaf maart wordt omgetoverd tot een Moeke vestiging wordt het pas echt warm thuiskomen voor de hotelgasten. Maar ook voor buurtbewoners en anderen die graag neer willen strijken bij dit gezellige Grand Café. Er is plek voor zo’n 120 gasten. Er kan zowel binnen als buiten op het zonovergoten terras worden genoten van deze waanzinnige landelijke locatie. Moeke Nijkerk hoopt halverwege maart haar eerste gasten te kunnen verwelkomen. 

Naast Nijkerk opent Moeke op 1 maart ook een vijfde vestiging en wel in Enschede. Deze zaak komt in het voormalige Café & Bar Celona aan de gezellige Oude Markt 8. Het maar liefst twee verdiepingen tellende nieuwe Grand Café wordt ingericht naar een gezellige huiskamer en moet plek gaan bieden voor zo’n 200 gasten. Ook hier kun je in de zomer heerlijk toeven op het ruime terras dat grenst aan het gezellige plein. Moeke zet de drankjes en hapjes wel voor je neer. Bij Moeke staat gezelligheid en gastvrijheid voorop!

Lokale specialiteiten 
Zowel bij Moeke Enschede als Moeke Nijkerk kan de gast terecht voor een lunch, diner en borrelhap. Moeke is een huiskamer waar je lekker neerploft voor een bak koffie, lunch of ’s avonds aanschuift voor het eten. Moeke is een plek waar je fijn kunt vertoeven met je vriendinnen om bij te kletsen of waar je gaat borrelen met collega’s. En goed nieuws voor de liefhebbers van speciaalbier. 

Moeke Nijkerk én Moeke Enschede hebben maar liefst 60 varianten op de kaart staan en heeft onder meer haar zelf gebrouwen Moeke’s Blond bier. Ook staan er bij beide vestigingen lokale specialiteiten op de kaart, want Moeke vindt het belangrijk om ook lokale producten aan te bieden. Verder staat Moeke ook bekend om haar verschillende soorten Flammkuchen, in Oostenrijk al jaren een hit! Moeke heeft voor ieder wat wils. Van Moeke’s tomatensoep tot huisgemaakte kaaskroketten, gegrilde hen met Moeke’s plakkerige marinade, een botermalse biefstuk of de verrukkelijke Moeke burger.

Algemeen 
Wie je ook bent, of waar je ook vandaan komt; Moeke is van iedereen. Of je nu in het Zuiden of Noorden van Nederland woont, het is Oost, West Moeke best. “Moeke verwijst naar het Brabantse woord voor moeder. Bij je moeder voel je je thuis en zo’n plek willen wij ook hier in Nijkerk en Enschede creëren.’’ Dit warme, toegankelijke en persoonlijke concept wordt op steeds meer plekken in Nederland uitgerold. Nog voor het eind van 2018 komen er nog eens twee vestigingen bij waarmee de hele Moeke familie zeven familieleden telt. 
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: