Jamie Oliver kookt voor vrouwen regeringsleiders

2 april 2009 |
Jamie Oliver kookt voor vrouwen regeringsleiders<

De Britse tv-kok Jamie Oliver verzorgde afgelopen woensdagavond tijdens de wereldtop het zogenaamde 'G20 echtgenotendiner’ op Downingstreet 10. De opstelling van Oliver’s menu voor deze avond lag zo gevoelig dat afgelopen week pas was besloten wat er werd geserveerd. De vrouwen van de Amerikaanse president Barack Obama en de Britse premier Gordon Brown kregen hoofdzakelijk streekproducten voorgeschoteld: Welsh lamb, Jersey Royal aardappelen en asperges uit Cornwall. Oliver noemde dit het beste van Britse origine. "Ik hoop dat het menu laat zien dat Brits voedsel tot het beste ter wereld behoort.”

De ontvangende 'Browns' waren er op gebrand beschuldigingen van extravagantie te vermijden nadat leiders op de G8-top afgelopen juli een royaal achtgangenmenu nuttigden met 18 verschillende gerechten, inclusief kaviaar.

Gastvrouw Sarah Brown zorgde voor een gemêleerd gezelschap van zakenvrouwen, beroemdheden en zelfs supermodellen. Michelle Obama werd geflankeerd door Harry Potter-auteur J.K. Rowling en Kelly Holmes die twee gouden medailles won op de Olympische Spelen. Ook supermodel Naomi Cambell bevond zich onder de groep prominente vrouwen uit de sport, mode, zaken en kunst.

Oliver kookte overigens eerder op Downingstreet 10 voor Tony blair en Taoiseach Bertie Ahern in 2003. "Het is altijd een grote eer om op Nummer 10 te koken. Maar uitgenodigd worden om te koken voor een belangrijke groep mensen die probeert ’s werelds grootste problemen op te lossen, dat is écht een privilege."






Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: