Foodhallen ook naar Rotterdam

24 januari 2018 | David Bakker

Na vier jaar breidt Nederlands eerste indoor food market voor het eerst uit. De Foodhallen Rotterdam opent zomer 2018 in het monumentale Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid.

 

"We liepen tegen dit oude pakhuis aan en raakten betrokken bij de invulling daarvan. Al snel concludeerden we dat we maar één ding wilden: hier een tweede locatie van de Foodhallen starten", vertelt oprichter Chong Chu. Ook dit keer geeft de Foodhallen een nieuwe invulling aan een verlaten pand, een historisch pakhuis op de Kop van Zuid. De food market trekt samen met het Room Mate Aitana Hotel in op Wilhelminakade 52-58.

Geen copy-paste


Foodhallen Rotterdam is geen gevalletje copy-paste voor de oprichters. De food market moet een geheel eigen stijl krijgen. Chu: "We zijn niet meer de eerste of enige. We proberen ons daarom te onderscheiden in kwaliteit, aanbod en design. Anders dan bestaande en succesvolle food markets in Rotterdam focussen we ons compleet op de horeca. Tot laat op de avond." Het drietal zoekt op het moment naar lokale ondernemers en concepten om zo’n 15 stands mee te vullen. Ook het interieur van Foodhallen Rotterdam vindt inspiratie in 010. Designbureau …,staat laat verschillende elementen van de stad terugkomen in het design van de hal.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: