FNV Horeca: teleurstelling over verwachte maatregelen horeca

13 oktober 2020 | Redactie

Naar verwachting  kondigt het kabinet vanavond maatregelen af die de horeca zwaar zullen raken. FNV Horeca snapt dat deze maatregelen er vanuit gezondheidsoogpunt moeten komen, maar is teleurgesteld over de wijze waarop deze maatregelen tot stand zijn gekomen.

Voor FNV Horeca is het onbegrijpelijk dat er afgelopen dagen geen overleg met de partners in de horeca (waaronder FNV Horeca en Koninklijke Horeca Nederland) is geweest om scenario’s door te spreken. Hierdoor is er onvoldoende draagvlak binnen de sector  voor deze zware maatregelen. Door het gebrek aan overleg wordt de sector ook geen perspectief geboden: hierdoor weten werknemers en bedrijven in de horeca niet waar ze aan toe zijn en blijven hun vooruitzichten vaag.

Teleurstelling

FNV Horeca is daarnaast teleurgesteld over de timing van deze zware ingreep. Waren deze maatregelen eerder effectief ingevoerd, dan hadden horecaondernemers mogelijk de kans gehad om deze herfstvakantie nog enige compenserende inkomsten te kunnen genereren.

Grote zorgen om toekomst horeca

FNV Horeca is bezorgd over de toekomst van de sector. Welke gevolgen zullen deze maatregelen hebben op de medewerkers die bewust en met passie gekozen hebben voor het werken in de horeca? Verwacht wordt dat de maatregelen die vanavond worden aangekondigd de zoveelste klap zijn voor de sector: de kans dat ondernemingen het niet zullen halen wordt groter waardoor opgeleide medewerkers  werkloos worden of  noodgedwongen in een andere sector moeten gaan werken.  Terwijl het voor de verdere toekomst van de sector juist heel belangrijk is om deze goed opgeleide medewerkers vast te houden.

Werknemers en werkgevers in de horeca hebben dit jaar laten zien dat zij flexibel zijn en met de ontwikkelingen mee kunnen bewegen om samen corona onder controle te krijgen. Alles in het belang van de veiligheid van gasten, medewerkers én ondernemers. 

FNV Horeca vindt dat de sector met de maatregelen die vandaag worden afgekondigd, disproportioneel hard wordt aangepakt. Edwin Vlek bestuurder FNV Horeca:  “Wij verwachten daarom van de overheid dat deze met aanvullende steunmaatregelen komt om de sector tegemoet te komen. En belanghebbende partijen te betrekken in het opstellen van de routekaart om perspectief aan de sector te bieden.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: