Adriaan Visser Beste Sommelier van Nederland

Auteur: Redactie
Events 18 mei 2022
Adriaan Visser Beste Sommelier van Nederland

Sommelier Adriaan Visser (27) heeft maandag de Trophée Henriot - het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers - binnengehaald. Visser is werkzaam bij Restaurant Harry’s in Maastricht. Hij mag zich twee jaar lang de beste sommelier van Nederland noemen.

De onderscheiding wordt gesponsord door Champagnehuis Henriot en Wijnkooperij De Lange in Breda. Het wordt georganiseerd door het Nederlands Gilde van Sommeliers en de toekenning vond plaats in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort.

Carrière

De talentvolle Visser werkte - voordat hij de overstap naar Harry’s maakte - bij tweesterrenrestaurant Tribeca in het Brabantse Heeze. Daarvoor was hij in dienst bij Cordial in Oss. Bij beide zaken werkte hij onder leiding van de tot twee keer uitgeroepen Beste Sommelier van Nederland Roy Pelgrim. Dat hij nu in zijn voetsporen treedt beschouwt hij als een grote eer. “Maar ik moet toegeven dat het nog niet allemaal is ingedaald. Maandenlang ben je bezig met training, voorbereiding en studie. En dan krijg je opeens de boodschap dat je het geworden bent”, aldus Visser.

Doel

De winnaar is een van de vier Nederlanders die in het bezit is van het prestigieuze diploma Advanced Sommelier, een titel die wordt toegekend door de Court of Master Sommeliers en is de op een na hoogste onderscheiding. Zijn volgende doel is te worden toegelaten tot het examen voor Master Sommelier. Over de hele wereld bezitten slechts 275 personen deze titel, waarvan maar één de Nederlandse nationaliteit heeft.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws