Komend voorjaar ontkomt niemand aan de verleidelijke lokroep van The Siren. Eind april, begin mei wordt in een dubbel, statig grachtenpand aan de gloe...
Peter en Marieke Lute maken een sprong voorwaarts door een stap opzij te doen voor de nieuwe generatie - hun eigen kroost. Dochters Sara en Isabelle g...
Het Rotterdamse toprestaurant Fitzgerald heeft een nieuwe eigenaar. Met meer toegankelijkheid, verlaagde prijzen, een heropende bar en met een keuken...
The Seafood Bar opent de deuren op een bijzondere locatie: de Beurs van Berlage aan het Damrak in Amsterdam. De verse vis en schaal- en schelpdieren w...
Na het succes van Café Garçon in Amsterdam Oud-Zuid is het team verheugd om de geboorte van hun 'grande sœur', Brasserie Margaux,...
Bellevue, gesitueerd aan de pittoreske haven in het Brabantse Willemstad, heeft een transformatie ondergaan. Een week lang bleven de deuren gesloten o...
Sinds 6 september is op de Stationsweg in Leiden Café Visscher geopend. Zo opulent als het art deco interieur van de nagelnieuwe...
Gastvrij Rotterdam vierde dit jaar haar tiende editie. Dit jaar besloeg de horecavakbeurs vijf uitverkochte beurshallen in Rotterdam Ahoy, waarmee dez...
Afgelopen dinsdag 19 september 2023 vond de dertigste editie van het Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaats in Het Wijntheater tijdens Gastvrij...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...
Op 14 september opent een nieuwe hotspot in The Hoxton, Lloyd Amsterdam hotel genaamd Breman Brasserie. Het restaurant is gevestigd in het oude Lloyd-...
Ondernemen in Eindhoven. Philips heeft in de afgelopen decennia zijn aanwezigheid in Eindhoven flink teruggeschroefd, maar wie met de trein vanuit het...
'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...
Benjamin van Roekel (29) is een eigen restaurant begonnen met Richard Way als chef-kok. Met La Nostra Gigi hoopt Benjamin een mooi, spannend en verass...
Zeeland is de enige provincie van Nederland waar Oosterscheldekreeften, met een eigen DNA-structuur, gevangen worden. Al 22 jaar werd traditiegetrouw...
Met een slag op de historische beursgong van de Amsterdamse Beurs van Berlage openden patron-cuisiniers Jef Schuur en Wilco Berends op zondag 29 janua...
Chef Victor Fielmich en gastvrouw-sommelier Elvira Kemman hebben Bistro ElVi in het Noord-Hollandse Bergen geopend. Het paar serveert er Franse klassi...
Restaurant De Kas (1 ster) verbouwt momenteel zijn keuken. Het leek er daarom even op dat het restaurant gesloten zou zijn een maand lang. Omdat ze ve...
BlueBlood verwelkomt internationaal bekend Nikkei-chef Luis Rojas uit Peru. Hij zal vanaf vandaag als ‘Chef de Cuisine’ de keukenbrigade o...
Na een bijzondere vorige editie werd de 9e editie van Gastvrij Rotterdam dit jaar weer in volle glorie georganiseerd in Rotterdam Ahoy. Met vijf uitve...
Gisteren heeft de vakjury van Wijnvrouw van het Jaar Tatjana Puklavec uitgeroepen tot Wijnvrouw van het Jaar 2022. De award werd feestelijk uitgereikt...
Op de eerste dag van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam 2022 heeft in het Wijntheater de grote finale van het Nederlands Kampioenschap Oestersteken &am...
Vandaag heeft op de oesterputten van Krijn Verwijs Yerseke B.V. voor de tiende keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken 2022 plaatsgevon...
Op maandag 12 september zal bij Krijn Verwijs Yerseke voor de negende keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken worden georganiseerd. Dit...
Restaurant Morille in het Zeeuwse Koudekerke gaat nog een stapje verder in het koken met lokale ingrediënten en eigen wildpluk. Per september 202...
BlueBlood, de nieuwe hotspot aan de Zeestraat in Den Haag, opent op zaterdag 11 juni haar vernieuwde terras. Het restaurant dat bekendstaat om het int...
Job Seuren en Leon Mazairac hebben veel dezelfde ideeën over eten, drinken en gastvrijheid. Toch duurde hun samenwerking bij Leons restaurant Pod...
In een donkere pijpenla in hartje Amsterdam opent op 19 mei een late night latin streetfoodbar: Sins of Sal. ‘Een plek die al je duistere verlan...
Patron-cuisinier Edwin Muns heeft de exploitatie overgenomen van restaurant Poelzicht in Kapel-Avezaath bij Tiel. Per 1 september 2021 heropende hij d...
Chef-eigenaar Jozua Jaring (links op de openingsfoto) en maître Bas Averdijk van sterrenrestaurant Ratatouille Food & Wine in Haarlem o...
Onlangs opende restaurant Ovum, onderdeel van het binnenkort te openen house of inspiration Nidum in het Arsenaal Grave, haar deur...
Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt dit jaar weer LIVE plaats van 20 tot 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy. Eindelijk kunnen horecapro...
Traditioneel gezien laat vis zich het best begeleiden door witte wijn. De tijden zijn echter veranderd. Chefs en sommeliers denken buiten de gebaande...
Eindelijk kunnen we elkaar weer echt ontmoeten tijdens een live evenement! De achtste editie van Gastvrij Rotterdam 2021 vindt plaats van 20-22 septem...
September is een echte vismaand. Niet alleen start het Hollandse oesterseizoen officieel in de negende maand van het jaar, ook lees je als horecaprofe...
Chef Tommy den Hartog heeft op 16 juni 2021 zijn eigen restaurant 273 in Utrecht geopend. Het restaurant is gevestigd aan de Oudegracht op nummer 273...
Nu de zomer officieel is begonnen, mag de horeca weer doen wat zij toch echt het leukst vinden; gasten bedienen! Naast het bekende Lido Terras aan boo...
Er kan eindelijk weer van het uitzicht op het prachtige Paterswoldsemeer worden genoten vanaf het terras van voormalig Paviljoen De Dame. Restaurantke...
Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar l...
De Frans-Engelse woordspeling zegt het eigenlijk allemaal. In de Gentse seafood bar ‘Je m’en Fish’ hoef je geen net pak te dragen om...