U heeft gezocht op : nvwa

27 september 2019 Wet- en regelgeving Achtergronden
Rookruimtes in horeca definitief en per direct verboden

Rookruimtes in restaurants, cafés en andere horecagelegenheden zijn definitief verboden. De Hoge Raad heeft dit vrijdag bepaald. De nu nog aanwezige rookruimtes moeten daarom per direct sluiten. Of er ook direct wordt gehandhaafd is nog niet duidelijk. Daarover later meer. Clean Air Neder...

12 augustus 2019 Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

9 juli 2019 Achtergronden Longread
Zo gaat de NVWA te werk

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit houdt toezicht op de voedselveiligheid bij horecabedrijven, brouwerijen en andere horecaleveranciers. Als ondernemer heb je veel invloed op een goede beoordeling en daarmee een lichtere vorm van toezicht door de NVWA. Zorg dus dat je weet wat de NVWA belangr...

4 juli 2019
Terugroepactie van Société des Caves Roquefort

In overleg met het NVWA haalt Société des caves, Roquefort Société, uit de verkoop en roept het terug van bij de consumenten wegens de mogelijke aanwezigheid van salmonella.Société des caves vraagt haar klanten om volgende producten niet te consumeren: Be...

2 juli 2019 Interview Longread
Verslag: een dagje mee met de horeca-inspectie van de NVWA

Iedereen die in de horeca werkt, kent de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De instantie ziet toe op naleving van de hygiëneregels en controleert of er op de juiste manier wordt gewerkt. Je leest regelmatig over de NVWA, maar hoe ziet zo’n controle er in de praktijk uit en wa...

11 april 2019 Achtergronden Restaurant
Onderzoek RTL: veel restaurants lappen hygiëneregels aan de laars

RTL Nieuws heeft na een lange tijd van wachten (ruim een jaar!) de inspectierapporten uit 2017 van de NVWA ontvangen. Uit deze documenten blijkt, dat steeds meer restaurants onder verscherpt toezicht staan van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), omdat zij de regels voor hygiëne en...

13 december 2018 Wet- en regelgeving Achtergronden
Consumentenbond: hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca gemakkelijk toegankelijk te houden. Het kabinet wil alleen nog maar samenvattingen van de inspectierapporten publiceren, zonder overzichtelijke kleurcodering. De Consumentenbond vindt dit onacceptabe...

26 september 2018 Wet- en regelgeving Longread
Gratis download: alles over de NVWA en de horeca

We hebben een gratis whitepaper voor je. We gingen op onderzoek uit en hebben de opgedane kennis gebundeld in deze whitepaper over de NVWA. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit houdt immers toezicht op de voedselveiligheid bij horecabedrijven, brouwerijen en andere horecaleveranciers. Als on...

25 juni 2018 Wet- en regelgeving Food
Ministers: voedselveiligheid verder versterken urgent

De Commissie Sorgdrager heeft een grondige analyse gemaakt van de wijze waarop de fipronilcrisis is afgehandeld en spreekt alle relevante actoren –het bedrijfsleven, de toezichthouders en departementen– aan op hun functioneren. Het beeld dat het rapport schetst is niet fraai. De pluimvee...

13 februari 2018 Wet- en regelgeving
KHN noemt verbanning rookruimtes dramatisch

Horecabedrijven mogen geen aparte ruimte meer hebben voor rokers. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag vandaag, dinsdag 13 februari 2018, bepaald. De uitspraak is dramatisch voor horecabedrijven met een rookruimte. Rookverbod Sinds 1 juli 2008 geldt in de horeca een rookverbod. Voor speciaal ...

29 december 2017 Wet- en regelgeving
NVWA maakt resultaten inspecties openbaar

De Nederlandse Voedsel- En Warenautoriteit gaat de resultaten van inspecties in de horeca openbaar maken. De NVWA hoopt op deze manier om de transparantie binnen de voedselproductieketen te bevorderen, om het vertrouwen van de consument in het handelen van de overheid te vergroten en om de mate van ...

7 december 2017 Achtergronden
Top 10 best gelezen artikelen op derestaurantkrant.nl

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen van afgelopen jaar op derestaurantkrant.nl. 1. Dit worden de biertrends voor 2017 Bier is populair, ook in restaurants. Aan het begin van dit jaar voorspel...

12 oktober 2017 Wet- en regelgeving Achtergronden
Foutje van NVWA: Schnitzelgate ‘groot misverstand’

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geeft op haar website aan de berichtgeving van vorige week rondom de productnamen van De Vegetarische Slager, ook wel bekend als ‘schnitzelgate’, te betreuren. De waarschuwing van de inspectiedienst had, anders dan op te maken leek uit de...

23 augustus 2017 Achtergronden
NVWA publiceert resultaten inspecties

Voedselveiligheid is van groot belang voor de consument. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) maakt de resultaten van inspecties van steeds meer steden inzichtelijk. Maandag wordt Den Haag aan de inspectiekaart toegevoegd, terwijl de resultaten van Utrecht al zichtbaar waren. De resulta...

1 augustus 2017 Achtergronden
Meer informatie over besmette eieren in Nederland

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten om eieren met de code X-NL-40155XX* niet te eten omdat het gehalte van de schadelijke stof fipronil daarin zodanig hoog is dat consumptie een acuut gevaar oplevert voor de volksgezondheid. Het gaat om eieren van 1 producent. De...

25 juli 2017
Restaurants in Flevoland telefonisch het slechtst bereikbaar

In 2016 stonden 129 restaurants onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De restaurants stonden onder streng toezicht omdat zij meerdere keren een boete kregen voor slechte hygiëne of voedselveiligheid. Hoewel het eten en hygiëne een van de belangrij...

3 juli 2017 Wet- en regelgeving Restaurant
129 restaurants onder verscherpt toezicht van NVWA

129 horecazaken in Nederland stonden tussen november 2015 en augustus 2016 onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dit werd duidelijk nadat RTL-Nieuws via een wob-verzoek de inspectierapporten van deze restaurants heeft kunnen inzien. Boete Gedurende d...

15 mei 2017 Economie Culinair
Nederlandse scheermesjes (mesheften) mogen naar China

Nederland krijgt groen licht voor de export van mesheften (of ‘scheermesjes’) naar China. Dat is het resultaat van een twee jaar durende onderhandeling met de Chinese autoriteiten. Nederland is een van...

22 februari 2017
Strengere aanpak NVWA: Minder waarschuwing, snellere boete

Per 15 februari hanteert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een nieuwe aanpak. Deze wordt eenduidiger, transparanter en strenger. Op verzoek van de Tweede Kamer heeft de NVWA het beleid aangepast. In het nieuwe beleid krijgt een bedrijf direct een boete, als na de eerste keer waarschuwen ...

14 februari 2017 Wet- en regelgeving
Horeca nog vaak in de fout bij verkoop van tabak

In 2016 zijn 176 boetes uitgedeeld aan ondernemers die tabak verkochten minderjarigen. De NVWA heeft in elf gevallen de verkoop van tabak bij een ondernemer gstilgelegd. Dit gebeurt nadat drie keer binnen twaalf maanden sprake is van een overtreding van de leeftijdsgrens bij verkoop van tabak. De...

6 januari 2017 Wet- en regelgeving Restaurant
Meer boetes voor horeca door strengere inspecties

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vorig jaar 7.766 boetes uitgedeeld voor misleidende reclames, vieze restaurants en dieronvriendelijke situaties, meldt De Volkskrant. Dat is 20 procent meer dan het jaar ervoor. De stijging van het aantal geldstraffen is het gevolg van strenger...

6 januari 2017 Wet- en regelgeving
Heksenjacht op horecabazen: Straf ook drinkende jongeren

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) moet oppassen dat het controleren van horecabazen op verstrekken van alcohol aan minderjarigen, geen heksenjacht wordt. Volgens de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden ondernemers door de huidige regelgeving een stuk harder én vaker gestr...

7 oktober 2016 Wet- en regelgeving
Schippers wil kleurcodering horeca afschaffen

Minister Schippers van Volksgezondheid wil af van de kleurcodering bij inspectiegegevens voor de horeca. In plaats van het openbaar maken van de kleuren denkt ze aan online samenvattingen van inspectierapporten. De Consumentenbond is hier fel tegen en noemt dit een forse tegenslag voor consumenten. ...

8 september 2016 Wet- en regelgeving Restaurant
Rechter: inspectieresultaten restaurants moeten openbaar

Inspectieresultaten 14 restaurants moeten openbaar RTL Nieuws krijgt de namen en inspectierapporten van 14 restaurants die in 2015 onder verscherpt toezicht van de NVWA stonden. Dat heeft de rechter bepaald in een zaak die de restaurants hadden aangespannen. De restaurants vrezen dat zij reput...

30 augustus 2016 Wet- en regelgeving
Restaurants zijn boos op NVWA en eisen genoegdoening

Een groep van vijftien restaurants, waaronder dertien Chinese restaurants is boos op de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). De NVWA wil verouderde en kritische rapporten over de betreffende zaken openbaren. Dinsdag wordt de zaak behandeld voor de bestuursrechter. De NVWA constateerde da...

23 augustus 2016 Diner Achtergronden Restaurant
Twee op de vijf sterrenrestaurants door NVWA op de vingers getikt

Sinds 2012 zijn twee op vijf Nederlandse sterrenrestaurants op de vingers getikt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ongedierte in de keuken, vieze keukens en onzorgvuldig opslaan van producten zijn de meest voorkomende fouten. KRO-NCRV kwam met deze bevindingen, vertelde datajournal...

18 juli 2016
Meer horeca onder verscherpt toezicht NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de afgelopen 3 jaar meer horecabedrijven onder verscherpt toezicht gesteld. Ook is er sprake van een stijging in het aantal spoedsluitingen. Dat blijkt uit inspectieresultaten van de NVWA over de jaren 2013, 2014 en 2015. De NVWA heeft naast ho...

29 juni 2016 Food Vis Achtergronden
Voorzorgsmaatregelen mosselen en oesters Oosterschelde

Mosselen en oesters uit het Oostelijke deel van de Oosterschelde en de Noordelijke tak mogen niet in de handel worden gebracht. Mosselen en oesters uit de nabijgelegen verwatergebieden moeten worden getest voordat ze in de handel worden gebracht. Dit heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ...

23 april 2016
KHN wil dat rookruimtes blijven

Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, wil dat er met ingang van volgend jaar geen nieuwe rookruimtes in de horeca bijkomen. Volgens KHN op zijn zachtst gezegd een ‘raar’ voorstel. KHN-voorzitter Toon Naber: “Sinds de invoering van het rookverbod in de horeca op 1 juli 2008, ...

15 februari 2016
Kroegeigenaar woest na buitenproportionele controle

De eigenaar van café Ut Babbelaèrtje in Middelburg is razend. De gemeente heeft samen met andere instanties een flinke controle uitgevoerd in zijn zaak. De uitbater voelt zich behandeld als een crimineel. Buitenproportioneel Het café werd gecontroleerd door medewerkers van onder meer de Bel...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov...

15 december 2015
Horecagasten testen straks zelf hun eten

Health is een belangrijk onderdeel voor techbedrijven. Binnen niet al te lange tijd zullen ook in jouw zaak gasten zitten die zelf een apparaatje bij zich hebben waarmee ze precies kunnen onderzoeken wat er in het eten zit. Van gluut en pesticide tot kwikgehalte en bactieriën, het kan dadelijk al...

6 november 2015
KHN: 10-puntenplan voor duurzame horeca

De Europese horecabranche-organisatie HOTREC presenteerde gisteren een 10-puntenplan. Daarmee geven de Europese belangenbehartigers hun visie op de deeleconomie. "Alle aanbieders die tegen betaling producten of diensten leveren horen aan dezelfde wet- en regelgeving te voldoen. Daarmee wordt de con...

2 oktober 2015
Stijging hygiëne-overtredingen in horeca

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA legde vorig jaar 9.177 maatregelen op aan de 13.619 horecabedrijven die bezocht werden na overtredingen van de hygiëne-eisen. Dit is vaker dan het jaar daarvoor. Dit meldt Nu.nl De NVWA heeft vorig jaar wel meer horecabedrijven bezocht dan in 2013. ...

14 september 2015
Resultaten naleefniveau rookverbod

In opdracht van de NVWA meet onderzoeksbureau INTRAVAL regelmatig het naleefniveau van het rookverbod in de horeca. Het gaat hierbij om een representatieve steekproef over de horeca in heel Nederland. De resultaten van dit onderzoek geven extra inzicht waar inzet van inspecteurs nodig is. In onder...

13 juli 2015
Hygiëne Parijse restaurants geopenbaard

De resultaten van de hygiëne-inspecties van restaurants in Avignon en Parijs zijn voortaan openbaar. Op internet kan men deze raadplegen. Het gaat hier om een experiment van het Franse ministerie van landbouw. Kaart Er staat een interactieve kaart op de website van het ministerie, waarop de g...

28 april 2015
NVWA deelt boetes uit op Koningsdag

In het kader van de voedselveiligheid op vrijmarkten en oranjefeesten zijn op Koningsdag 2015 62 inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op pad gegaan om inspecties uit te voeren. Verspreid over het land zijn er meer dan 370 inspecties uitgevoerd. Daarbij werden vooral be...

26 februari 2015
Rookverbod horeca goed nageleefd

Nederlandse horecaondernemers houden zich steeds beter aan het rookverbod. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dat in september en oktober 2014 onder circa 900 horecabedrijven in 25 gemeenten is uitgevoerd door bureau Intraval. Bij restaurants...

6 januari 2015
Rob Geus' keurmerk is oplichterij?

Rob Geus moet het ontgelden. En terecht, naar het schijnt. Televisieprogramma Rambam heeft het 'keurmerk' van Geus eens onder de loep genomen en kwam tot de conclusie dat de felbegeerde sticker te koop is. Het prijskaartje voor de sticker is niet misselijk: 2700 euro. Felle reactie Op 3FM reag...

8 december 2014
NVWA zet verkeerde beoordeling in app

Lunchroom Vooraf en Toe in Leiden heeft een probleem: in de app van de NVWA krijgt de zaak een slechte beoordeling, maar dat blijkt klinkklare onzin. Dergelijke fouten in de 'Horeca Inspectiekaart' van de NVWA kunnen de horeca forse schade toebrengen, dus tijd voor de NVWA om orde op zaken te stel...

21 oktober 2014
Algeheel rookverbod direct van kracht

De kogel is door de kerk: er mag in geen enkel café meer gerookt worden. Het gehele rookverbod voor de horeca gaat per direct in. Ook kleine cafés zonder personeel vallen niet meer onder de uitzonderig. Staatssecretaris Dit werd dinsdagavond door staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezond...

19 oktober 2014
Keurmerk voor Golden Tulip Hotel Central

Golden Tulip Hotel Central heeft deze week het nieuwe hygiënekeurmerk ‘De Keus van Rob Geus’ uitgereikt gekregen door keurmeester Rob Geus, o.a. bekend als presentator van de televisieprogramma’s ‘De Smaakpolitie’ en ‘Red mijn vakantie’. Geus' keurmerk is evenwel niet geheel onomstr...

26 september 2014
Franse ambiance in Deventer

Na hun huwelijksreis weten Jan-Cees en Paula Garvelink het zeker: wij willen een eigen zaak. Op het Grote Kerkhof in Deventer, aan de voet van de Lebuïneskerk in Deventer opent het koppel in een middeleeuws pand bar-bistro De Rode Kater. Sfeer, Franse bistrogerechten en een bewuste keuken typer...

17 september 2014
Kat verbannen uit café

Op social media is er al veel om te doen. Café 't Loosje op de Nieuwmarkt in Amsterdam mag Smokey, de twintigjarige kat, niet langer in het café laten wonen. De NVWA wil het beestje niet langer in de zaak hebben. MEER LEZEN OVER DE NVWA? KLIK HIER! Petitie Op internet circuleert al een pe...

20 augustus 2014
De rookruimte. Hoe zit dat?

De wetgever staat roken binnenkort helemaal niet meer toe in de kroeg. Maar hoe zit dat dan nu nog met de rookruimte? Aan welke eisen moet deze voldoen en hoe moet je personeel hiermee omgaan? Een korte uitleg. De eisen: De rookruimte moet afsluitbaar zijn en worden aangeduid als rookruimte. ...

28 juli 2014
Zoutgehalte in eten daalt in 2013

Het zoutgehalte in levensmiddelen wordt langzaam minder, maar er zijn nog steeds grote verschillen in zoutgehaltes in vergelijkbare producten van verschillende fabrikanten. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Steekproef De NVWA meet zoutgehaltes in di...

28 juli 2014
België verhoogt boetes overtreders rookverbod

Ongeveer 25% van de Belgische horeca negeert het rookverbod, dat in 2011 bij onze zuiderburen is ingevoerd. De Federale Dienst voor de Volksgezondheid (FDV) in België gaat de boetes daarom drastisch verhogen. Sluiten Daarnaast lopen ondernemers het risico dat hun zaak een half jaar moeten slu...

21 juli 2014
Allergenenwetgeving: KHN ondersteunt ondernemers

Vanaf 13 december 2014 geldt de nieuwe allergenenwetgeving waarmee horecaondernemers verplicht zijn om allergeneninformatie beschikbaar te hebben voor gasten die hierom vragen. Om ervoor te zorgen dat deze wet ook gemakkelijk toepasbaar en praktijkgericht is, ging KHN de afgelopen maanden met de NV...

14 juli 2014
Keuteltje? Oranje kleur!

Zoals je inmiddels al hebt gelezen, zijn de NVWA-app en -website nieuwe middelen voor consumenten om de hygiëne van lunchrooms te controleren. In Haarlem is er één zaak met een oranje kleurtje, Lunchroom Broodje van Haerlem V.O.F. Op korte termijn moeten ook andere horecabedrijven op de kaart t...

11 juli 2014
Zwaardvis extra gecontroleerd

Vietnamese zwaardvis wordt door de NVWA vóór invoer extra gecontroleerd. De autoriteit heeft immers haar twijfels over de naleving van de visquota en de controle daarop door de Vietnamese leveranciers en instanties. Zwaardvis duurder? Er is twijfel gerezen over de Vietnamese controlerende i...

11 juli 2014
Ontbreekt je zaak op de Horeca Inspectiekaart? Vul de verklaring in!

Naar aanleiding van de afgelopen maandag gelanceerde Horeca Inspectiekaart sprak ik met Roel Vincken, woordvoerder van de NVWA over de reden van dit overzicht en hoe lunchroomhouders hun zaak zichtbaar kunnen krijgen op de website of de app. Openheid Het belangrijkste doel van de Horeca Inspect...

7 juli 2014
Inspectieresultaten NVWA online

Op maandag 7 juli start de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) met publicatie van de inspectieresultaten van horecabedrijven. De groene en oranje beoordelingen van ruim 1600 lunchrooms staan vanaf dan op de Horeca inspectiekaart Met de gelijknamige app kunnen consumenten op hun iPhone e...

27 juni 2014
NVWA publiceert inspectieresultaten

Op 7 juli zal de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) starten met publicatie van inspectieresultaten van horecabedrijven. Lunchrooms zijn als eerste aan de beurt; de NVWA start immers met een lijst van 2000 lunchrooms. Kleurtje De betrokken zaken krijgen een 'kleurtje' en aan de han...

2 juni 2014
3000 euro voor keurmerk van Rob Geus

Rob Geus probeert een slaatje te slaan uit zijn bekendheid. De NVWA is de officiële instantie die controleert op hygiëne, maar Rob Geus heeft zijn eigen keurmerk in het leven geroepen. Een bezoekje van de presentator kost de horecaondernemer 3000 euro. Wat krijg je daarvoor? Het Rob Geus keurmer...

15 april 2014
Aansprakelijkheid voedselallergie bij horecaondernemer

De aansprakelijkheid met betrekking tot voedingsintolerantie en voedselallergie ligt vanaf 13 december 2014 bij de horecaondernemer. Als u, als horecaondernemer, geen goed allergenenbeleid heeft ingevoerd, dan bent u niet meer verzekerd bij eventuele letselschade of aansprakelijkheidsstelling. We ...

26 maart 2014
NVWA faalt ernstig: vlees onveilig

Durft u het nog aan? Vlees op het menu? Het vlees dat in Nederland in de schappen ligt, blijkt niet veilig te zijn. Zowel het bedrijfsleven als de overheid slagen er niet in de veiligheid voor consumenten te waarborgen. Er gaat veel mis in de gehele keten en slechte hygiëne en fraude blijken meer...

17 februari 2014
Ook België denkt aan openbaren resultaten horeca-inspecties

In België is men net als in Nederland voornemens om inspectierapporten over horecazaken openbaar te maken. Het federaal voedselagentschap FAVV is van plan om op zo kort mogelijke termijn alle inspectieverslagen van horecazaken online te zetten. Branchevereniging Horeca Vlaanderen weet het zo net ...

13 februari 2014
Let op! NVWA zet het online!

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) publiceert de inspectieresultaten van lunchrooms online via haar website en app. Ook de overige horeca en andere sectoren binnen de (voedsel)productieketen zullen volgen. De NVWA wil gegevens openbaar maken. Groen of rood Via de zogenoemde 'H...

28 januari 2014
Horeca moet allergie-informatie melden

Vanaf 13 december 2014 is het voor iedere horecaondernemer wettelijk verplicht om volgens de zogenaamde ‘Allergenendeclaratie’ te werken. Hierbij moet aan klanten en gasten informatie worden verstrekt over de aanwezigheid van allergenen in onverpakte producten. De Nederlandse horeca lijkt echt...

23 december 2013
Ga gerust uit, slechts 0,7% van alle horeca in de fout

Berichtgeving van RTL Nieuws op basis van rapporten van de NVWA toont aan dat bijna 300 restaurants en andere horecabedrijven in Nederland er in 2011, 2012 en 2013 stelselmatig een potje van maken. Verdere analyse door de redactie van De RestaurantKrant toont aan dat het op een gemiddeld totaal van...

23 augustus 2013
Dit mag uw jongste horecawerker niet!

De NVWA heeft in opdracht van het ministerie van SZW onlangs 194 horecabedrijven geïnspecteerd op misstanden met jonge werknemers. Hoewel het nalevingspercentage ten opzichte van 2010 is gestegen, worden er nog steeds overtredingen geconstateerd. De laatste inspectieronde waren dat er 173 bij 85 ...

29 juli 2013
Iki bier staat op knappen

Een waarschuwing door de NVWA en biermaker iki Bier. Er is gebleken dat het flesje iki Bier Yuzu 33 cl met als uiterste houdbaarheidsdatum 16-11-2014 kan overschuimen en/of spontaan kan barsten. U vindt de houdbaarheidsdatum op de kroonkurk van de fles. Omruilen Speciaal voor de horeca: indien...

27 mei 2013
Pekingeend in afwaswater

In één jaar tijd zijn 23 Chinese restaurant gesloten. Ze waren volgens De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zo vies, dat de kans op een voedselvergiftiging groot was. Naast de gesloten restaurants werken 2.300 Chinese eetgelegenheden niet hygiënisch. Zij kregen een waarschuwing. ...

26 april 2013
NVWA controleert op 29 en 30 april

Tientallen inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voeren op 29 en 30 april inspecties uit op voedselbereiding tijdens oranjemarkten. Vorig jaar bleek dat 50 procent van de straatverkopers hun producten niet op orde had. Schoon keukengerei De inspecteurs letten op de...

4 februari 2013
Geen sticker rookverbod? Boete!

Horecaondernemers die in hun zaak geen melding maken over het geldende rookverbod, krijgen bij controle direct een boete. Het aantal bedrijven dat een sticker of poster heeft, is flink gedaald. Twee vijfde heeft zaken op orde Dit blijkt uit navraag door De CaféKrant bij de Nederlandse Voedsel- ...

31 december 2012
Zorgen KHN over nieuwe horecawet

Met het in werking treden van de nieuwe Drank- en Horecawet per 1 januari uit Koninklijke Horeca Nederland zorgen over de gebrekkige naleving. Nog niet alle gemeenten zijn er klaar voor. Handhaving nieuwe verantwoordelijkheid Eén van de belangrijkste wijzigingen van deze nieuwe wet houdt in da...

20 december 2012
Nóg betere naleving rookverbod horeca

Het rookverbod in de horeca wordt nog beter nageleefd dan al het geval was. Er werden bij de najaarscontrole van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) minder rokers en asbakken aangetroffen. Iets beter dan vorig jaar Volgens metingen van de NVWA werden er in de zogeheten najaarsmeting...

22 november 2012
Hallo media; de horeca is wel rookvrij!

De horeca wordt in de berichtgeving over het verhogen van de minimumleeftijd van tabak naar 18 jaar afgeschilderd als een walhalla voor rokers. Beste verslaggevers; de branche is al jaren bijna helemaal rookvrij. Jammerlijk over één kam Eén voorbeeld: in EditieNL van RTL4 wordt in de uitzendi...

21 december 2010
Fazantenstoof met alleen maar kippenvlees

Een op de tien wildleveranciers misleidt zijn klanten. Medewerkers van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) kochten de afgelopen maanden bij poeliers en horecagroothandels driehonderd wild-producten. Zij ontdekten dat consumenten in 10% van de gevallen om de tuin worden geleid. Zo ontdekte d...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: