Je hebt gezocht op: jre

Genomineerden voor JRE-Jeunes Restaurateurs Awards 2024 onthuld
De genomineerden voor de JRE-Jeunes Restaurateurs Awards 2024 zijn bekendgemaakt. Deze prijzen zijn in het leven geroepen om de uitzonderlijke talente...

Basiliek, Cèpes en Ledeboer vallen in de prijzen bij JRE Awards 2024
Restaurantvereniging JRE-Nederland bekroont ondernemerschap tijdens Eindejaarsdiner met prijzen voor Basiliek (Harderwijk), Cèpes in Hotel de S...
Dit is de winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023
Marèl Disselhorst van restaurant Yano in Rotterdam is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023. Deze prestigie...

Swijnenburg gooit roer restaurant Bentinck om; JRE lidmaatschap beëindigd
Restaurant Bentinck sluit per 28 augustus de deuren en maakt plaats voor LIZ restobar. Swijnenburg, eigenaar van het restaurant, opent op deze locatie...

Marko Karelse stelt twee nieuwe leden voor tijdens Pers en Partnerlunch JRE
Op 23 mei was Restaurant Bentinck in Amerongen het culinaire middelpunt ter gelegenheid van de jaarlijkse JRE-Jeunes Restaurateurs ‘Pers- &...

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs; finalisten bekend
Dit jaar schreef een recordaantal van 27 kandidaten zich in voor de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Na een intensieve theoriero...

Inschrijving wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023 geopend
De 22ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebi...

Restyling Spetters* in Breskens start in april
Spetters (1 ster) in Breskens gaat restylen. Het Zeeuwse sterrestaurant van eigenaar Laurent Smallegange grijpt dit jaar meerdere momenten aan om onde...

15 jaar De RestaurantKrant (2019): Rik Jansma
Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...

Italiaanse sterrenchef kookt 'voor even' in restaurant Aroma in Vaassen
Het in het Gelderse Vaassen gevestigde Italiaanse fine-diningrestaurant Aroma krijgt eind maart een beroemde Italiaanse gastchef in huis. Aroma’...
Restaurant Amused verhuist naar grotere locatie in Hardenberg
Restaurant Amused Food & Wine, gelegen aan de Gedempte Haven in Hardenberg, verhuist rond september dit jaar naar de Voorstraat 39 in dezelfde pla...

Belangenvereniging restaurants: JRE-Jeunes Restaurateurs
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...

Sligro heropent vestiging Doetinchem na flinke verbouwing
Dinsdag 13 december a.s. om 11.00 uur wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Doetinchem heropend. Angélique Schmeinck (24Kitchen)...

Culinaire wedstrijden; een boost voor je carrière!
Op zoek naar een uitdaging? Doe mee aan wedstrijden in de sector, er is van alles. Van de HANOS Gouden Koksmuts tot de Nationale Hennessy Gastvrijheid...
Jeroen Sportel is JRE Chef van het Jaar 2023
Jeroen Sportel van Vive la Vie in Groningen is maandag 14 november tijdens het Eindejaarsdiner bij Hoog Holten door restaurantvereniging JRE-Nederland...

Teide Schepers van restaurant Bij Jef wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022
Teide Schepers van restaurant Bij Jef in Den Hoorn (Texel) is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022. Deze prestigi...

Pittige praktijkproeven in finale Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs
Maandag 26 september 2022 namen de tien finalisten van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) 2022 het tegen elkaar op tijden...

Annoncer sluit partnerovereenkomst met restaurantvereniging Alliance Gastronomique
Ontwikkelaar en leverancier van keukenmanagementsysteem Annoncer heeft een partnerovereenkomst afgesloten met restaurantvereniging Alliance Gastronomi...

Bjorn Massop ontvangt JRE-award 'Taste of Origin'
De Nederlander Bjorn Massop van Restaurant Lokaal in Doetinchem is er zondag met de internationale JRE-award ‘Taste of Origin’ vandoor geg...
Team 'Halfdroog' op NK Blindproeven van wijn naar WK in Frankrijk
Zondag 29 mei werd team Halfdroog tot Nederlands kampioen uitgeroepen tijdens het NK Blindproeven, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT 2022. Daardoor zullen...

JRE pers- & partnerlunch 2022 in restaurant Ledeboer geslaagd
Op 24 mei was Restaurant Ledeboer in Almelo het bruisende culinaire centrum ter gelegenheid van de jaarlijkse JRE Pers- & Partnerlunch. Elk jaa...

Finalisten Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022 bekend
De jury van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs heeft zes kandidaten geselecteerd voor de finale van deze prestigieuze wedstrijd voor gastvrijhei...

Chefswissel bij restaurant Bentinck
Kevin Mewe (links op de foto) is de nieuwe chef-kok van restaurant Bentinck - onderdeel van Swijnenburg - in Amerongen. Daarmee volgt hij Frank B...

Inschrijving Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022 van start
De 21ste editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebied van gastheers...

JRE bekroont ondernemerschap
Ellen Kinkartz van restaurant Atelier in Gulpen is dinsdag 30 november door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Gastvrouw van het jaar...

Toprestaurants verbijsterd over nieuwe maatregelen
De Nederlandse fine-dining-restaurants, verenigd in de G4, zijn verbijsterd over het kabinetsbesluit om de horeca drie weken om 20.00 uur te sluiten....

Nieuwe leden JRE slaan handen ineen
Op dinsdag 14 september presenteerde JRE-Nederland tijdens de jaarlijkse Pers- en Partnerlunch bij Tante Kee in Kaag haar nieuwe leden. Dit door...

Dit zijn de 10 finalisten van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2021
Na een intensieve theoretische toets en een proeftechnisch gedeelte zijn zes kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde van de Nationale Hennessy...

Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest
De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gest...

Coronapandemie geeft Restaurant Basiliek nieuwe inzichten
Restaurant Basiliek in Harderwijk, in de Michelingids goed voor één ster, gaat haar openingstijden aanpassen wanneer het weer open mag v...

JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm
Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tek...

Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE
Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgero...

Rik Jansma en Laurens Samsen (Basiliek) in gesprek over convenience
De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenresta...

Ecologische footprint: ''Bij ons komt alles in grote lijnen hier uit de buurt''
Er zijn restaurants die verder gaan dan het gebruiken van eerlijke gemaksproducten. Zij koken enkel en alleen met lokale producten en verbouwen veel v...

Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond
Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux e...
Bart Leussink versterkt restaurant Lokaal in Doetinchem
De keuken van JRE restaurant Lokaal, gevestigd in de monumentale Villa Ruimzicht in Doetinchem, is per 1 juli versterkt met keukenchef Bart Leussink....

Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld
Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Slig...

Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd
De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verleng...

Wie wordt de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland?
Voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs zoekt de organisatie naar de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland. Kandidat...

Chefswissel bij restaurant Bentinck
Frank Bakkenes is de nieuwe chef-kok van restaurant Bentinck in Amerongen. Daarmee volgt hij Tommy Janssen op die de afgelopen drie jaar met veel ambi...