U heeft gezocht op : Friesland

29 maart 2021 Michelin
Alle Michelinsterren in één overzicht

Op maandag 29 maart presenteerde Michelin de Michelingids Nederland voor het jaar 2021. In dit overzicht vind je alle restaurants met één of meerdere sterren. Eerst worden de driesterren restaurants vermeld. Vervolgens de tweesterren restaurants en tot slot de restuarants die een ster ...

26 maart 2021 Toerisme Gastronomie
Waddengastronomie moet culinaire toerist naar waddengebied halen

Het Waddenfonds heeft vandaag groen licht gegeven voor het programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Een samenwerking tussen NHL Stenden, Visit Wadden, Stichting Waddengroep en een netwerk van zo’n 300 groene ondernemers om de komende vijf jaar de Waddengastron ...

23 maart 2021 Achtergronden Corona
Restauranteigenaresse fietst het hele land door als horecastatement

‘Ik ga aan de bak!’, bedacht Barbara Wapenaar toen ze opmerkte dat steeds meer collega’s in een horecalockdown dip terecht kwamen. Sinds twee weken fietst de restauranteigenaresse het hele land door om collega’s te verrassen en een hart onder de riem te steken. Van Groningen ...

4 maart 2021 Interview Longread Themamaand energie
Frits Groeneveld opent restaurant in coronatijd

“Financieel is het een waardeloos jaar, maar op ondernemersvlak was het bijzonder mooi.” Een jaar geleden hoorde horecaondernemer Frits Groeneveld vanuit Nieuw-Zeeland dat zijn café in Apeldoorn noodgedwongen dicht moest. Een jaar later is Café Den Olifant nog altijd geslot ...

3 maart 2021 Interview Corona
''Op 16 maart gooien we ons terras open''

Gilles Harthoorn is eigenaar van Hotel-Café-Restaurant Duinzicht op Schiermonnikoog. Gisteren zetten veel horecaondernemers in Friesland de terrassen op de kop als ludieke actie vanwege de sluiting van de horeca, maar op 16 maart wil deze hotelier zijn terras daadwerkelijk openen. “Als ...

2 maart 2021 Corona
De terrasactie van 2 maart in beeld

Eemhof Watersport & Beachclub uit Zeewolde plaatste dit bericht vanmiddag op Instagram met de tekst: "Wat zouden we het terras weer graag gevuld hebben! Wij zijn ervan overtuigd dat wij als horeca dit op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen." Foto: Instagram Eemhof Watersport & Beachclub. ...

14 september 2020 Economie Corona
Rabobank: Horeca krijgt grote klap, maar toont veerkracht

Door de dreiging van coronabesmettingen en vanwege beperkende maatregelen kan de Nederlandse economie nog niet op volle kracht opereren. De aanhoudende onzekerheid door de coronacrisis leidt bovendien tot voorzichtigheid bij bedrijven en consumenten. Hierdoor zullen veel sectoren dit jaar moeizaam h ...

31 juli 2020
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

24 juli 2020 Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

15 juni 2020 Economie Corona
Economische impact van corona kleiner in stedelijke regio's

In elke Nederlandse regio zal de economie dit jaar krimpen, maar de mate waarin verschilt flink per gebied. Waarschijnlijk zullen de grootstedelijke regio’s in het westen de crisis beter doorstaan dan de regio’s aan de randen van het land. Zo blijft de krimp relatief beperkt in en rondom ...

18 mei 2020 Toerisme Corona
65+'er niet bang en boekt erop los voor mei en juni

De 65+'er is niet bang om erop uit te trekken, blijkt uit de recente boekingscijfers van Voordeeluitjes.nl. Ondanks corona boeken 65+'ers in groten getale een uitje binnen Nederland met een aankomstdatum in mei of juni. Een derde van het totale aantal boekingen is afkomstig vanuit 65-plusser ...

8 mei 2020 Corona
Overzicht veiligheidsregio's Nederland

Een veiligheidsregio is een gebied waarin wordt samenwerkt door verschillende besturen en diensten ten aanzien van taken op het terrein van brandweerzorg, rampenbeheersing, crisisbeheersing, geneeskundige hulpverlening en handhaving van de openbare orde en veiligheid. De coronamaatregelen die gel ...

29 januari 2020 Gastronomie Internationaal
Jan Smink pakt derde prijs internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire

Chef Jan Smink heeft de derde prijs gewonnen bij de befaamde internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega nam het op 28 januari 2020 in Parijs op tegen zeven internationale topchefs en maakte indruk op de internationale jury met ...

27 januari 2020 Gastronomie Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi ...

21 januari 2020
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de ...

13 januari 2020 Michelin
Alle Michelinsterren op een rijtje

Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland) De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Holland) Ciel Bleu - Amsterdam (Noord-Holland) &Moshik - Amsterdam (Noord-Holland) Spectrum - Amsterdam (Noord-Holland) De Kromme Watergang - Breskens ( ...

1 oktober 2019 Economie
De ‘traditionele Chinees’ verliest het van de nieuwe, gezonde Aziatische keuken

In circa 10 jaar is het aantal Chinees-Indische restaurants met ruim 22% gedaald, dit in tegenstelling tot de rest van de restaurantsector die met 15% groeide. Nederland telt momenteel nog circa 1.600 Chinees-Indische restaurants, waarmee dit nog steeds de meest voorkomende buitenlandse keuken is. J ...

17 september 2019 Gastronomie
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa ...

12 september 2019
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam ...

11 september 2019 Food Gastronomie
Sterrenchef Onno Kokmeijer kookt met topkunst uit de Gouden Eeuw

Sterrenchef Onno Kokmeijer kookt met topkunst uit de Gouden Eeuw in Westfries Museum. Onder het motto “Proef de Gouden Eeuw” verzorgen chefkok Erwin Hendriks van NH Catering & Events en Onno Kokmeijer (twee michelinsterren) en founder van de Westfriese Tafel samen op 21 en 22 novembe ...

22 augustus 2019 Interview
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d ...

7 juni 2019 Gastronomie
Vijfde finalist Bocuse d’Or Nederland bekend

Het hoge woord is eruit: de vijfde finalist voor de finale van Bocuse d’Or Nederland is SVH Meesterkok Menno Post, restaurant Olivijn* in Haarlem. Post krijgt een wildcard van het bestuur van Bocuse d’Or. Vorige week plaatsten vier finalisten zich tijdens de voorronde die werd gehouden i ...

27 mei 2019
Vier kandidaten door naar Nederlandse finale Bocuse d'Or

Op 27 mei hebben 10 geselecteerde kandidaten in het FrieslandCampina Innovation Center gestreden voor een plek in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. In 1 uur en 25 minuten moesten de kandidaten hun gerecht op 5 borden presenteren aan de vakjury. De vakjury stond onder leiding van SVH Me ...

9 mei 2019 Gastronomie
Kom je de kandidaten live aanmoedigen tijdens de voorronde?

De opdracht voor de kandidaten van de voorronde van Bocuse d'Or Nederland is bekend. De organisatie maakte zojuist bekend dat het mogelijk is om de kandidaten live aan te moedigen. Wil jij, samen met collega's, de kandidaten live komen aanmoedigen? Meld je dan aan vóór maan ...

10 april 2019 Gastronomie
10 kandidaten geselecteerd voor voorronde Bocuse d’Or Nederland

Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft 10 kandidaten geselecteerd voor de voorronde van de kookwedstrijd Bocuse d’Or Nederland. Deze kandidaten zijn op basis van werkervaring, wedstrijdervaring en motivatie geselecteerd uit een totaal van 16 aanmeldingen. De voorronde vindt plaats o ...

5 februari 2019
Inschrijving voorronde Bocuse d’Or Nederland geopend

De inschrijving voor de voorrondes van de meest prestigieuze kookwedstrijd is geopend. Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft besloten dat er maximaal 10 kandidaten daadwerkelijk hun kookkunsten mogen laten zien tijdens de voorronde in het Innovation Center van FrieslandCampina in Wagenin ...

28 januari 2019 Fastservice
Gemak wint van gezondheid: groei fastfoodrestaurants zet door

De afgelopen vijf jaar is het aantal fastfoodrestaurants in Nederland toegenomen van 364 naar 422 restaurants. De stijging bedraagt hiermee 17%, een groei die iets achterblijft bij de ontwikkeling van de totale fastservicesector (19%, vooral door groei van lunchroom- en grillroomaanbod). Vooral in d ...

2 januari 2019
Tweede editie Nationale Week Zonder Vlees in maart van start

Van 11-17 maart 2019 vindt de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats in Nederland. Vorig jaar maart vond de eerste editie plaats. Samen met 56 partners uit de voedingsindustrie wist Isabel Boerdam, bekend van het blog en boek De Hippe Vegetariër, een nationale campagne te reali ...

7 november 2018 Onderwijs
Uit heel Europa naar Middelbare Hotelschool Friesland voor vakwedstrijden AEHT

Ze komen uit alle hoeken. Van Finland tot Portugal, en van scholen als Touristicko (Split) tot de Ecole d’Hotellerie (Diekirch). Wie maakt de beste koffie? Het fijnste gebak? Het mooiste gerecht? Of weet gasten héél soepel te bedienen? Van 12 tot en met 16 november 2018 zijn zo&r ...

24 september 2018 Gastronomie
Restaurant Smink Wolvega geopend door Jonnie en Thérèse Boer

Het nieuwe restaurant van topkok Jan Smink in Wolvega is op 20 september 2018 geopend door Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant de Librije. Zij arriveerden samen met Jan Smink op een old timer tractor, waarna zij restaurant Smink openden. In zijn restaurant - het enige ter ...

26 juni 2018 Economie Achtergronden
Onderzoek: wat kost een drankje in een strandpaviljoen?

Met de zomer voor de deur deed besparingsplatform Actiecode.nl een onderzoek naar de strandtenten (strandpaviljoens) in Nederland. Prijzen voor onder meer bier, wijn, fris en tosti’s werden in kaart gebracht voor een beter inzicht. Naast de reguliere strandpaviljoens is er tevens gekeken na ...

8 juni 2018 Gastronomie
Friese topkok Jan Smink maakt naam en concept eigen restaurant bekend

Het nieuwe restaurant van topkok Jan Smink in Wolvega krijgt de naam restaurant Smink. Het 40 couverts tellende restaurant opent per 21 september 2018 en heeft via de website de eerste tafels vrijgegeven voor reservering. Smink gaat op hoog niveau koken met Friese producten en de gast kan een grote ...

16 mei 2018 Achtergronden
Vakantieganger waardeert horeca in Gelderland als beste

Vakantiegangers vinden de horecavoorzieningen in de provincie Gelderland het beste. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland. Horecavoorzieningen Gelderland als best ...

19 april 2018 Economie
Bavaria N.V. boekt recordomzet

Swinkels Family Breweries N.V., holding van Bavaria N.V. heeft voor het derde jaar op rij een recordomzet geboekt, ondanks uitdagende marktomstandigheden. De netto-omzet kwam uit op € 659 miljoen, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van 2016. Het bedrijfsresultaat daalde van € 45,8 m ...

16 april 2018 Achtergronden
Restaurants in Flevoland het best bereikbaar

Nederland beschikt over veel goede restaurants. Er zijn zelfs 108 restaurants die in 2018 één, twee of zelfs drie Michelinsterren mogen toevoegen aan hun naam. Slechts drie restaurants kregen de hoogste waardering van drie sterren: De Librije in Zwolle, De Leest in Vaassen en Inter Sca ...

14 maart 2018 Achtergronden Gastronomie
Patisserie de Rouw Vught steunt strijd tegen taaislijmziekte

Patisserie de Rouw in Vught steunt de strijd tegen taaislijmziekte door rond ‘Jour du Macaron’ 50 procent van de verkoop van macarons te doneren aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). De macaron-actie, die is geïnitieerd door Relais Desserts, de internationale verenigi ...

20 september 2017
Top masterclasses Ducasse van start bij Middelbare Hotelschool Friesland

Gerenommeerde chef-koks uit haute cuisine-land bij uitstek Frankrijk die masterclasses verzorgen voor mbo-studenten... Dit studiejaar staat het op het programma bij Middelbare Hotelschool Friesland. Maandag 18 september was de drukbezochte kickoff op de locatie van dit onderdeel van het Friesland Co ...

25 juli 2017
Restaurants in Flevoland telefonisch het slechtst bereikbaar

In 2016 stonden 129 restaurants onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De restaurants stonden onder streng toezicht omdat zij meerdere keren een boete kregen voor slechte hygiëne of voedselveiligheid. Hoewel het eten en hygiëne een van de belangrij ...

18 juli 2017
Enkhuizen krijgt eerst pop-up restaurant

In Enkhuizen komt voor het eerst een pop-up restaurant. Dat schrijft Wesfriesland In Bedrijf. Het restaurant komt op de evenementenlocatie van Meer Enkhuizen te staan en zal van 9 augustus tot 3 september haar deuren openen als BBQ en Cocktailbar. In het pop-up restaurant wordt aan live cooking g ...

3 juli 2017
Restaurant De Bosberg breidt uit met luxe groepsaccommodatie

Restaurant - Eetcafé De Bosberg, gelegen bij het hoogste punt van Friesland, gaat haar dienstverlening uitbreiden met logies. Logies in de vorm van 4 appartementen en een bruidssuite. In totaal wordt het een groepsaccommodatie voor 24 personen met een wellness en een gezamenlijke ruimte. O ...

13 juni 2017 Economie
Aantal bierbrouwerijen in tienjaar verviervoudigd

In tien jaar tijd is het aantal bierbrouwerijen in Nederland toegenomen van 90 in 2007 naar 370 in 2017. Dat blijkt uit cijfers van het cbs. De grootste groei vond plaats in Amsterdam Er zijn met name veel eenmansbedrijven bijgekomen. Bij 270 van 370 brouwerijen is één persoon werkz ...

12 juni 2017 Gastronomie
Vijf kandidaten finale Bocuse d’Or Nederland bekend

Na een spannende finale in het FrieslandCampina Innovation Center waar de klokken van de wedstrijd terug tikten, gingen 10 kandidaten de strijd aan voor een plek in de landelijke finale van Bocuse d’Or Nederland. Wedstrijdleider SVH Meesterkok Marco Poldervaart over de presentaties: “ ...

9 juni 2017
Pand restaurant Tandjong Priok in Arum te koop

Indonesisch restaurant Tandjong Priok en het pand waarin het gevestigd is, staan te koop. Totdat het pand in het Friese Arum verkocht is, blijft het restaurant open zodat gasten kunnen blijven genieten van de hedendaagse Indonesische keuken van ladychef Esther Gerlsma. Eigenaren Esther en Sicco Gerl ...

30 mei 2017 Gastronomie
Kandidaten voorronde Bocuse d’Or Nederland bekend

Op maandag 12 juni is de voorronde van de finale Bocuse d’Or Nederland bij het innovation centre van FrieslandCampina. Ook deze keer is er een sterk deelnemersveld van ambitieuze koks. Zij gaan strijden voor een plek in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or Nederland. Aan de national ...

26 mei 2017 Gastronomie
Bocuse d’Or Nederland versterkt bestuur

Vanaf 1 juni is het bestuur van Bocuse d’Or Nederland versterkt met 3 nieuwe bestuursleden. Met het vertrek van Marc van Gulick en het overlijden van Joop Braakhekke werd gezocht naar nieuwe bestuursleden. Aan het bestuur worden Jan Smink, Joris Prinssen en Marcel de Leeuw toegevoegd. Daarm ...

5 april 2017 Gastronomie
Inschrijving Bocuse d'Or geopend

Vanaf vandaag is het voor koks mogelijk om zich in te schrijven voor de voorrondes van de Nederlandse finale van de prestigieuze culinaire wedstrijd Bocuse d'Or. Het aantal deelnemers dat mag meedoen aan deze voorrondes is uitgebreid naar 16 koks. De Bocuse d'Or is er voor alle koks die een ...

4 april 2017
Middelbare Hotelschool Friesland gaat samenwerken met Ducasse Education

Hoogstaande masterclasses van internationale allure voor toekomstige Friese topkoks. Met ingang van studiejaar 2017-2018 biedt Middelbare Hotelschool Friesland deze aan. Dit is mogelijk door de samenwerking van dit onderdeel van het Friesland College met Ducasse Education, opgericht door niemand min ...

15 februari 2017
Schaafsma blij met JRE-nominatie: ‘Dit sluit goed aan bij wat we doen’

Chef-kok Willem Schaafsma van Restaurant Eindeloos in Leeuwarden is genomineerd voor een JRE Eco-friendly Award. Dit is een Europese prijs voor restaurants die bezig zijn met milieubewust ondernemen. Samen met negen andere chefs uit Europa maakt Schaafsma kans op de prijs. Schaafsma is blij met d ...

31 januari 2017
Horecabedrijven lanceren Alliantie Onderwijsgroep Fryslân

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Fryslân heeft de Alliantie Onderwijsgroep Friesland opgericht. De Alliantie heeft als doel het niveau van de leerlingen en stagiaires te verbeteren via een intensieve samenwerking tussen horecabedrijven. Vanuit deze alliantie worden ook activiteiten georganis ...

26 januari 2017 Gastronomie
Nederlands team eindigt als elfde bij Bocuse d'Or

De 11e plek voor team Bocuse d’Or Nederland betekent voor het team onder leiding van Jan Smink een einde aan een intensief traject van twee jaar. Als winnaar van de Nederlandse finale tijdens Gastvrij Rotterdam in 2015 en de 7e plek in Boedapest op de Europese finale is deze plaats een bevesti ...

18 januari 2017 Achtergronden
We presenteren je de Horeca-Elfstedentocht!

Voordat we je de leukste horecagelegenheden langs de Elfstedentocht presenteren, laten we je de plaatsen zien, waarlangs de tocht ons voert (bron: Wikipedia): Stad Fries Afstand vanaf startpunt (km) Leeuwarden (start) Ljouwert 0 Sneek Snits ...

14 december 2016 Achtergronden
Nederlandse restaurants telefonisch goed bereikbaar

Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijken restaurants in Nederland telefonisch goed bereikbaar te zijn. Goed nieuws voor de horeca, en zeker in deze drukke tijd rond de feestdagen. Daarentegen weten we niet precies hoe het zit met de online bereikbaarheid. Wellicht is die wat minder goed. Onderzo ...

6 december 2016 Events
Online faillissementsveiling van horeca-apparatuur

Troostwijk Veilingen organiseert een online veiling van (industriële) horeca-apparatuur, bakkerij- en slagerijmachines te Almelo. Klik hier voor meer informatie en om mee te bieden op de veiling. In de veiling wordt een scala van grootkeukenmaterialen aangeboden zoals onder andere een vario ...

2 november 2016
Brand in 't Skûthûs in Warten

De brandweer rukte dinsdagavond met meerdere eenheden uit voor een brand in restaurant 't Skûthûs, dat gevestigd is aan het Hellingpaed in Warten, Friesland. Er was veel rookontwikkeling in- en rondom het pand, dat vrijwel volledig van hout is. Het is nog onduidelijk hoe het vuur ...

26 oktober 2016
Geert Bosman Meest Markante Horecaondernemer Friesland

Geert Bosman van 'Het Gerecht' in Heerenveen is uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer van Friesland. Bosman draagt met 'Het Gerecht' volop bij aan de positieve ontwikkeling van Heerenveen. Volgens het juryrapport is Geert Bosman uniek, innovatief en creatief. Hij zet Hee ...

21 september 2016 Events
Gastvrij Rotterdam breekt alle records

De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een zeer succesvolle 4e editie waarin tal van records zijn gebroken. Met 360 exposanten en 140 programma onderdelen kwamen de 10.584 bezoekers ogen en oren te kort. Zowel het bezoekersaantal oversteeg eerdere edities, alsook het aantal vierkante me ...

28 juli 2016
Boomsma Distilleerderij neemt Weduwe Joustra over

Het heeft de drankenwereld en menig Beerenburg liefhebber flink beziggehouden de afgelopen tijd: wat gaat er gebeuren met Weduwe Joustra nu het moederbedrijf van Joustra - de Dirkzwager Groep - in surseance van betaling verkeert? Het antwoord is gekomen van een oer-Fries familiebedrijf: Boomsma Dist ...

19 juli 2016
ING verwacht 3% omzetgroei voor horeca

Analisten van ING verwachten dat de omzet van de horeca met 3 procent zal groeien. Voor 2017 verwacht de bank een gematigde omzetgroei van 1,5 procent. De sector is gevoelig voor internationale onzekerheid en onzekerheid bij consumenten, stelt ING. Een Brexit is daarom ook voelbaar in bij horecabedr ...

31 mei 2016
Robèr Willemsen is nieuwe voorzitter KHN

De Ledenraad van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft per vandaag horecaondernemer Robèr Willemsen gekozen tot nieuwe landelijk voorzitter van de vereniging. Hij volgt hotelier Toon Naber op die de maximale zittingsduur als voorzitter heeft bereikt. De Ledenraad is het hoogste orgaan van de ve ...

23 maart 2016
Het Grote Paaseitjesonderzoek

Met het paasweekend in het vooruitzicht presenteert HEMA de resultaten van het Grote Paaseitjesonderzoek onder ruim 1000 Nederlanders. Wat blijkt? Nederlanders zijn dol op chocolade paaseitjes: maar liefst 86% van hen geeft aan graag paaseitjes te eten. De liefde voor paaseitjes gaat ver: gemidde ...

5 februari 2016
Burger King heeft nieuwe eigenaar

Burger King Nederland wisselt van eigenaar. Eigenaar Citoyen Food Group verkoopt het bedrijf aan de Amsterdamse investeerder Standard Investment. De Nederlandse tak beheert 27 van de 60 Burger King-restaurants in Nederland en heeft 1400 medewerkers in dienst. Meer restaurants Tegenover Z24 zeg ...

12 januari 2016
2015: 22 procent minder faillissementen

Vorig jaar zijn in Nederland 6303 bedrijven failliet gegaan, een daling van 22 procent ten opzichte van 2014. In 2015 gingen 1756 edrijven minder failliet dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de gegevens van bedrijfsinformatiespecialist Graydon. De meeste faillissementen vonden plaats in de groot- ...

18 december 2015
Chinese horecaondernemers en KHN werken samen

Koninklijke Horeca Nederland Súdwest-Fryslân (KHN-SWF) en de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers (VCHO) hebben de handen ineen geslagen met een unieke regionale samenwerking. De Aziatische leden uit Zuidwest-Friesland presenteerden zich gezamenlijk met Aziatisch streetfood tijdens culinair eve ...

15 december 2015
Foodbranche loopt digitaal achter

In 2015 deden steeds meer Nederlanders hun dagelijkse boodschappen online. Online verkoop en marketing van voeding (food-commerce) blijft groeien en wint steeds meer aan populariteit. Er is afgelopen jaar een hoop gebeurd in food-commerce: denk eens aan Picnic, WhatsApp voor foodcampagnes en de D ...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov ...

20 november 2015
Stenden organiseert Guests on Earth congres

Het jaarlijkse Stenden AIHR congres vindt volgende week dinsdag en woensdag plaats. Het congres wordt georganiseerd door onderzoeksinstituut Academy of International Hospitality Research (AIHR), verbonden aan de Stenden Hotel Management School. Guest on Earth Tijdens het congres wil AIHR een g ...

9 oktober 2015
Jacco Potkamp nieuwe sales directeur Grolsch

Met ingang van 1 november 2015 wordt Jacco Potkamp de nieuwe sales directeur van Koninklijke Grolsch N.V. Jacco wordt verantwoordelijk voor alle verkoopactiviteiten van Grolsch in zowel het horeca- als retailkanaal en treedt tevens toe tot het directieteam van Grolsch. Ervaring Jacco heeft vol ...

10 juli 2015
Oisterwijk meest L(i)oveable gemeente

Welke is de meest ‘L(i)oveable‘ stad/gemeente van Nederland naast de welbekende populaire toeristenbestemmingen? Het internationale online-boekingsportal HOTEL INFO was op zoek naar het antwoord op deze vraag en heeft de Nederlandse internetgebruikers laten beslissen. Meer dan 15,000 gebruiker ...

19 juni 2015
Dit zijn de Bocuse d'Or finalisten!

Wie o wie gaat ons land vertegenwoordigen tijdens de Europese Bocuse d´Or finale in Boedapest? Op 21 september gaan vijf chefs met elkaar de strijd aan om een ticket voor deze Europese finale. Wie in deze finale goed presteert, zal in januari 2017 ook de strijd aan gaan tijdens de grote wereldfin ...

16 juni 2015
Uitslag voorronde Bocuse d’Or

Emiel Kwekkeboom (La Rive, Amsterdam) en Gert van der Heijden (Landgoedhotel Het Rode Koper, Leuvenum) hebben zich tijdens de voorronde voor de Nederlandse finale Bocuse d’Or gekwalificeerd. De jonge talentvolle koks kookten zich gisteren in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen n ...

30 mei 2015
Voorronde Bocuse d'Or: deelnemers bekend

De namen van de 8 chefs die op maandag 15 juni in de voorronde van de Bocuse d'Or met elkaar gaan strijden om een plek in de Nederlandse finale, zijn bekend. Deelnemers Tijdens de voorronde in het Friesland Campina Innovation Centre in Wageningen, zullen de volgende 8 chefs hun beste kookcreatie ...

29 mei 2015
Update: Bocuse d'Or

Met de voorronde (juni) en de Nederlandse finale (september) in zicht, spraken we vandaag met Fenny Straat, Bocuse d'Or Nederland bestuurslid van het eerste uur. De voorronde, de Nederlandse finale én de mogelijkheid dat Nederland gastland wordt van de Europese finale in 2018 waren onderwerp van g ...

27 mei 2015
Acht kandidaten bij voorronde Bocuse d'Or

Voor de voorronde van de nationale Bocuse d'Or finale op 21 september bij Gastvrij Rotterdam hebben acht ambitieuze chefs zich aangemeld. Op 15 juni aanstaande zullen zij hun kookkunsten tonen bij het Friesland Campina Innovation Centre in Wageningen. De opdracht De opdracht bestaat uit het ber ...

4 mei 2015
Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d'Or

SVH Meesterkoks André van Doorn, Marc van Gulick, Onno Kokmeijer en Dick Middelweerd vormen samen met SVH Meesterkok Jonnie Boer de jury van de Nederlandse finale Bocuse d’Or 2015. De Nederlandse finale vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam op 21 september. Jonnie Boer Beoordeling De ...

1 mei 2015
Publiekswinnaars Couverts Dinerweek bekend

Tien dagen lang hebben gasten in heel Nederland tijdens de Couverts Dinerweek voor een scherpe prijs drie gangen à la carte kunnen dineren. Opvallend is dat het aantal online reserveringen volgens de reserveringssite met 70 procent is toegenomen ten opzichte van voorgaande jaren. Deze editie was ...

16 april 2015
Restaurant Tandjong Priok heropend

Na een sluitingsperiode van ruim een half jaar is Indonesisch restaurant Tandjong Priok in het Friese Arum heropend. Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond kunnen gasten weer genieten van de hedendaagse Indonesische keuken van chef Esther Gerlsma. Meer betaalbare gerechten Sicco Gerlsma, patron ...

27 maart 2015
Wil jij meedoen aan de Bocuse d'Or?

Chefs met ambitie kunnen vanaf dit jaar meedoen aan de voorrondes waarbij kandidaten geselecteerd worden voor de Nederlandse Bocuse d’Or finale. Het bestuur van Bocuse d'Or Nederland organiseert twee voorrondes. Het doel is om meer koks de kans te geven kennis te maken met de belangrijkste culina ...

24 maart 2015
Fries Food Festival op komst

Op tweede paasdag (maandag 6 april) vindt voor de derde maal het Fries Food Festival over de Friese Eetcultuur van 11.00 uur tot 18.00 uur plaats in De Harmonie te Leeuwarden. Behalve dat dit een plek is waar heel veel lekkere producten te proeven zijn, wil het festival vooral ook de ontwikkelingen ...

18 maart 2015
"Samenwerken is essentieel bij wedstrijdkoken"

De weg naar de Bocuse d’Or wereldfinale in Lyon van het Nederlandse team leest als een avonturenboek. Een kapotte oven tijdens de Europese finale in Lyon, een geblesseerde commis, een op het laatste moment opgetrommelde vervanger en als klap op de vuurpijl een top-10 notering, het beste Nederl ...

16 februari 2015
26 biertjes per persoon bij carnaval

Naast optochten en polonaise horen ook drinken en vreemdgaan bij carnaval. Feestkleding365.nl wijdde er een groot onderzoek aan onder 950 bezoekers. Wat blijkt: de gemiddelde carnavalsvierder viert 2,6 dagen carnaval en drinkt 25,8 biertjes. En maar liefst 13,6% gaat vreemd. Import-feestvierders dr ...

23 december 2014
Vraag naar horecamedewerkers fors gestegen

De vraag naar horecamedewerkers is het afgelopen jaar fors gestegen met maar liefst 106 procent. Dit meldt Monsterboard.nl. Ook opvallend was de groeiende vraag naar starters. Het aantal vacatures voor medewerkers met minder dan 1 jaar ervaring verdubbelde ruim (+109%). Groeiend vertrouwen zet ...

25 november 2014
Wie maakt het lekkerste varkensvleesgerecht?

Varkensvlees is lekker, veelzijdig en voor steeds meer restaurants een bijzondere uitdaging om te verwerken tot de beste culinaire gerechten. Voor de derde maal wordt dan ook de wedstrijd 'Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland' voor restaurants gehouden. De jury onder leiding van top-che ...

12 november 2014
Wayne Kropman Young Chef of the Year

Wayne Kropman (22) uit Den Bosch is de Young Chef of the Year 2014. Hij won de door Euro- Toques uitgeschreven wedstrijd tijdens de Gastronomie Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs. De bijbehorende ‘award’ werd hem overhandigd door juryvoorzitter Alain Caron en de voorzitter van Euro-Toques, Ted Ja ...

28 oktober 2014
Schaafsma is meest markante ondernemer

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Fryslân heeft Willem Schaafsma van restaurant Eindeloos uit Leeuwarden uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Friesland 2014/2015. Hij dingt in januari 2015 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van ...

23 september 2014
Megarestaurant kiest voor ECOtap

In Leeuwarden heeft Hydro Sano onlangs de installatie van haar "ECOtap":http://www.ecotap-horeca.nl/ gedaan bij Wokpaleis Friesland. Een zaak met maar liefst 750 couverts (!). Een aantal waar menig restaurateur alleen maar van kan dromen. Dat is niet alles: mevrouw Hu, de eigenaresse, is van plan n ...

12 september 2014
De gezelligste terrassen van Nederland

De volgende terrassen zijn uitgeroepen tot het leukste terras van hun provincie. Op 27 oktober wordt in Kasteel De Hoge Vuursche onthuld welk terras zich het Gezelligste terras van Nederland mag noemen. Drenthe Brasserie de Berken uit Gasselte Flevoland Restaurant KaapFlevo uit Zeewolde ...

13 augustus 2014
AH en IENS bieden Restaurant Spaaractie

Supermarktketen Albert Heijn en online restaurantgids IENS zijn deze week een Restaurant Spaaractie gestart. In totaal doen er bijna 600 Albert Heijn-vestigingen en restaurants mee. Klanten krijgen in de deelnemende AH-winkels bij elke €10 aan boodschappen een spaarzegel. Bij tien zegels heeft me ...

8 mei 2014
Jan Smink maakt het waar: Nederland naar wereldfinale

Jan Smink, de Nederlandse deelnemer aan de Bocuse d’Or Europe 2014 in het Zweedse Stockholm, behaalde tijdens de wereldfinale de 11e plaats. ?De chef de cuisine van restaurant Kwartier Noord in Katlijk (Friesland) en zijn commis Lars Aukema kookten samen binnen exact 5 uur en 35 minuten 14 vis- ...

8 april 2014
Inbraakgolf bij horecaondernemers

De politie laat weten dat er buitengewoon veel inbraken plaatsvinden bij horecaondernemers thuis. Juist op het moment dat zij aan het werk zijn in hun zaak, wordt er toegeslagen. Dat kan natuurlijk geen toeval zijn. Met name horecaondernemers in Groningen, Friesland, Drenthe en de kop van Overijss ...

31 maart 2014
3750 pannenkoeken gebakken

De achtste editie van Nationale Pannenkoekdag was een daverend succes. Naast de scholenactie – waarbij leerlingen van 610 basisscholen pannenkoeken gingen bakken voor ouderen – zijn ook de medewerkers van Dr. Oetker / Koopmans ze?lf aan de slag gegaan. 3750 pannenkoeken Het team van Dr. Oe ...

31 januari 2014
Nieuwe gezichten bij Hotel Post-Plaza

Grand Hotel Post-Plaza in Leeuwarden breidt het team uit met Geartsje de Bruin (zie foto) in de functie hoofd bediening. De Bruin keert na vijf jaar afwezigheid terug naar Friesland. Zij is afkomstig van De Kromme Dissel in Heelsum. Daarvoor was zij werkzaam bij Paviljoen Lauwersmeer in Oostmahor ...

22 november 2013
Provinciewinnaars Leukste Restaurant

De winnende restaurants per provincie van de Verkiezing van het Leukste Restaurant zijn bekend. De landelijke winnaar wordt op 26 november tijdens de Horeca Inspiratie in Gorinchem bekendgemaakt. Alle provinciewinnaars ontvangen hier hun award. Ook wordt er op dit evenement de cheque overhandigd ...

1 november 2013
Restaurants dupe van oplichters

In de regio Alkmaar en West-Friesland zijn vier Engelse vrouwen met drie kinderen betrapt op oplichting van diverse restaurants. De vrouwen reageren verontwaardigd dat er scherven in het eten zitten, en verlaten de restaurants vervolgens zonder te betalen. De scherven stoppen zij zelf in de gerec ...

27 september 2013
't Korensant wint Euro-Toques trofee

Restaurant ’t Korensant in Molenrij mag zich het 'beste Euro-Toques Restaurant van het jaar' noemen. Op de eerste dag van de beurs van Gastvrij Rotterdam maakte de jury de uitslag bekend. Aan de prijs is onder andere een Gero-wisseltrofee verbonden. Ook Restaurant Het Ambacht in Heerenveen (Fri ...

29 maart 2013
Marco Poldervaart verkoopt De Fuik

Het restaurant De Fuik in Aalst van Meesterkok Marco Poldervaart is verkocht. Marco en Inez keren terug naar Friesland, naar hun restaurants ’t Havenmantsje en Frish ’n Dish. Nieuwe eigenaren zijn Martin Ruisaard en zijn partner Rosita Nietvelt. Per 1 april nemen zij De Fuik in Aalst over. Pol ...

19 februari 2013
Horecavergunning: van 28 tot 2.395 euro

Gemeenten blijven horeca als melkkoe gebruiken. Dat concludeert Koninklijke Horeca Nederland uit onderzoek waaruit blijkt dat het verschil tussen vergunningen uiteenloopt van 28 tot 2.395 euro. KHN heeft aan de minister van Economische Zaken een brandbrief gestuurd om deze wildgroei aan kosten v ...

18 februari 2013
Golden Tulip Heerenveen for War Child

De gemeente Heerenveen doet mee aan de landelijke actie 538 voor War Child. Hotel Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud steunt dit initiatief. Zij zamelt geld in door een speciaal gerecht te serveren. Culinaire specialiteit Het gerecht is een stuk Black Angus rundvlees met een Stroganoffsaus. Het etab ...

4 februari 2013
Kampioen in latte art gezocht

Laat alle barista’s het mooiste melkkannetje van stal halen. Binnenkort vindt de Dutch Latte Art Championship 2013 plaats. In de voorrondes kunnen koffieliefhebbers zich alvast kwalificeren voor de finale. Koffiekampioenen De voorrondes vinden plaats op 11, 18 en 25 maart bij FrieslandCampina ...

18 december 2012
De Huiskamer is Leukste Restaurant

Restaurant de Huiskamer in Ansen mag zich het Leukste Restaurant van Nederland noemen. Ruim 82.371 gasten brachten hun stem uit en gaven cijfers via restaurantverkiezing.nl. Cijfers en stemmen Bij het stemmen kon men cijfers geven voor sfeer, klantvriendelijkheid, prijs/kwaliteit-verhouding en d ...

19 juni 2012
Tour Culinair rijdt 'Elfstedentocht'

Het peloton van de Tour Culinair verrijdt op zondag 24 en maandag 25 juni een eigen Elfstedentocht door de provincie Friesland. Het jaarlijkse fietsevenement voor horecaprominenten staat in het teken van Friese tradities. 31e ronde Uitvalsbasis is Hajé Hotel Joure. Het gastronomische slotdiner ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: