U heeft gezocht op : BBB

10 oktober 2019 Events
Jubileumeditie BBB Maastricht groot succes

De 65e editie van BBB Maastricht was een groot succes en laat consistentie in groei zien. Meer dan 400 exposanten zorgden voor een beursvloer bomvol inspiratie op het gebied van (non)food, drinks en gastronomie. Maar er was vooral aandacht voor innovatie en culinair talent. De toon is gezet voor de ...

23 september 2019 Events Achtergronden
BBB Maastricht viert jubileum en pakt uit

BBB Maastricht is de oudste horecabeurs van ons land. Wie de beurs nog nooit heeft bezocht zal versteld staan van de veelzijdigheid in het aanbod en het uitmuntende programma. Voor bierliefhebbers is er de Specialty Beer Bay, culinaire fijnproevers en keukenprofessionals kunnen hun kennis bijschaven...

12 september 2019 Events
Erik Stroink, BBB Maastricht: "Hier zie je het allerbeste uit de branche"

Erik Stroink is Product Manager van de oudste horecavakbeurs van de Benelux, de BBB in Maastricht. Hij heeft het druk, want van 7 tot en met 9 oktober staat de Bourgondische hoofdstad van Nederland alweer voor de vijfenzestigste keer in het teken van de horeca tijdens dit jaarlijkse evenement. "...

10 september 2019 Interview Longread
De academische en culinaire wereld komen samen tijdens TASTE Summit

Een verbinding leggen tussen de academische- en culinaire wereld. Dat is de missie van smaakprofessor Peter Klosse. “We kunnen ontzettend veel van elkaar leren.” Als er één iemand in Nederland midden in deze twee werelden staat, dan is het Peter Klosse. Als oprichter van...

2 september 2019 Events
Wijnexperts Lars Daniëls en Birthe van Meegeren op BBB Maastricht

De komst van Lars Daniëls en Birthe van Meegeren naar Folie Culinaire, 7, 8 & 9 oktober in MECC Maastricht, betekent kennisoverdracht van wijnen en bijzondere smaken op hét hoogste niveau. Folie Culinaire is het exclusieve onderdeel binnen horecabeurs BBB Maastricht voor het ...

26 juli 2019 Events
Populair whisky- en spiritsfestival nu ook gericht op zakelijke markt

Het populaire whisky- en spiritsfestival, The Spirit of Maastricht, gaat een nauwe samenwerking aan met horecavakbeurs BBB Maastricht welke jaarlijks in oktober in MECC Maastricht plaatsvindt. De samenwerking, een joint venture, heeft inmiddels geleid tot een eerste resultaat. Naast consumenten r...

3 juli 2019 Vega
Vegan chef Aaron Adams keynote tijdens TASTE Summit op de BBB (Video)

Eén van de meest invloedrijke chefs van de Verenigde Staten, Aaron Adams, gaat zijn unieke visie op de regionale keuken delen. Adams is keynote speaker op gastronomisch congres TASTE Summit op 8 oktober 2019, tijdens 65ste editie van de horecavakbeurs BBB Maastricht in MECC Maastricht. Het do...

28 mei 2019 Events
Horecabeurs BBB Maastricht presenteert non-food trendsetters

Horecavakbeurs BBB Maastricht introduceert Folie à Deux, een nieuw beursonderdeel, dat ontwikkelingen op non-food gebied presenteert. Uitvindingen die binnen nu en tien jaar een belangrijke rol zullen spelen in de horecabranche worden belicht. Daarbij gaat het om de allernieuwste toepassingen...

17 mei 2019 Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

1 mei 2019 Wijn
Wijnreis: Ontdek Limburgse wijn anno 2019

Op maandag 27 mei 2019 organiseert de BBB Maastricht samen met sommelier en vinoloog Maurice Warnier van Vinteur een wijnreis naar vier verschillende wijngaarden en -bedrijven in Zuid-Limburg. De tour laat het verrassende wijnlandschap van limburg zien. Maurice Warnier startte in maart 2018 zijn ...

25 april 2019
Insipiratiedag: Hoe bereik je de horecaondernemer?

Horecaplatform BBB, Tippr en the Social Selling Company organiseren een inspirerende middag op donderdag 13 juni 2019 voor horecatoeleveranciers bij Soho House in Amsterdam. Deze stijlvolle Engelse keten opende vorig jaar zomer zijn deuren in het statige Bungehuis en is normaal alleen toegankelijk v...

25 maart 2019 Events Culinair
Internationale topchefs geven masterclasses in Nederland

Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, Verenigd Koninkrijk), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef He...

31 december 2018 Advertorial
Winstgevend tafelwater

Langs deze weg willen wij als team van ECO tapwater de twee oprichters en bedenkers van het concept bedanken en in het zonnetje te zetten. Wim Krosenbrink In het bijzonder voor zijn visie en advies de afgelopen jaren. Het idee dat mineraalwater schenken in de horeca niet (meer) past bij een duurzame...

27 december 2018 Economie Achtergronden
Verhoging btw-tarief: doorberekenen of niet?

De btw-verhoging van het lage tarief (van 6 naar 9 procent) komt akelig dichtbij. Op 1 januari 2019 moet de horeca daarom bij vrijwel de gehele inkoop, met uitzondering van alcoholhoudende dranken, rekening houden met een prijsverhoging. Goed om te weten: bier tot 0,5% en wijn tot 1,2% vallen onder ...

12 oktober 2018 Column David Bakker
Column: de perceptie van smaak is drastisch veranderd

Tijdens de Taste Summit afgelopen dinsdag op de BBB in Maastricht liet Carlos Monteiro, als hoogleraar in Voeding en Volksgezondheid verbonden aan de universiteit van Sao Paulo, zien wat voor gevolgen de suikertaks in Mexico heeft op het suikergebruik in dat land. De taks werd in 2014 ingevoerd en o...

11 oktober 2018
Bijna 15.000 horecaprofessionals bezochten BBB Maastricht 

De 64ste editie van horecavakbeurs BBB Maastricht trok bijna 15.000 horecaprofessionals uit Nederland, België en Duitsland naar MECC Maastricht. De ruim 400 exposanten, die samen alle horecasegmenten vertegenwoordigden, waren zeer tevreden met de opkomst en de kwaliteit van de bezoekers. Een gr...

9 oktober 2018 Awards Events
BBB Maastricht presenteert een dag vol winnaars

De openingsdag van BBB Maastricht was een dag vol winnaars. Zo werd door Koninklijke Horeca Nederland (KHN) de Meest Markante Horecaondernemer van Limburg bekend gemaakt, werd de 15e Columbus Trophy uitgereikt, waren er twee winnaars van de VanDrie kalfsvlees kookwedstrijden en sleepte InterAlter de...

4 oktober 2018 Events
Bomvol programma BBB Maastricht 2018

Met nog een paar dagen voor de opening van de 64ste editie van BBB Maastricht, presenteert de organisatie een bomvol programma voor horeca professionals uit alle segmenten. Nieuw dit jaar is onder andere de innovatieve netwerkapp Grip die bezoekers en exposanten op basis profielen aan elkaar koppelt...

3 oktober 2018
Deelnemers gezocht BK Oestersteken

Afgelopen weekend heeft Cornelis van der Zande van viswinkel Walvis uit Leuven meegedaan met het WK Oestersteken in Ierland. Het World Opening Oysterfestival vond plaats tijdens het Oyster en Seafoodfestival 2018 in Galway. Cornelis moest strijden tegen 20 verschillende oestermannen uit 20 verschil...

27 september 2018 Events
Kookwedstrijden BBB Maastricht: van orgaanvlees tot duurzame vis

Horecavakbeurs BBB Maastricht organiseert maandag 8 t/m woensdag 10 oktober verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer en om mooie prijzen. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ koken gevestigde en aanstormende chefs in een intiem kooktheater met tribune met verschillende thema...

20 september 2018 Events Culinair Interview
Wedstrijdkoken met orgaanvlees, een hele uitdaging

Tijdens de BBB Maastricht kun je als bezoeker genieten van de kookkunsten van geweldige chefs die buiten hun ‘comfort zone’ treden. Op maandag 8 oktober koken zij immers uit een blackbox. Tijdens de eerste wedstrijd gaan ze met orgaanvlees aan de slag, terwijl de middagsessie in het teke...

10 september 2018 Awards Events
Laatste kans om mee te doen met het NK Oestersteken 2018

Dinsdag 9 oktober organiseren horecabeurs BBB Maastricht, Stichting Europa Culinair en het Wijntheater® voor de 25ste keer "La Grande Finale" van het NK Oestersteken in MECC Maastricht. De winnaar van het NK oestersteken 2018 krijgt niet alleen de prachtige wisseltrofee, maar ook een v...

7 september 2018 Events Achtergronden
Het meest bourgondische evenement voor de horeca

Van 8 tot en met 10 oktober staat Maastricht in het teken van bourgondisch genieten, innovatie, inspiratie en netwerken. Dan vindt immers de oudste horecavakbeurs van Nederland, BBB Maastricht, plaats. Deze horecabeurs mag dan wel de oudste van Nederland zijn, oubollig is het event zeer zeker niet. ...

5 september 2018 Food Events Achtergronden
Bewerkt eten oorzaak van gezondheidsproblematiek?

Bewerkt voedsel is de kern van de wereldwijde gezondheidsproblematiek en bewustwording daarvan is een eerste stap naar een gezondere samenleving. Dat is het hoofdthema van TASTE Summit, het gastronomisch congres dat plaatsvindt op dinsdag 9 oktober in MECC Maastricht. Onder de noemer ‘Vital Fo...

21 augustus 2018 Events
Innovatief netwerken tijdens BBB Maastricht 2018

BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland, vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht. BBB Maastricht biedt een veelzijdig programma voor horecaprofessionals uit ieder segment. Van (speciaal) bieren tot biologische streekproducten en van innovatieve productont...

21 juni 2018 Events Culinair
Gault&Millau Theater op Folie Culinaire 2018

Gault&Millau krijgt een eigen bezoekerspaviljoen op Folie Culinaire 2018, waar Limburgse chefs gerechten koken met producten van exposanten en die combineren met mooie wijnen. Folie Culinaire vindt plaats tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht (8 t/m 10 oktober) en wordt gezien als hét int...

7 juni 2018 Events Festival
Line-up (inter)nationale sterrenchefs Folie Culinaire groeit

Line-up (inter)nationale sterrenchefs Folie Culinaire groeit Folie Culinaire heeft weer een aantal grote namen toegevoegd aan de line-up van sterrenchefs die komen koken in de demokeuken van Culinaire Saisonnier. Na Lucas Felzine, Santiago Torrijos*, Karen Torosyan* en Soenil Bahadoer** hebben oo...

17 mei 2018 Events
'BBB on-tour' van start

Nog 144 dagen. Dan begint de 64ste editie van de zuidelijkste horecavakbeurs van Nederland. Van 8 tot en met 10 oktober wordt in Maastricht de BBB gehouden. De kick-off vond vanochtend plaats in Breda bij Satelliet. Tijdens de 'BBB-on tour' geeft de organisatie (potiëntele) standhouders...

30 april 2018 Events
BBB Maastricht en Hotel Management School Maastricht organiseren TASTE Summit

Op dinsdag 9 oktober, dag twee van horecavakbeurs BBB Maastricht, organiseren BBB Maastricht en Hotel Management School Maastricht de tweede editie van TASTE Summit. TASTE Summit is een gastronomisch congres waar specialisten uit de hospitality-industrie hun visie geven op het gebied van smaak en pr...

27 februari 2018 Events
Folie Culinaire maakt eerste sterrenchefs bekend 

Met nog dik 7 maanden te gaan, presenteert Folie culinaire de eerste internationale sterrenchefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Lucas Felzine van restaurant Uma en Santiago Torrijos bekend van restaurant Atelier Rodier beide gevestigd in Parijs en Karen T...

12 oktober 2017 Awards Events
Herman Cooijmans winnaar BBB kookwedstrijd Limburgse gerechten

Op de derde dag van horecavakbeurs BBB Maastricht 2017 streden Limburgse koks in het theater van Cooking Mania met Limburgse streekproducten. De deelnemers serveerden een 3-gangen menu bestaande uit een Limburgs voor- hoofd en nagerecht. Herman Cooijmans van Restaurant Juliana in Valkenburg is door ...

11 oktober 2017 Awards Culinair
Peter Oreel winnaar NK Oestersteken 2017

Op de tweede dag van horecavakbeurs BBB Maastricht vond traditiegetrouw het NK Oestersteken plaats. In het retro Wijntheater® streden 12 finalisten uit heel Nederland om de titel beste oestersteker van Nederland. De finalisten werden beoordeeld in de categorieën snelheid, g...

10 oktober 2017 Events
Eerste dag BBB Maastricht vol hoogtepunten

Blije gezichten in MECC Maastricht. De openingsdag van horecavakbeurs BBB Maastricht was in alle opzichten een groot succes. De groei die de oudste horecavakbeurs van Nederland de afgelopen jaren heeft doormaakt, wordt ook deze editie versneld doorgezet. Niet alleen was het een zeer drukbezochte beu...

10 oktober 2017 Awards
Rens Trommelen winnaar BBB - VanDrie Kalfsvlees kookwedstrijd

BBB Maastricht 2017 is gisteren van start gegaan. Onder de noemer ‘Cooking Mania’ organiseert de horecavakbeurs gedurende drie dagen verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer én mooie prijzen. Op de openingsdag vond de VanDrie kookwedstrijd plaats, waarbij koks ui...

9 oktober 2017 Awards
Nonso Chukwuma wint Columbus Trophy met Chooka

Vandaag werd voor de 14e keer de Columbus Trophy uitgereikt aan een succesvolle startende ondernemer die actief is als leverancier aan de gastvrijheidsindustrie. Dit jaar ontving Nonso Chukwuma van Chooka de prijs uit handen van Stephanie van Oorschot & Charles van Goch , de juryleden van de Col...

9 oktober 2017 Bier
BBB haalt StiBON Bieropleidingen naar Maastricht 

Op de eerste dag van BBB Maastricht hebben BBB en StiBON Bieropleidingen BV officieel de samenwerking bevestigd. StiBON is een erkende opleiding voor Nederlandse biersommeliers en biedt opleidingen aan op verschillende niveaus. Samen met de BBB Academy biedt StiBON de bieropleiding vanaf dit najaar ...

5 oktober 2017 Events
BBB Academy gaat voor meer horecasucces 

BBB Maastricht opent maandag haar deuren. Belangrijk onderdeel van deze horecavakbeurs is het bewerkstelligen van meer horecasucces voor ondernemers. Op de BBB Academy worden in samenwerking met Leliveld Advocaten, HabetsRoyen en Servicecenter 4Hospitality gedurende 3 dagen gratis korte sessies van ...

2 oktober 2017 Events Achtergronden
Gratis naar horecavakbeurs BBB Maastricht

Over minder dan een week is het zover en ontmoeten horecavakgenoten elkaar tijdens BBB Maastricht. Maandag 9 tot en met woensdag 11 oktober staat MECC Maastricht weer in het teken van kookwedstrijden, demonstraties, bekende chefs en sommeliers, wijn-spijs-proeverijen, workshops én kun je kenn...

27 september 2017 Events
Bezoek gratis BBB Maastricht

Maandag 9 tot en met woensdag 11 oktober openen de 4 werelden van BBB hun deuren in MECC Maastricht en het belooft weer een culinair spektakel te worden. Ruim 400 exposanten, 125 demonstraties, wedstrijden, proeverijen en workshops en zeker 20 sterrenchefs uit de hele wereld; BBB staat bol van belev...

5 september 2017 Awards
Finale NK Oestersteken op 10 oktober 2017 tijdens BBB Maastricht

Op 10 oktober 2017 vindt tijdens de horecabeurs BBB Maastricht voor de 24e keer de finale van het NK Oestersteken plaats. Het is het enige officiële NK in Nederland waarvan de winnaar wordt afgevaardigd naar diverse internationale competities, met als hoogtepunt de World Cup in China in 2018. ...

21 juli 2017 Chefs
Nordic Cuisine en Oostenrijks-Oosterse gastronomie op Folie Culinaire

Tijdens het internationale gastronomische vakevenement Folie Culinaire zullen tientallen gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland hun opwachting maken. De organisatie maakt drie nieuwe namen bekend: André Stahl (Oostenrijk), Mikael Svensson (Noorwegen) en de Nederlandse Roger Rassin. Zij...

8 juni 2017 Video
Video: Horeca tussen de olifanten en giraffen

Hoe is het om een horecagelegenheid te runnen in een dierentuin? Dat moeten ze zich bij BBB Maastricht ook hebben afgevraagd. Daarom werden toeleveranciers van de horeca uitgenodigd door het horecaplatform om een kijkje te gaan nemen in Burgers' Zoo in Arnhem. De bijeenkomst van de BBB Maast...

30 mei 2017 Culinair Interview
Peter Postma, Kaatje bij de Sluis: "Een hotel is gemakkelijker dan een restaurant"

Peter Postma is niet alleen chef-kok van Kaatje bij de Sluis, hij is ook de eigenaar. Sinds vier jaar is hij zelfs hotelier. Een ondernemer achter het fornuis van een sterrenrestaurant, dat zie je niet iedere dag. Het belang van die Michelinster mag volgens Peter niet onderschat worden: “St...

23 mei 2017 Events
De BBB nodigt horecatoeleveranciers uit in Burgers ZOO

Dinsdag 30 mei vindt de tweede bijeenkomst plaats van BBB on Tour en toeleveranciers voor de horeca hiervoor uitgenodigd door horecaplatform BBB, de organisator van het driedaagse horecaevent BBB Maastricht. Tijdens deze ochtendsessie vertelt de horecamanager van Burgers ZOO, Addie Roelofsen, je mee...

9 mei 2017 Awards Culinair
Tweede voorronde van het NK Oestersteken

Op Hemelvaartsdag (25 Mei) organiseert het Wijntheater de tweede voorronde van het NK Oestersteken 2017. Tijdens het bijzondere wijn- en eetfestival Villa’s Culinair Wijntheater op het stadsstrand van Villa Westend in Velserbroek, start de wedstrijd om 19.00 uur. Koks, visboeren, oestermann...

20 april 2017 Bier Achtergronden
Video: Met de BBB naar de Jopenkerk

Op 18 april organiseerde de horecavakbeurs BBB Maastricht de BBB on Tour in de Jopenkerk in Haarlem. De BBB on Tour Dient als inspiratie voor de horeca, waar leveranciers kennismaken met andere horeca. Jopen is meer dan een bierbrouwerij, in het voormalige Godshuis in de stad Haarlem is omgetoverd t...

16 februari 2017
Een dag op pad met BBB Les Amis GastrEUnomique

Horeca vakevent BBB Maastricht is meer dan een beurs. De BBB is een horeca-platform dat de ambitie heeft om een wezenlijke bijdrage te leveren aan het succes voor de horeca. Daarom worden er het hele jaar door diverse activiteiten georganiseerd onder de naam BBB Academy, BBB On Tour en BBB Les Amis ...

20 januari 2017 Awards Events
Horecabeurs BBB Maastricht in de race voor award

BBB Maastricht is in de race voor de Gouden Giraffe Event Awards in de categorie Beurzen. De nieuwe opzet van het succesvolle driedaagse horeca-event is zeer goed ontvangen. De organisatie is verheugd dat het event meedingt voor deze prestigieuze prijs voor effectieve, onderscheidende evenementen. ...

8 november 2016 Internationaal Blog Gabriella Esselbrugge
Blog Gabriella Esselbrugge: het feestje begint!

Ik landde op het vliegveld van Shanghai en zou nog even bij twee leveranciers langsgaan. Op het vliegveld stond mijn zakenpartner Jack al klaar. Ik was blij om hem te zien; we hadden zoveel lol gehad tijdens onze WeChat-videoconferenties gedurende de afgelopen weken dat het fijn was om elkaar nu liv...

18 oktober 2016 Food Awards
Glazen Kalf voor talent Arjan Kuipers

Het Glazen Kalf is vorige week gewonnen door Arjan Kuipers, chef van De Ertepeller in Papendrecht. Kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box vier hoofdgerechten te maken. Ze kregen hier anderhalf uur de tijd voor. De wedstrijd vond plaats tijdens het vakevene...

12 oktober 2016 Events
BBB Maastricht en Folie Culinaire overtreffen verwachtingen

Horecaevent BBB Maastricht en het gastronomisch event Folie Culinaire zijn succesvol afgesloten. Dat is de conclusie van drie sfeervolle, innovatieve vakdagen in MECC Maastricht. Het compleet nieuwe eventconcept, waarbij horecaprofessionals en leveranciers elkaar in vier themawerelden konden ontmoet...

10 oktober 2016 Events
Wie is de beste oestersteker van Nederland?

Wie wordt dit jaar Nederlands Kampioen Oestersteken? Op BBB Maastricht vindt maandag 10 oktober in het Wijntheater de Grande Finale plaats van het NK Oestersteken. Twaalf deelnemers wisten een finaleplek te veroveren tijdens voorrondes in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Het ...

6 oktober 2016 Events
10 oktober: Horeca Startersdag

Hoe zit het met de arbeidstijdenwet? Moet ik wel iets doen moet social media? Ondernemen: een droom of nachtmerrie? Wat kan er eigenlijk allemaal misgaan? Lichaamstaal; communiceert dat wel? Vragen, vragen vragen... Als startende ondernemer in de horeca komt er veel op je af. Goed voorbereid een hor...

5 oktober 2016 Awards
Genomineerden Parel van het Jaar Award 2016 bekend

Een tiental medewerkers zijn door hun werkgever of collega’s de afgelopen maanden bij het Nederlands Frituurcentrum aangemeld voor de Parel van het Jaar Award 2016. De jury heeft hieruit drie medewerkers genomineerd; Jainy Neij, werkzaam bij Verhage Zwijndrecht, Bart van Scheijndel, werkzaam b...

3 oktober 2016 Events
Bezoek gratis BBB Maastricht

De werelden van BBB Maastricht, de grootste horecavakbeurs van Zuid-Nederland, brengen de bezoekers in bourgondische sferen. BBB Maastricht richt zich op professionals uit alle horecasectoren en vindt dit jaar van 10 t/m 12 oktober plaats in MECC Maastricht. Sinds jaar en dag is dit het belangrijkst...

26 september 2016 Events Culinair
Sterrenchefs koken in pop-up restaurant op BBB Maastricht

Sterrenchefs Sang-Hoon Degeimbre* en Soenil Bahadoer* koken in oktober in Maastricht. De organisatie van BBB Maastricht en Folie Culinaire heeft hen bereid gevonden om in pop-up restaurant The Tent in MECC Maastricht een proeve van hun kunnen te tonen. Bezoekers kunnen genieten van een drie gangen ...

9 september 2016 Events
Bezoek gratis horecavakbeurs BBB Maastricht

Bezoek van 10 t/m 12 oktober 2016 gratis BBB Maastricht: het belangrijkste Euregionale vakevent voor horecaprofessionals. Met 300 exposanten, demonstraties, proeverijen, wedstrijden en meer. BBB heeft de ambitie een toonaangevende rol te spelen in de ontwikkeling van een succesvolle horecasector. ...

9 mei 2016
Voorselectie NK Oestersteken in Villa Westend

Nog iets meer dan een week en dan zal op 13 mei tijdens de tweede editie van Villa's Culinair Wijntheater Weekend op het stadsstrand van Villa Westend in Velserbroek, de 2e voorselectie van het NK Oestersteken gaan plaatsvinden. NK Oestersteken In het Wijntheater van oesterman Barend Havenaar ...

29 maart 2016
BBB Maastricht komt met nieuw concept

BBB Maastricht maakt zich op voor de toekomst met een nieuw concept. De ambitie van de BBB is om internationaal een toonaangevende rol te spelen in de ontwikkeling van een succesvolle horecasector. Op basis van marktonderzoek en klantgesprekken is hiertoe een innovatief concept ontwikkeld. Het bel...

7 oktober 2015
Manuela de Munck wint NK Oestersteken

De finale van het NK Oestersteken, die tijdens de BBB plaatsvond, is gisteren gewonnen door Manuela de Munck van De Oesterij. Zij is de eerste vrouw in de 22-jarige historie van het NK Oestersteken, georganiseerd door Wijntheater.nl in samenwerking met de BBB, die de overwinning behaalt. Op de twee...

17 september 2015
Hotel, lunchroom en cafetaria thema's BBB

Horecavakbeurs BBB (5 tot en met 7 oktober in MECC Maastricht) organiseert dit jaar speciale themadagen waarop branchegenoten uit de hotel-, lunchroom- en cafetariawereld elkaar kunnen ontmoeten en kennis kunnen delen. De maandag van de beurs staat geheel in het teken van het Euregionaal Hotel Symp...

16 september 2015
Educatief wijnprogramma tijdens Folie Culinaire

Gault&Millau, onder meer uitgever van de onafhankelijke restaurant- en hotelgids GaultMillau en het wijnmagazine Proefschrift, zal tijdens Folie Culinaire een educatief wijnprogramma presenteren. Folie Culinaire is het vakevent voor de internationale (top)gastronomie en vindt plaats van 5 t/m 7 ok...

9 september 2015
Interview Erik Stroink, BBB Maastricht

Van 5 tot en met 7 oktober staat het MECC in Maastricht in het teken van bourgondisch genieten. Zowel de BBB als "Folie Culinaire":http://www.folieculinaire.com/ zijn niet meer weg te denken uit de agenda’s van horecaondernemers, en dat is niet zonder reden. De BBB vindt voor de 61e keer plaats; ...

1 september 2015

Op de BBB, de grootste horecavakbeurs van de Euregio (het gebied tussen Maastricht, Aken en Luik) vindt de vakbezoeker een compleet overzicht op het gebied van food, non food en drinks & entertainment. Workshops, proeverijen en wedstrijden maken het programma van de Bourgondische BBB compleet. ...

10 augustus 2015
Den Blijker en Van Wolde koken op BBB

In congres- en beurzencentrum MECC Maastricht vinden 5 t/m 7 oktober de Bourgondische Horecavakbeurs BBB en Folie Culinaire plaats. In een pop-up restaurant op de beursvloer bieden topchefs Herman den Blijker en Hans van Wolde een betaalbare (sterren)lunch aan. De beurs wil met het pop-up restaura...

9 juli 2015
Strategische internationale samenwerking BBB

Horecavakbeurzen BBB en Folie Culinaire, die van 5 t/m 7 oktober plaatsvinden in MECC Maastricht, gaan samenwerken met een van de toonaangevendste horecavakbeurzen van Europa, het Franse Equip’Hotel. 2016 Equip’Hotel is de internationale vakbeurs voor horecaprofessionals, met een uitgebre...

21 mei 2015
Spanning bij NK Oestersteken

Afgelopen week vond de laatste voorronde plaats van het 22e NK Oestersteken. De winnaars van de voorrondes strijden tijdens horecavakbeurs BBB, die van 5 t/m 7 oktober 2015 wordt georganiseerd in MECC Maastricht, om het nationale kampioenschap. Vakkundig openen van de oester De laatste voorro...

4 mei 2015
Columbus Trophy terug naar vakbeurs BBB

De Columbus Trophy de aanmoedigingsprijs voor startende ondernemers, keert voor haar 12e editie terug naar Horecavakbeurs BBB die van 5 tot en met 7 oktober gehouden wordt in het MECC Maastricht. Dit besluit werd onlangs genomen door de organisatie van de Columbus Trophy en initiatiefnemers Mise en ...

14 oktober 2014
Makro pakt uit op BBB Maastricht

Makro Nederland presenteerde op de BBB Maastricht niet alleen haar fantastische versproducten voor de horeca, maar ook een nieuwe werknemer. Babette Kind is verantwoordelijk voor de marketing en zal er alles aan doen om alle horecaondernemers op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en aanbied...

9 oktober 2014
Blycolin doet haute couture

De BBB Maastricht was een succes. Gisteren vond de laatste dag plaats. En wie kwamen we tegen? Jacqueline Mommer van Blycolin. Gehuld in een eigen creatie van theedoeken stal ze de show. Moeilijk te zien, maar op het label staat toch echt 'recycled' Over Blycolin Blycolin is al meer dan 4...

9 oktober 2014
13.169 bezoekers BBB en Folie Culinaire

De Bourgondische Horecavakbeurs BBB en Folie Culinaire, hét vakevent voor professionals in de topgastronomie, trokken samen 13.169 vakbezoekers. Dat betekent 10% meer voor de BBB en 20% meer voor Folie Culinaire. De afgelopen drie dagen was MECC Maastricht ‘the place to be’ voor horecaprofess...

8 oktober 2014
Laatste dag BBB en Folie Culinaire

Dag twee van de vakbeurzen BBB en Folie Culinaire in MECC Maastricht werd in vergelijking met vorig jaar door een toenemend aantal bezoekers bezocht. Het vernieuwde beursconcept, meer special events en aandacht voor de Belgische horeca zorgden voor een flinke aanloop van horeca- en gastronomieprof...

6 oktober 2014
BBB en Folie Culinaire: 10% meer bezoekers

Dag één van de 60ste editie van Horecavakbeurs BBB en gastronomie vakevent Folie Culinaire is succesvol van start gegaan. Belgische horecaondernemers ontvingen een speciaal warm welkom door de heer Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Horeca Vlaanderen. Van Assche verzorgde samen met de...

3 oktober 2014
Topgastronomie op Folie Culinaire

Folie Culinaire 2014 presenteert voor het tweede jaar op rij een vernieuwd concept met een line-up die garant staat voor inspiratie op het hoogste niveau. Tijdens wervelende kook- en productpresentaties delen chefs en sterrenkoks uit de internationale topgastronomie hun kennis, visie en passie. ...

3 oktober 2014
Storytelling op de 60e BBB

Het gebruik van streekproducten en ingrediënten uit de eigen regio zet als trend onverminderd door. Storytelling – het vertellen van het verhaal achter het gerecht of ingrediënt - wordt daarbij steeds belangrijker. Want de moderne horecabezoeker wil weten waar zijn of haar eten vandaan komt en...

30 september 2014
BBB horecabeurs viert feest: 60 jaar

Van 6 t/m 8 oktober viert de Bourgondische Horecavakbeurs BBB haar 60-jarig bestaan. De BBB, die in 1954 haar eerste editie beleefde, heeft in 2013 een grote revival ondergaan. De nieuwe uitgangspunten zijn kwaliteit, diversiteit en sfeer. Verder uitbouwen De focus van de editie in 2014 ligt n...

19 september 2014
Lekker! Roomkaas Augurk

Roomkaasproducent Lebo Kaas voegt ‘Augurk’ toe als nieuwe smaak aan het huidige assortiment verse roomkaas in hersluitbare spuitzakken. Naar aanleiding van diverse enthousiaste reacties uit het klantenonderzoek op deze verrassende, maar toch toegankelijk smaak met stukjes frisse augurk en een ...

11 oktober 2013
Leerlingkok 'beats the master' op BBB

Leerlingkok Bianca Driessen van Crowne Plaza Maastricht heeft de kookwedstrijd Beat the Master gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats tijdens de afsluitingsborrel op de BBB in Maastricht. Leerlingkoks werden in de gelegenheid gesteld om de rol van leermeester op zich te nemen. Hierbij werden zij bi...

10 oktober 2013
BBB reserveert datum voor 2014

De 59e horecavakbeurs BBB en de 1e gastronomievakbeurs Folie Culinaire zijn in drie dagen tijd bezocht door 12.037 professionals uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. De keuze voor het najaar in combinatie met het vernieuwde concept is goed aangeslagen, volgens de organisatie. De jubileu...

8 oktober 2013
Horecavakbeurs BBB van start

De 59ste editie van de BBB Maastricht is volop aan de gang. Op 7 oktober vond de officiële opening plaats. De BBB vindt tegelijkertijd plaats met Folie Culinaire in het MECC. Typerend aan deze beurs waren, onder andere, de vele samenwerkingen. Zo vond ook de eerste editie van Place des Amis plaa...

8 oktober 2013
BBB Maastricht in beeld

De horecavakbeurs BBB Maastricht heeft haar deuren op maandag 7 oktober geopend. Drie dagen lang zal de hoofdstad van Limburg horecavakmensen ontvangen en hen op de hoogte brengen van de nieuwste producten, trends en ontwikkelingen in de branche. MECC Maastricht staat ook in het teken van topgast...

20 september 2013
Nieuw horecanetwerk LAG op BBB

De nieuwe stichting Les Amis GastrEUnomiques (LAG) is een netwerkplatform voor leveranciers aan de horecabranche die actief zijn in de Euregio MaasRijn. Dit netwerk heeft als doel leveranciers samen te laten werken door kennis en ideeën uit te wisselen. Ook willen ze zo meer inzicht krijgen in (...

11 september 2013
Wijnkennis opdoen op de BBB

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht is dit jaar een wijntheater te vinden. Hier kunnen bezoekers genieten van live jazz en wijnen. Maar er valt ook genoeg te doen. Zo is er de spoedcursus ´wijnkaart maken voor uw horecazaak´, wordt bezoekers alles over onder andere Beaujolais, Champagne en C...

6 februari 2013
Opvolger EFFF heet Folie Culinaire

Het MECC Maastricht stelt de opvolger van de EFFF voor: Folie Culinaire. Dit nieuwe evenement voor professionele gastronomie vindt dit jaar plaats van 7 t/m 9 oktober in het MECC. Net als tijdens de EFFF vindt het evenement gelijktijdig met de horecavakbeurs BBB. Samenwerking Folie Culinaire...

5 december 2012
Joke zegt Horecava vaarwel!

Joke van der Wijngaart, directeur foodbeurzen bij Amsterdam RAI, zegt de RAI en de Horecava vaarwel. "De komende Horecava wordt mijn laatste", laat ze in een reactie weten. Van der Wijngaart wordt directeur van de Modefabriek. Van horeca naar mode De editie van 2013 wordt de zevende Horecava ...

31 januari 2012
Bordewin wint Columbus Trofee 2012

Remy Bordewin, directeur van Admirror in Valkenburg, heeft de negende editie van de Columbus Trofee gewonnen met de hightech Admirrorspiegel. Deze spiegel laat advertenties in full colour oplichten op verschillende plaatsen op de spiegel. Bordewin kreeg deze prijs tijdens de opening van de BBB 20...

31 januari 2012
Lancering STAPBEWIJS op BBB

Geslaagd voor je rijbewijs? Dan krijg je een STAPBEWIJS. Hiermee kan de bestuurder, inclusief drie vrienden, een gratis entreebewijs verzilveren bij grote uitgaansgelegenheden en krijgt de BOB ook een non-alcoholische cocktail cadeau. Doel is om de kersverse autobestuurder veilig te laten uitgaan...

31 januari 2012
Impressie horecavakbeurs BBB 2012

IJs, sneeuw of hagel; de BBB in Maastricht gaat gewoon door. Een impressie van de tweede dag van de horecavakbeurs in Limburg. De beurs startte afgelopen maandag en kan tot en met donderdag worden bezocht. Op de beurs vindt men het BBB theater, waar de bezoeker inspiratie op kan doen uit lezingen...

25 januari 2012
Lezing Eric van Veluwen op BBB

De gast wil weer terug naar de oerproducten en streekproducten zijn populair. Dit zijn enkele voorbeelden van ontwikkelingen die trendwatchers gespot hebben voor 2012. Ook de BBB besteedt aandacht aan trends. Aan de hand van actuele gebeurtenissen brengt inspirator, doener en denker Eric van Velu...

25 januari 2012
Limburgse topchefs geven smaakles

Tijdens de BBB organiseren cateringbedrijf Maison van den Boer en BUSINESS A LA CARTE op maandag 30 januari het 'Symposium van de Smaak'. Hans van Wolde van Beluga en Paul van de Bunt van De Leuf zullen er aanwezig zijn. Van Wolde presenteert zijn nieuwe boek 'Moods met een korreltje zout', Van de...

25 januari 2012
Finalisten Columbus Trofee tellen dagen af

Net als ieder jaar wordt er op de horecabeurs BBB in Maastricht de Columbus Trofee uitgereikt. Dit is een aanmoedigingsprijs voor startende en eigenzinnige ondernemers. De finalisten zijn in willekeurige volgorde: Empaso Europe, Flexotels, Admirror en StarCuisine. Maandag 30 januari wordt de winn...

20 januari 2012
Duurzaam initiatief op BBB

Duurzaam initiatief 'Fill the Cup', in samenwerking met het World Food Programme van de Verenigde Naties, krijgt dit jaar speciale aandacht op de BBB, horecavakbeurs voor Zuid-Nederland. De beurs vindt plaats van 30 januari tot en met 2 februari in MECC Maastricht. De beursorganisatie hoopt zo resta...

19 januari 2012
Wat is er te doen op de BBB?

Een bezoek aan de BBB staat niet alleen garant voor het opdoen en onderhouden van contacten. Ook kan men er terecht voor inspiratie en kennisverrijking. Onder andere de uitgebreide programma’s van het BBB Theater, Columbus Plein en Stichting Europa Culinair dragen hieraan bij. BBB Theater ...

15 januari 2012
Volop leveranciers op de BBB

Ook dit jaar hebben veel leveranciers aan de fastservicesector hun weg weten te vinden naar de BBB. En dat is niet vreemd als u zich bedenkt dat in de zuidelijke drie provincies maar liefst 2.843 fastservicebedrijven gevestigd zijn! Onderstaande fastserviceleveranciers staan te popelen om op de B...

10 januari 2012
Van harte welkom op de BBB 2012

De 58e editie van de BBB, dé horeca-vakbeurs voor Zuid-Nederland, komt in zicht! Van 30 januari t/m 2 februari 2012 kunt u in MECC Maastricht weer volop in contact treden met de gepassioneerde horeca-ondernemers van Zuid-Nederland. Niet alleen kunt u er voor nieuwe producten, diensten en innovati...

2 januari 2012
Finalisten Columbus Trofee 2012

EMPASO Europe, Admirror, Flexotels en StarCuisine zijn de finalisten van de Columbus Trofee 2012. Zij krijgen een stand op het Columbus Plein op de horecavakbeurs BBB en maken kans op het winnen van de Columbus Trofee 2012 en een cheque ter waarde van 2.500 euro. Winnaar De winnaar wordt bek...

2 februari 2011
Culinaire uitspattingen op de BBB en EFFF

Het was weer goed toeven op de BBB en EFFF, European Fine Food Fair. De spanning was van de geconcentreerde gezichten af te lezen op het Grand Concours Culinaire. Tijdens de kookwedstrijd A la minute streden diverse leerlingen om de felbegeerde wisselbokaal van Ecolab B.V. Peentjes zweten Onde...

2 februari 2011
Uncle Ben's Ring voor Sergio Herman

Op de BBB Maastricht heeft Camille Oostwegel de Uncle Ben’s Ring 2010 uitgereikt aan Sergio Herman van Oud Sluis. De ring is een Nederlandse prijs en wordt sinds 1988 uitgereikt aan personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de gastronomie en horeca. Gekozen door ringdragers En...

28 januari 2011

Échte horeca-ondernemers kunnen van 31 januari t/m 3 februari hun hart ophalen tijdens de 57e editie van de horecavakbeurs BBB in MECC Maastricht. De volle beursvloer en uitgebreide programmering beloven vier inspirerende dagen. Openingsprogramma ‘Dromen Durven Doen Delen’ Gastheer, vakman ...

26 juli 2010

Van maandag 31 januari tot en met donderdag 3 februari 2011 staat de échte horeca-ondernemer centraal tijdens de 57e editie van de BBB in MECC Maastricht. De echte horeca-ondernemer kan zijn hart ophalen tijdens de 2011 editie van Nederlands oudste horecavakbeurs. Niet alleen zijn alle facetten voo...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: