U heeft gezocht op : Tilburg

22 mei 2019 Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

28 januari 2019 Fastservice Fastfood
Gemak wint van gezondheid: groei fastfoodrestaurants zet door

De afgelopen vijf jaar is het aantal fastfoodrestaurants in Nederland toegenomen van 364 naar 422 restaurants. De stijging bedraagt hiermee 17%, een groei die iets achterblijft bij de ontwikkeling van de totale fastservicesector (19%, vooral door groei van lunchroom- en grillroomaanbod). Vooral in d...

17 december 2018
Michelinsterren: Overzicht nieuwe en vervallen sterren

Met twee nieuwe tweesterrenrestaurants en maar liefst twaalf nieuwe sterren kunnen we editie 2019 inlijsten. Nederland telt vandaag 110 sterrenzaken in de Michelingids. Nieuwe sterren in Nederland: * Flicka Kerkdriel * Voltaire Leersum * DeRozario Helmond * The Millen Rotterdam * ...

31 oktober 2018 Opening Fastservice
eazie breidt uit naar 21 vestigingen in 2018

eazie, een van de grootste healthy food restaurantketens van Nederland, heeft haar eerste stationslocatie geopend in Tilburg. Met 21 vestigingen in 2018 en groeiend naar 30 vestigingen in 2019 is eazie een belangrijke Nederlandse speler in ‘healthy-food-on-the-go’. Naast een verwachte...

3 september 2018 Culinair Ondernemen
Robert Kranenborg zoekt een franchisenemer

Robert Kranenborg zoekt een horecatijger die het Thrill Grill restaurant in Tilburg wil runnen. De zaak is sinds 2017 geopend. Inmiddels heeft Thrill Grill vier vestigingen en Robert wil het iets rustiger aan doen. Het burgerconcept is een groot succes. Robert helpt mee Robert zal nauw samenw...

22 augustus 2018 Awards
WOK& bij laatste drie kanshebbers Franchise Starter Award

WOK& staat in de finale van titelstrijd om de Franchise Starter Award. Het Nationale Franchise Congres reikt op 4 oktober 2018 in Amsterdam deze gloednieuwe onderscheiding uit aan de meest belovende startende franchiseformule. De natural Asian fastservice formule behoort tot de laatste drie kans...

5 juli 2018 Opening Fastservice
Tilburg krijgt allereerste Dunkin’ Donuts en Baskin-Robbins multistore

’s Werelds grootste ijsketen, Baskin-Robbins, en een van de meest toonaangevende coffee & baked goods merken, Dunkin’ Donuts, openen op 22 augustus gezamenlijk aan het Pieter Vredeplein in Tilburg. Het zuiden van Nederland kan zich op gaan maken voor het tweede Dunkin’ Donut...

30 april 2018 Opening
Jamie Oliver's Pizzeria Tilburg geopend

Jamie Oliver’s Pizzeria Tilburg opende afgelopen vrijdag zijn deuren Het tweede restaurant van het Pizzeriamerk is te vinden in het centrum aan het Pieter Vreedeplein. De typisch Italiaanse manier van eten staat centraal bij Jamie Oliver’s Pizzeria, samen met familie en vrienden genieten...

29 maart 2018 Personeel Sluiting
Eetcafé Tilburg sluit vanwege personeelstekort

Bon Sjef in Tilburg sluit. Dit vanwege de personeelstekorten die de horeca al langer teisteren. Op Facebook plaatste het eetcafé de volgende tekst: 'Zoals de meeste van jullie waarschijnlijk ook op het nieuws hebben gezien, is er een extreem te kort aan keukenpersoneel. Hierdoor waren wij...

16 maart 2018 10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Toine Smulders in 2010

De restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview met SVH-Meesterkok Toine Smulders. Een aantal jaar geleden ging hij met...

14 maart 2018 Achtergronden Interview Longread
Interview HEMA: "Onze werknemers moeten nu écht koken"

Echt HEMA… Daarbij denk je aan de traditionele rookworst, voorverpakte broodjes en een nogal traditioneel concept. Echt Hollands bovendien: goedkoop, snel en weinig luxe. Arno Buijs, commercieel manager food bij HEMA, laat ons zien dat dit beeld binnenkort tot het verleden behoort. In Tilburg...

30 januari 2018 Awards Michelin
De Librije vierde keer op rij Beste Restaurant van Nederland

De 500 beste chefs en restauranteigenaren van Nederland hebben gesproken. Ook dit jaar is De Librije uitgeroepen tot ‘Beste Restaurant van Nederland.’ Voor het vierde jaar op rij weet het restaurant uit Zwolle de titel op haar naam te zetten. Terugkerende winnaars Niet alleen De Li...

21 december 2017 Opening Fastfood
Lange rijen bij opening Taco Bell Breda

Taco Bell opent vandaag op het station van Breda haar derde vestiging in Nederland. De Amerikaanse keten opent de komende vier jaar twintig vestigingen in Nederland. Eerder dit jaar opende Taco Bell vestigingen in Tilburg en Eindhoven. In de nieuwe vestiging aan de centrumzijde van het treinstati...

7 december 2017 Opening
Johnny's Burger Company opent in Tilburg

Op woensdag 6 december opende de snelgroeiende hamburgerzaak Johnny’s Burger Company stilletjes een nieuwe vestiging in het bourgondische Tilburg. De 19 de vestiging van de Amerikaans georiënteerde hamburgerzaak vindt zijn standplaats op het bekende Pieter Vreedeplein en wordt gerund door...

27 oktober 2017 Restaurant
Afgebrand restaurant Etenstijd keert niet terug

Restaurant Etenstijd in Tilburg keert niet terug. In april van dit jaar brandde het restaurant af. Het Brabants Dagblad schrijft dat het pand niet herbouwd wordt, maar dat er op de plek 25 luxe appartementen voor senioren komen. Op 5 april brak er brand uit in de kinderkeuken van Etenstijd. Op da...

17 oktober 2017 Achtergronden Lunchroom
Zichtlocatie levert horecazaak forse omzetgroei op

Door het verhuizen van de reeds bestaande vestiging naar een zichtlocatie middenin het bezorggebied, heeft bezorgrestaurant De Beren Vlaardingen in het eerste half jaar een omzetgroei van 40 procent weten te bereiken. De verhuizing van een bedrijventerrein naar een zichtlocatie middenin het bezor...

12 oktober 2017 Opening
Taco Bell nu ook in Tilburg

Vandaag opent Taco Bell in Tilburg de tweede Nederlandse vestiging. Taco Bell is bekend en beroemd om de Crunchy Taco, Crunchwraps, burrito’s, quesadilla’s en andere versbereide specialiteiten met Mexicaanse invloeden. Het restaurant ligt in het centrum van Tilburg. De opening is goed ge...

18 juli 2017 Opening
Eerste BRAM'S Gourmet winkel opent in Nederland

Midden in het centrum van Tilburg kan het publiek vanaf aanstaande donderdag genieten van knapperige verse frites van BRAM'S Gourmet. Naast een vertrouwde porties frites heeft BRAM'S zich gespecialiseerd in verschillende smaakvolle stoofgerechten. Het culinaire team werd hierin geadviseer...

6 juni 2017 Wijn
Rosés, champagnes en mousserende wijnen van het jaar bekendgemaakt

Op vrijdag 2 juni zijn tijdens Taste of Amsterdam in het Amstelpark de rosé-, champagne- en mousserende wijnen van het jaar onderscheiden. De winnende wijnen werden gekozen in het kader van het Proefschrift Wijnconcours, dat dit jaar voor de 29e keer wordt uitgeschreven door The Wine & Fo...

6 april 2017
Tilburgs restaurant verwoest door brand

Restaurant Etenstijd in Tilburg is gisterenavond verwoest door een grote uitslaande brand. Het vuur ontstond waarschijnlijk in een frietpan in de keuken. Op het moment van de brand waren er 175 gasten in het restaurant, zij moesten worden geëvacueerd. De brandweer is de hele avond bezig gewe...

23 maart 2017 Awards Mensen
Kampioenen horeca & hospitality sector gehuldigd 

De horeca en hospitality branche is 12 jonge vakkampioenen rijker. 315 mbo'ers lieten zich van hun beste kant zien tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 16 t/m 18 maart in RAI Amsterdam plaatsvond. Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden, variërend ...

13 maart 2017
Criminele motorclubs wijken uit naar de horeca

Landelijk gezien neemt de infiltratie van criminele motorbendes binnen de horeca toe, wanneer wij de Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer mogen geloven. Hij is voorzitter van de landelijke strategische overleggroep die met gemeenten, politie, OM, FIOD en Belastingdienst deze motorbendes 'aanpak...

13 februari 2017 Vlees
Driessen Food neemt activiteiten vleesbedrijf Wim Pessers in Tilburg over

Driessen Food neemt per 13 februari de activiteiten en de klantenportefeuille van Wim Pessers BV in Tilburg over. Op de locatie in Tilburg zullen naast de bestaande productie ook nieuwe vleesverwerkende activiteiten worden ondergebracht. De locatie in Tilburg zal met name gebruikt gaan worden v...

24 november 2016 Food Awards
Lunchroom Carrousel heeft de lekkerste gehaktbal van Tilburg

Lunchroom Carrousel heeft de lekkerste gehaktbal van Tilburg! Om die befaamde titel streden dinsdagavond 18 Tilburgse horecazaken in Café Bakker. Op de tweede plaats eindigde Gio’s Eethuis, de derde plaats was voor de winnaar van vorig jaar: Puur Mercure. De lekkerste gehaktbal van T...

16 november 2016 Food Awards
Tilburgse horeca strijdt om titel ‘Lekkerste Gehaktbal van Tilburg’

Wie maakt ‘De Lekkerste Gehaktbal van Tilburg’? Op dinsdag 22 november om 19:00 uur wordt deze vraag beantwoord in Café Bakker aan de Korte Heuvel. Zowel Tilburgse sterrenrestaurants als eetcafés kunnen zich tot 20 november inschrijven voor de horecawedstrijd. Zij schotelen...

10 oktober 2016 Opening Restaurant
Studenten starten pop-up restaurant

Een nieuw pop-up restaurant genaamd 'Happietaria' strijkt eind oktober neer in het centrum van Tilburg. Niet zomaar één, maar een restaurant met een missie: de winst van Happietaria Tilburg gaat namelijk volledig naar het goede doel. Avansstudenten Gerben Nieuwenweg en Rik Will...

23 september 2016 Awards Culinair
Restaurant Lucebert uitgeroepen tot leerbedrijf 2015-2016

Restaurant Lucebert is tijdens de diploma-uitreiking van de afdeling MBO Horeca op De Rooi Pannen in Tilburg op woensdag 21 september uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar 2015-2016. Chef-kok Tom Biessen en sous-chef Niels van Eindhoven van restaurant Lucebert namen de onderscheiding en het bi...

27 juli 2016
Distilleerderij Cooymans maakt doorstart

Liefhebbers van een borrel van Floryn, Cooymans-advocaat, Legner of een Koffiekaatje kunnen gerust zijn. De jenevermerken, likeuren en wijnen van distilleerderij Cooymans hebben kopers gevonden en blijven bestaan. Avandis neemt de activiteiten van Distilleerderij Cooymans en wijnactiviteiten Delcave...

22 juli 2016 Opening
Primeur voor Tilburg: eerste carpacciobar van Nederland opent in september

In Tilburg opent in september de eerste carpacciobar van Nederland. Het concept is onderdeel van Bank 15, een creatief platvorm dat diverse ondernemers samenbrengt. De carpacciobar is samen met drie andere culinaire concepten onderdeel van het project. De bar gaat Vittore C heten en is vernoemd n...

23 juni 2016
Nu ook Ribs Factory in Amsterdam

Spareribsketen Ribs Factory heeft in Amsterdam een nieuwe vestiging geopend. De keten heeft al vestigingen in Amersfoort, Apeldoorn, Breda, Delft, Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch, Tilburg en Utrecht. De nieuwste vestiging van de Brabantse spareribsketen beslaat drie pandjes op de Amstelstraat, maar...

19 februari 2016
Tilburg focust op beacons in horeca

De Brabantse stad Tilburg voorziet ruim honderd horecabedrijven en winkeliers in de binnenstad van beacons. Dat gebeurt op initiatief van 100% Lokaal, een specialist in lokale marketing. Gerichte marketing 100% Lokaal werkt hiervoor samen met het uit Sneek afkomstige Lightcurb, dat de beacon-...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov...

13 juli 2015
Dudok serveert mosselspecialiteiten

Ieder jaar wordt er naar uitgekeken, maar nu is het officieel: de start van het mosselseizoen. En dat gaat Dudok uitbundig vieren. Afgelopen week werden proefmonsters op de Nederlandse Mosselveiling in Yerseke gekeurd en goed bevonden. De mossel is op gewicht, van uitstekende kwaliteit en heeft de...

10 juli 2015
Eten in een jukebox op de kermis

Een reusachtige jukebox verrijst in Tilburg tijdens de beroemde Tilburgse kermis. Tegen de gevel van restaurant Ibiza, middenin het kermisgeweld gelegen, staat tijdelijk een gigantische Amerikaanse muziekautomaat. Elke kermisdag kan het publiek op een aantal vaste tijden aanschuiven voor een diner...

24 december 2014
Brand Buffalo's Tilburg mogelijk aangestoken

De brand die het interieur van restaurant Buffalo’s Burgers & Steaks aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg maandagavond verwoestte is mogelijk aangestoken. Dat zei de politie gisteren. Niemand gewond door de brand. Het restaurant was op het moment dat de brand uitbrak gesloten. Christel Tuin ...

23 december 2014
Buffalo's Tilburg getroffen door brand

Het interieur van restaurant Buffalo’s burgers & steaks aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg is gisteravond verloren gegaan bij een brand. Er raakte niemand gewond, het restaurant was gesloten. Droom letterlijk in rook opgegaan "Onze droom is in rook opgegaan,", zo reageerde eigenaresse Saskia ...

17 december 2014
Gin & tonic bars rukken verder op

Amsterdam en Rotterdam kennen al een gin & tonic bar, nu is er dan ook zo'n hippe zaak in Tilburg. Aanstaande zaterdag is de opening. De naam van de zaak? Geheel toepasselijk is dat Gin Fizz. Veel soorten gin De kaart telt zestien soorten gin en zeventien gin/tonic-combinaties. Uiteraard zijn ...

29 november 2014
Chef van ongeopend restaurant wint prijs

Op vrijdag 5 december opent in het voormalig missiehuis van de ‘Heilige Harten’ in Tilburg het gloednieuwe restaurant Monarh. Een week voor de opening van het gloednieuwe restaurant wint Paul Kappé van Monarh al de finale van Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland. De jury onder leid...

12 november 2014
Wayne Kropman Young Chef of the Year

Wayne Kropman (22) uit Den Bosch is de Young Chef of the Year 2014. Hij won de door Euro- Toques uitgeschreven wedstrijd tijdens de Gastronomie Beurs in de Utrechtse Jaarbeurs. De bijbehorende ‘award’ werd hem overhandigd door juryvoorzitter Alain Caron en de voorzitter van Euro-Toques, Ted Ja...

25 augustus 2014
Wandtapijten in Auberge du Bonheur

Na weken van renovatie wordt hotel en restaurant Auberge du Bonheur in Tilburg op 25 augustus feestelijk heropend. Alle 36 kamers zijn grondig vernieuwd. Met de verbouwing is een bedrag van bijna 1 miljoen euro gemoeid. Speciaal voor de verbouwing zocht het Tilburgse boutique-hotel de samenwerking...

30 juli 2014
Tilburg krijgt Van der Valk Hotel

Aan de Kempenbaan in Tilburg mag hotelconcern Van der Valk toch een hotel bouwen. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State. Een groep horeca-exploitanten, probeerde de bouw tegen te houden, waaronder Motel Van der Valk in Gilze-Rijen. Leegstaande kamers De ondernemers zijn van mening...

3 juni 2014
Beste spare ribs van Nederland

Waar vind je de beste spare ribs van Nederland? Het is er immers weer de tijd voor; lekker met de handen eten op het terras, onder het genot van een fris biertje. De Spare Ribs Trophy 2014 is gewonnen door Keurslagerij & Catering William Hermanussen uit Overasselt. Op 2 juni ontving William deze f...

12 mei 2014
Doneert u uw fooi?

Aankomende zaterdag kan men uitgaan voor het goede doel. Op 17 mei staan Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Wageningen en Zwolle geheel in het teken van de tiende Nacht van de Fooi. In Tilburg kan je al donderdag 15 mei ter...

30 april 2014
Minder cafetaria's, meer lunchrooms

Het aantal bedrijven in de fastservicesector is in Nederland de afgelopen vijf jaar met 572 bedrijven toegenomen, een groei van 5,7%. Met name het aantal ijssalons en lunchrooms nam toe. Dit blijkt uit het onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies uit Warmond. Langetermijnontwikkel...

20 november 2013
Nieuwe eigenaren Etenstijd Tilburg

Restaurant Etenstijd in Tilburg krijgt nieuwe eigenaren. Jan Meurs jr. en zijn moeder Anita de Weijer hebben alle aandelen overgedragen aan de eigenaren van vier sushi- en wokrestaurants. Deze eigenaren hebben restaurants in Breda, Papendrecht, Rotterdam en Roermond. De Weijer blijft eigenaresse ...

19 juli 2013
Bonheur knipoogt naar Tilburge kermis

De geur van suikerspinnen, uitzicht op het reuzenrad en culinair dineren op hoog niveau. Voor de tweede keer organiseert horecagroep Bonheur, tijdens de Tilburgse kermis, een pop-up restaurant. Het restaurant heeft de naam HOOGGAATIE eten & drinken. Tilburgse lekkernijen Op de hoogste etage ...

4 juli 2013
Satebar breidt uit met nieuwe vestiging

In Rotterdam opent Indonesia Horeca binnenkort een nieuwe vestiging van de Satebar. Nummer vier van deze keten komt in het Erasmus Food Plaza op de campus van de Erasmus Universiteit. Vanaf medio november kunnen studenten en medewerkers er terecht. In totaal komen er zes verschillende restaurants ...

26 april 2011
Lunch- en dinercafé NUL73 opent deuren

Op vrijdag 29 april opent een nieuwe horecagelegenheid haar deuren in 's Hertogenbosch. NUL73 is een nieuw en eigenwijs lunch- en dinercafé waar gasten de hele dag terecht kunnen voor koffie, verse sappen en soepen, en een verrassende lunch-, diner-, en borrelkaart. NUL73 richt zich op een doelgroe...

31 mei 2010
Horecazaak De Avenue Tilburg gesloten

Burgemeester Ivo Opstelten sluit theaterdinersalon De Avenue, gevestigd in een oude schuilkerk op de Heuvel in Tilburg voor vier weken. De afgelopen maanden werd er twee keer in het café gevochten. Daarop heeft Opstelten een brief naar de eigenaresse gestuurd met de mededeling dat haar zaak vanaf 3...

3 maart 2010
Bottles wint Zilveren Oester

Restaurant Bottles uit Sas van Gent heeft gisteren de Zeeuwse kookwedstrijd om de Zilveren Oester gewonnen. Dit is een jaarlijkse terugkerende wedstrijd waaraan restaurants uit heel Nederland meedoen. Gastronomie en kookkunsten gaan samen in deze wedstrijd, de kok en de gastvrouw/heer vormen een een...

11 december 2009
Kerstdiner in Amsterdam het duurst

Wie dit jaar met kerst uit eten gaat is het duurst uit in Amsterdam. Een vijfgangen kerstmenu kost in de ‘Hoofdstad van de smaak 2009’ gemiddeld € 60,66. Het goedkoopst eet men in Groningen. Hier kost een kerstmenu gemiddeld bijna € 15,- minder, € 46,38. Dit blijkt uit het Kerstonderzoek ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: