Zeeuwse toprestaurants bundelen krachten

11 oktober 2018 | David Bakker
Zeeuwse toprestaurants bundelen krachten<

Zeven Zeeuwse restaurants hebben zich verenigd op de website RestaurantZeeland.nl waar zij hun aanbod presenteren. De website biedt de bezoeker een selectie van onderscheidende toprestaurants in Zeeland, die een keuken op niveau en vakkundig gastheerschap gemeen hebben.

Restaurant Zeeland is een samenwerking van restaurants Bij Kees in Zierikzee, De Gespleten Arent in Middelburg, De Kleine Toren van Baarland in Baarland, Mezger in Domburg, Scherp in Middelburg en sterrenrestaurants Katseveer in Wilhelminadorp en ’t Vlasbloemeken in Koewacht. Zij presenteren zich op de website met een beschrijving, foto’s, openingstijden, de menukaart en nieuws.

Doel van het platform is de bezoeker een overzicht te bieden van Zeeuwse restaurants op topniveau met een goede prijs-kwaliteit en vakkundig gastheerschap. Initiatiefnemer is Remco Horemans, eigenaar van het Zeeuwse webdesignbureau Buro 8. Gelijkgestemde restaurants Remco Horemans: “Het idee om goede restaurants in Zeeland te bundelen ontstond jaren geleden toen ik zelf op zoek was naar adressen om op goed niveau te kunnen eten. Recent besprak ik die gedachte met Jelle Capelle, mede-eigenaar van restaurant De Kleine Toren van Baarland, waarvoor ik al jaren het webdesign verzorg.

Toen bleek dat Jelle’s gasten hem regelmatig naar tips vroegen voor Zeeuwse restaurants op niveau besloten we het idee verder uit te werken. Nadat ik samen met Jelle een aantal gelijkgestemde restaurants had benaderd bleken ook zij enthousiast en hebben we de website verder vorm gegeven. De domeinnaam Restaurant Zeeland had ik al lang gleden vastgelegd. Met de website bedienen we toeristen en in gastronomie geïnteresseerde consumenten die op zoek zijn naar goede restaurants in Zeeland.”

Gezamenlijke evenementen

Jelle Capelle: “We pretenderen niet volledig te zijn, we zijn gestart met een groep restaurants die een goed niveau en dezelfde filosofie over gastheerschap hebben. En met dit aantal restaurants is het praktisch ook goed werkbaar. We houden de website actueel met nieuwe menukaarten, arrangementen en acties van de afzonderlijke restaurants. En we gaan als platform ook gezamenlijk aantrekkelijke evenementen en acties bedenken.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Zo zit je ineens in een Vlaams restaurant in de Achterhoek

Aan de rand van Winterswijk, direct aan de Duitse grens, vind je hotel-restaurant Nieuw Beusink. Het centrum van het dorp is binnen tien minuten fietsen te bereiken, maar je waant je in het buitengebied. Het groen komt je van alle kanten tegemoet, net als de geuren die uit de keuken opstijgen. Nieuw...

KHN
BookDinners lanceert unieke zomercampagne: cadeautje aan restaurantgasten

Vandaag lanceert BookDinners een unieke zomercampagne voor de restaurantsector in Nederland: een campagne waarbij aangesloten restaurants geen korting weggeven, maar hun gasten met een cadeau bedanken voor hun bezoek. De restaurateur kan gratis meedoen en wordt zo geholpen in het behouden van gasten...

Advertorial
Verrassend variëren met veggies

Het aantal vegans, vegetariërs en flexitariërs groeit. Steeds meer mensen willen tenminste een keer per week lekker eten zonder vlees, ook buiten de deur. Ze verwachten vegetarische opties die net zo lekker, gevarieerd en hoogstaand zijn als de rest van de menukaart. Welk verrassend planta...

Interview Longread Aardappel
Reportage: Op bezoek bij een aardappelboer

Op een zonovergoten vrijdagochtend in de polders van De Hoeksche Waard vliegen de meeuwen achter de trekker aan om de wormen uit de geploegde klei te trekken. Trots tuurt Adriaan Veerman over het veld. Het is één van de mooiste dagen van het jaar. “Vandaag gaat het pootgoed de gr...

Columns Blog
Column Sico de Moel: opvolger

Een briefje van vijf en wat muntgeld. "Voor uw dochter, een kleine bijdrage voor haar eigen restaurant, later." Mijn jongste dochter wil me altijd heel graag helpen in het restaurant. Een tijdje wilde ze zelfs chefkok worden. Op school vertelde ze dan dat haar lievelingseten duif was. ...

Amsterdam Opening Culinair
Mediterrane gardenbistro Oriole opent deuren

Op 18 juni vindt de soft opening van gardenbistro Oriole - onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam - plaats; dé nieuwe hotspot om naartoe te gaan voor Mediterrane gerechten in een easygoing sfeer. Via de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal maken gasten hun entree in de uitnodigende g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: