Zeeuwse toprestaurants bundelen krachten

11 oktober 2018 | David Bakker
Zeeuwse toprestaurants bundelen krachten<

Zeven Zeeuwse restaurants hebben zich verenigd op de website RestaurantZeeland.nl waar zij hun aanbod presenteren. De website biedt de bezoeker een selectie van onderscheidende toprestaurants in Zeeland, die een keuken op niveau en vakkundig gastheerschap gemeen hebben.

Restaurant Zeeland is een samenwerking van restaurants Bij Kees in Zierikzee, De Gespleten Arent in Middelburg, De Kleine Toren van Baarland in Baarland, Mezger in Domburg, Scherp in Middelburg en sterrenrestaurants Katseveer in Wilhelminadorp en ’t Vlasbloemeken in Koewacht. Zij presenteren zich op de website met een beschrijving, foto’s, openingstijden, de menukaart en nieuws.

Doel van het platform is de bezoeker een overzicht te bieden van Zeeuwse restaurants op topniveau met een goede prijs-kwaliteit en vakkundig gastheerschap. Initiatiefnemer is Remco Horemans, eigenaar van het Zeeuwse webdesignbureau Buro 8. Gelijkgestemde restaurants Remco Horemans: “Het idee om goede restaurants in Zeeland te bundelen ontstond jaren geleden toen ik zelf op zoek was naar adressen om op goed niveau te kunnen eten. Recent besprak ik die gedachte met Jelle Capelle, mede-eigenaar van restaurant De Kleine Toren van Baarland, waarvoor ik al jaren het webdesign verzorg.

Toen bleek dat Jelle’s gasten hem regelmatig naar tips vroegen voor Zeeuwse restaurants op niveau besloten we het idee verder uit te werken. Nadat ik samen met Jelle een aantal gelijkgestemde restaurants had benaderd bleken ook zij enthousiast en hebben we de website verder vorm gegeven. De domeinnaam Restaurant Zeeland had ik al lang gleden vastgelegd. Met de website bedienen we toeristen en in gastronomie geïnteresseerde consumenten die op zoek zijn naar goede restaurants in Zeeland.”

Gezamenlijke evenementen

Jelle Capelle: “We pretenderen niet volledig te zijn, we zijn gestart met een groep restaurants die een goed niveau en dezelfde filosofie over gastheerschap hebben. En met dit aantal restaurants is het praktisch ook goed werkbaar. We houden de website actueel met nieuwe menukaarten, arrangementen en acties van de afzonderlijke restaurants. En we gaan als platform ook gezamenlijk aantrekkelijke evenementen en acties bedenken.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Duurzaamheid
Heineken ambieert 20 procent minder plastic in 2025

Op initiatief van Staatssecretaris Stientje van Veldhoven heeft HEINEKEN Nederland Commercie het Plastic Pact mede ondertekend. Samen met 68 organisaties committeert de bierbrouwer zich om in 2025 20 procent minder plastic te gebruiken, meer plastic opnieuw te gebruiken en al het nieuwe plastic voor...

Duurzaamheid
Nestlé gaat voor 100 procent recyclebare verpakking in 2025

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

Opening Restaurant
Nieuw restaurant biedt gratis eten aan

Op woensdag 20 februari vond de opening van het nieuwe restaurant Dadawan plaats in Eindhoven. Dadawan heeft voor een originele inwijding gekozen, er kon namelijk gratis gegeten worden. Dit was een succes en zorgde voor een enorme rij, zo lezen we op omroepbrabant.nl. De verbouwing van het pand l...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: duurzaam

Sico de Moel is restaurateur. Als eigenaar van restaurant L'invité in Amsterdam maakt hij nogal wat mee. Zijn observaties en ervaringen deelt hij graag met de lezers van De RestaurantKrant en voortaan lees je maandelijks een bijdrage van Sico. Deze ochtend was ik door een leverancier u...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: