Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

18 september 2019 | Thijs Jacobs

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam.

Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om hun eten thuis bij de consument te bezorgen. Daarmee maakte Deliveroo in één klap het laten thuisbezorgen van maaltijden van tientallen lokale restaurants beschikbaar. Vier jaar later is de app onmisbaar op de smartphone van vele Amsterdammers.

Wat bestelt Amsterdam?

Maar wat bestelt Amsterdam eigenlijk het liefst? De ‘Amerikaanse keuken’ blijkt veruit het populairst. De burgers van Burger King en de kip van KFC vinden via de riders van Deliveroo regelmatig hun weg naar een Amsterdams huisadres. Ook Italiaans blijft onverminderd populair, zo blijkt uit cijfers van Deliveroo. Pasta’s en pizza’s zijn gewild binnen de bezorgapp. Op de derde plek staat onze vaderlandse keuken, want ook typisch Hollandse gerechten zijn geliefd. De opkomst van de Poké bowl is ook in de hoofdstad niet onopgemerkt gebleven. Hawaï ligt misschien aan de andere kant van de wereld, maar het eiland vindt zichzelf wel terug op plek 4 van meest geliefde keukens. Mexicaans eten sluit de top 5. 

Top 5 meest geliefde keukens van Amsterdam

Amerikaans
Italiaans
Nederlands
Hawaiaans
Mexicaans

 

Dat Amsterdam één van de meest multiculturele steden ter wereld is, blijkt ook uit de 10 populairste bezorgmaaltijden. Van Poké bowl tot gyros, burrito’s, bitterballen en pizza’s, allen zijn terug te vinden in de top 10 meest populaire bezorgmaaltijden van Amsterdam. Inmiddels zijn er maar liefst 1000 Amsterdamse restaurants aangesloten bij Deliveroo, waarvan 60% alleen in Amsterdam te vinden is.

Top 10 populairste gerechten in Amsterdam

Sushito - The Greenery Bowl
Meat & Greek - Pork Gyros
KFC - Hot wings
Bird Thais Restaurant - Pad Thai
The Salsa Shop: Chicken Burrito
Burger King: Whopper
Temakery: Salmon Poke bowl
Van Dobben: Bitterballen
Pizza Heart: Margherita
Subway: Steak & Kaas

Stijn Verstijnen, General Manager Nederland: "We zijn blij met onze snelle groei in Amsterdam in de afgelopen vier jaar. Dit heeft ervoor gezorgd dat  klanten meer keuze hebben, restaurants hun inkomsten kunnen verhogen en riders de mogelijkheid hebben om goed betaald, flexibel werk te kiezen."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: