Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

18 september 2019 | Thijs Jacobs

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam.

Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om hun eten thuis bij de consument te bezorgen. Daarmee maakte Deliveroo in één klap het laten thuisbezorgen van maaltijden van tientallen lokale restaurants beschikbaar. Vier jaar later is de app onmisbaar op de smartphone van vele Amsterdammers.

Wat bestelt Amsterdam?

Maar wat bestelt Amsterdam eigenlijk het liefst? De ‘Amerikaanse keuken’ blijkt veruit het populairst. De burgers van Burger King en de kip van KFC vinden via de riders van Deliveroo regelmatig hun weg naar een Amsterdams huisadres. Ook Italiaans blijft onverminderd populair, zo blijkt uit cijfers van Deliveroo. Pasta’s en pizza’s zijn gewild binnen de bezorgapp. Op de derde plek staat onze vaderlandse keuken, want ook typisch Hollandse gerechten zijn geliefd. De opkomst van de Poké bowl is ook in de hoofdstad niet onopgemerkt gebleven. Hawaï ligt misschien aan de andere kant van de wereld, maar het eiland vindt zichzelf wel terug op plek 4 van meest geliefde keukens. Mexicaans eten sluit de top 5. 

Top 5 meest geliefde keukens van Amsterdam

Amerikaans
Italiaans
Nederlands
Hawaiaans
Mexicaans

 

Dat Amsterdam één van de meest multiculturele steden ter wereld is, blijkt ook uit de 10 populairste bezorgmaaltijden. Van Poké bowl tot gyros, burrito’s, bitterballen en pizza’s, allen zijn terug te vinden in de top 10 meest populaire bezorgmaaltijden van Amsterdam. Inmiddels zijn er maar liefst 1000 Amsterdamse restaurants aangesloten bij Deliveroo, waarvan 60% alleen in Amsterdam te vinden is.

Top 10 populairste gerechten in Amsterdam

Sushito - The Greenery Bowl
Meat & Greek - Pork Gyros
KFC - Hot wings
Bird Thais Restaurant - Pad Thai
The Salsa Shop: Chicken Burrito
Burger King: Whopper
Temakery: Salmon Poke bowl
Van Dobben: Bitterballen
Pizza Heart: Margherita
Subway: Steak & Kaas

Stijn Verstijnen, General Manager Nederland: "We zijn blij met onze snelle groei in Amsterdam in de afgelopen vier jaar. Dit heeft ervoor gezorgd dat  klanten meer keuze hebben, restaurants hun inkomsten kunnen verhogen en riders de mogelijkheid hebben om goed betaald, flexibel werk te kiezen."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: