Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

18 september 2019 | Thijs Jacobs

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam.

Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om hun eten thuis bij de consument te bezorgen. Daarmee maakte Deliveroo in één klap het laten thuisbezorgen van maaltijden van tientallen lokale restaurants beschikbaar. Vier jaar later is de app onmisbaar op de smartphone van vele Amsterdammers.

Wat bestelt Amsterdam?

Maar wat bestelt Amsterdam eigenlijk het liefst? De ‘Amerikaanse keuken’ blijkt veruit het populairst. De burgers van Burger King en de kip van KFC vinden via de riders van Deliveroo regelmatig hun weg naar een Amsterdams huisadres. Ook Italiaans blijft onverminderd populair, zo blijkt uit cijfers van Deliveroo. Pasta’s en pizza’s zijn gewild binnen de bezorgapp. Op de derde plek staat onze vaderlandse keuken, want ook typisch Hollandse gerechten zijn geliefd. De opkomst van de Poké bowl is ook in de hoofdstad niet onopgemerkt gebleven. Hawaï ligt misschien aan de andere kant van de wereld, maar het eiland vindt zichzelf wel terug op plek 4 van meest geliefde keukens. Mexicaans eten sluit de top 5. 

Top 5 meest geliefde keukens van Amsterdam

Amerikaans
Italiaans
Nederlands
Hawaiaans
Mexicaans

 

Dat Amsterdam één van de meest multiculturele steden ter wereld is, blijkt ook uit de 10 populairste bezorgmaaltijden. Van Poké bowl tot gyros, burrito’s, bitterballen en pizza’s, allen zijn terug te vinden in de top 10 meest populaire bezorgmaaltijden van Amsterdam. Inmiddels zijn er maar liefst 1000 Amsterdamse restaurants aangesloten bij Deliveroo, waarvan 60% alleen in Amsterdam te vinden is.

Top 10 populairste gerechten in Amsterdam

Sushito - The Greenery Bowl
Meat & Greek - Pork Gyros
KFC - Hot wings
Bird Thais Restaurant - Pad Thai
The Salsa Shop: Chicken Burrito
Burger King: Whopper
Temakery: Salmon Poke bowl
Van Dobben: Bitterballen
Pizza Heart: Margherita
Subway: Steak & Kaas

Stijn Verstijnen, General Manager Nederland: "We zijn blij met onze snelle groei in Amsterdam in de afgelopen vier jaar. Dit heeft ervoor gezorgd dat  klanten meer keuze hebben, restaurants hun inkomsten kunnen verhogen en riders de mogelijkheid hebben om goed betaald, flexibel werk te kiezen."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: