Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

18 september 2019 | Thijs Jacobs

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam.

Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om hun eten thuis bij de consument te bezorgen. Daarmee maakte Deliveroo in één klap het laten thuisbezorgen van maaltijden van tientallen lokale restaurants beschikbaar. Vier jaar later is de app onmisbaar op de smartphone van vele Amsterdammers.

Wat bestelt Amsterdam?

Maar wat bestelt Amsterdam eigenlijk het liefst? De ‘Amerikaanse keuken’ blijkt veruit het populairst. De burgers van Burger King en de kip van KFC vinden via de riders van Deliveroo regelmatig hun weg naar een Amsterdams huisadres. Ook Italiaans blijft onverminderd populair, zo blijkt uit cijfers van Deliveroo. Pasta’s en pizza’s zijn gewild binnen de bezorgapp. Op de derde plek staat onze vaderlandse keuken, want ook typisch Hollandse gerechten zijn geliefd. De opkomst van de Poké bowl is ook in de hoofdstad niet onopgemerkt gebleven. Hawaï ligt misschien aan de andere kant van de wereld, maar het eiland vindt zichzelf wel terug op plek 4 van meest geliefde keukens. Mexicaans eten sluit de top 5. 

Top 5 meest geliefde keukens van Amsterdam

Amerikaans
Italiaans
Nederlands
Hawaiaans
Mexicaans

 

Dat Amsterdam één van de meest multiculturele steden ter wereld is, blijkt ook uit de 10 populairste bezorgmaaltijden. Van Poké bowl tot gyros, burrito’s, bitterballen en pizza’s, allen zijn terug te vinden in de top 10 meest populaire bezorgmaaltijden van Amsterdam. Inmiddels zijn er maar liefst 1000 Amsterdamse restaurants aangesloten bij Deliveroo, waarvan 60% alleen in Amsterdam te vinden is.

Top 10 populairste gerechten in Amsterdam

Sushito - The Greenery Bowl
Meat & Greek - Pork Gyros
KFC - Hot wings
Bird Thais Restaurant - Pad Thai
The Salsa Shop: Chicken Burrito
Burger King: Whopper
Temakery: Salmon Poke bowl
Van Dobben: Bitterballen
Pizza Heart: Margherita
Subway: Steak & Kaas

Stijn Verstijnen, General Manager Nederland: "We zijn blij met onze snelle groei in Amsterdam in de afgelopen vier jaar. Dit heeft ervoor gezorgd dat  klanten meer keuze hebben, restaurants hun inkomsten kunnen verhogen en riders de mogelijkheid hebben om goed betaald, flexibel werk te kiezen."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
Dit zijn de verschillen tussen THT en TGT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Awards Culinair
Peter Oreel is Nederlands enige Kampioen Oestersteken

Gisteren heeft op de oesterputten van Krijn Verwijs Yerseke B.V. voor de achtste keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de negen aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes Peter Oreel uit Yerseke Nederlands Kampioen Oestersteken 2020. Deze we...

Culinair
Sterrenchef Jacob Jan Boerma keert terug op de Veluwe

Op zondag 27 september 2020 keert driesterrenchef Jacob Jan Boerma, bekend van restaurant de Leest, voor één avond terug naar de Veluwe. Niet in het oude vertrouwde Vaassen, maar bij Brasserie 14 in Nunspeet. Brasserie 14 is het a la carte restaurant van Hotel de Hoeve van Nunspeet aan...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: