Watertuin opent het grootste restaurant van Europa in Wenen

24 oktober 2017 | Roy Spijker

Watertuin Vienna is de zesdee locatie van het succesvolle concept ”all-in live cooking restaurant” Watertuin. Na Naaldwijk, Spijkenisse, Schiedam, Hendrik-Ido-Ambacht en Bergen op Zoom is de eerste buitenlandse locatie een feit. Met ruim 800 zitplaatsen op 4.000 vierkante meter en 3.000 vierkante meter kelder oppervlakte is dit het grootste restaurant van Europa! De kelderoppervlakte wordt in een later stadium ingericht als een grote kinderspeelruimte met een kinderbuffet met ruim 200 zitplaatsen.

De grondlegger van Watertuin, S. Chen, is eveneens medevennoot van het succesvolle concept Ebi Sushi & Grill met 3 locaties in Wenen. De keuze voor een nieuwe grote locatie viel dan ook snel op de historische, keizerlijke stad Wenen (ruim 1,8 miljoen inwoners).

In het stadsdeel Kaiserebersdorf viel het oog op het immense leegstaande pand van 2 verdiepingen, een voormalig groothandel/supermarkt, dat recent nog onderdak bood aan vluchtelingen uit het Midden-Oosten. Na een intensieve periode van verbouwen, het verkrijgen van de juiste vergunningen en inrichten konden de deuren afgelopen week uiteindelijk open voor het publiek.

Interieur 
Het beproefde concept Watertuin uit Nederland is met alle mogelijke details vertaald naar de nieuwe Weense locatie. Binnenhuisarchitect Imre Tigchelaar (De Inrichting) zorgde net als bij de Nederlands locaties voor de interieurschetsen. De locatie oogt groots en industrieel met een natuurlijke lichtinval vanuit het dak en de gehele glazen voorzijde. Het geheel is opgedeeld in sfeervolle ruimtes waar men kan plaats nemen, deze worden gescheiden door de diverse drankenbuffetten. Ook grote vazen met planten zorgen voor een scheiding tussen de diverse zitgelegenheden. Dit zorgt zo voor knusse en sfeervolle zithoeken zonder dat je een 'kantinegevoel' krijgt. Houten boomstammen aan de wand, mansgrote vazen met planten, hangplanten en een Bonsai op tafel geven de ruimtes een groene natuurlijke uitstraling. De karakteristieke, stalen constructiebuizen aan het plafond met hangplanten en “Watertuin lampionlampen” maken het geheel compleet.

Een verhoogde grote houten vlonder met een Koi vijver eromheen is de eye-catcher bij de ingang van het pand. Bij één van de 6 VIP-ruimtes met authentieke bakstenen wanden en boerderijdak, is het mogelijk om privé te dineren of te vergaderen.

All-in live cooking restaurant 
Centraal in de ruimte is de keuken (in 2 delen bij elkaar 110 meter lang!) opgesteld als een lange pijpenla, rond omheen zijn de buffetten waar de gasten langs kunnen lopen en iets kunnen kiezen. Het assortiment op de buffetten worden aangepast aan het ontbijt, lunch en diner. Zo goed als alle keukenstijlen (wereldkeuken) komen binnen het concept uitgebreid aan bod:

  • Grill (Primo bbq) 
  • Mediterraanse keuken (Italiaans, Spaans & Grieks)
  • Japanse keuken (Sushi en Sashimi)
  • Aziatische keuken (Wok)
  • Franse keuken
  • Oostenrijkse keuken
  • Hollandse keuken
  • Midden-Oosten

Bij de grill en bakplaten zijn de keuzes bij vis en vlees uitgebreid bijv.: T-Bone, lamskoteletten, Rib-eye en sliptong, zalm, halve kreeft en coquilles. De koks achter de buffetten maken alles live klaar en de gast kan bijvoorbeeld zelf zijn pizza samenstellen, maar zelf ook een grand dessert.Op het drankenbuffet staan alcoholische en non-alcoholische dranken die men zelf kan pakken. Van diverse flesjes frisdrank, wijn en bier tot slushpuppy, icecoffee en Segafredo espresso.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Talentvolle koks strijden in Amersfoort om prestigieuze titel

Zes jonge en talentvolle chefs gaan maandag 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019. De winnaar is niet alleen de beste van Nederland, maar plaatst zich ook voor de internationale finale in het Canadese C...

Column David Bakker
Column: gluten-noten-lactose-intolerantie

Veel horecaondernemers hebben een intolerantie-allergie; een allergie tegen mensen met een intolerantie. De vraag: “Moeten wij nog rekening houden met een intolerantie of allergie?”, is na “Wat mag ik voor u inschenken”, “Zal ik uw jas ophangen?” en “Smaakt ...

Opening Lunchroom
Hudson Bar & Kitchen lanceert lunch & bakery concept in Leiden

De Amerikaanse restaurantketen Hudson Bar & Kitchen, lanceert het lunch & bakery concept Hudson Coffee. De eerste vestiging van Hudson Coffee is geopend aan de nieuwe Beestenmarkt 23 in Leiden, tegenover de Lammermarktgarage en direct naast het 1,5 jaar geleden geopende Hudson restaurant. De...

Amsterdam Culinair
Restaurant The Gaia presenteert eerste gerechten

Begin maart opent The Gaia officieel haar deuren aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Met een lounge, restaurant en (late night) bar weet chef Ayt Erdogan (De Nederlanden*, Mariënhof) op gastronomische wijze een traditionele kookfilosofie tijdloos te maken. In lunch, diner en bites. De smak...

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Economie Bier Brouwerijen
Alcoholvrije bier boost Heineken-verkopen

In 2018 heeft met name het eigen merk van bierbrouwer Heineken het goed gedaan. De groei van bijna 8 procent betekent volgens topman Jean-François van Boxmeer de beste prestatie van het merk Heineken in het afgelopen decennium. De inmiddels in 38 landen beschikbare 0.0-variant heeft hierbij f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: