Watertuin opent het grootste restaurant van Europa in Wenen

24 oktober 2017 | Roy Spijker

Watertuin Vienna is de zesdee locatie van het succesvolle concept ”all-in live cooking restaurant” Watertuin. Na Naaldwijk, Spijkenisse, Schiedam, Hendrik-Ido-Ambacht en Bergen op Zoom is de eerste buitenlandse locatie een feit. Met ruim 800 zitplaatsen op 4.000 vierkante meter en 3.000 vierkante meter kelder oppervlakte is dit het grootste restaurant van Europa! De kelderoppervlakte wordt in een later stadium ingericht als een grote kinderspeelruimte met een kinderbuffet met ruim 200 zitplaatsen.

De grondlegger van Watertuin, S. Chen, is eveneens medevennoot van het succesvolle concept Ebi Sushi & Grill met 3 locaties in Wenen. De keuze voor een nieuwe grote locatie viel dan ook snel op de historische, keizerlijke stad Wenen (ruim 1,8 miljoen inwoners).

In het stadsdeel Kaiserebersdorf viel het oog op het immense leegstaande pand van 2 verdiepingen, een voormalig groothandel/supermarkt, dat recent nog onderdak bood aan vluchtelingen uit het Midden-Oosten. Na een intensieve periode van verbouwen, het verkrijgen van de juiste vergunningen en inrichten konden de deuren afgelopen week uiteindelijk open voor het publiek.

Interieur 
Het beproefde concept Watertuin uit Nederland is met alle mogelijke details vertaald naar de nieuwe Weense locatie. Binnenhuisarchitect Imre Tigchelaar (De Inrichting) zorgde net als bij de Nederlands locaties voor de interieurschetsen. De locatie oogt groots en industrieel met een natuurlijke lichtinval vanuit het dak en de gehele glazen voorzijde. Het geheel is opgedeeld in sfeervolle ruimtes waar men kan plaats nemen, deze worden gescheiden door de diverse drankenbuffetten. Ook grote vazen met planten zorgen voor een scheiding tussen de diverse zitgelegenheden. Dit zorgt zo voor knusse en sfeervolle zithoeken zonder dat je een 'kantinegevoel' krijgt. Houten boomstammen aan de wand, mansgrote vazen met planten, hangplanten en een Bonsai op tafel geven de ruimtes een groene natuurlijke uitstraling. De karakteristieke, stalen constructiebuizen aan het plafond met hangplanten en “Watertuin lampionlampen” maken het geheel compleet.

Een verhoogde grote houten vlonder met een Koi vijver eromheen is de eye-catcher bij de ingang van het pand. Bij één van de 6 VIP-ruimtes met authentieke bakstenen wanden en boerderijdak, is het mogelijk om privé te dineren of te vergaderen.

All-in live cooking restaurant 
Centraal in de ruimte is de keuken (in 2 delen bij elkaar 110 meter lang!) opgesteld als een lange pijpenla, rond omheen zijn de buffetten waar de gasten langs kunnen lopen en iets kunnen kiezen. Het assortiment op de buffetten worden aangepast aan het ontbijt, lunch en diner. Zo goed als alle keukenstijlen (wereldkeuken) komen binnen het concept uitgebreid aan bod:

  • Grill (Primo bbq) 
  • Mediterraanse keuken (Italiaans, Spaans & Grieks)
  • Japanse keuken (Sushi en Sashimi)
  • Aziatische keuken (Wok)
  • Franse keuken
  • Oostenrijkse keuken
  • Hollandse keuken
  • Midden-Oosten

Bij de grill en bakplaten zijn de keuzes bij vis en vlees uitgebreid bijv.: T-Bone, lamskoteletten, Rib-eye en sliptong, zalm, halve kreeft en coquilles. De koks achter de buffetten maken alles live klaar en de gast kan bijvoorbeeld zelf zijn pizza samenstellen, maar zelf ook een grand dessert.Op het drankenbuffet staan alcoholische en non-alcoholische dranken die men zelf kan pakken. Van diverse flesjes frisdrank, wijn en bier tot slushpuppy, icecoffee en Segafredo espresso.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: