Watertuin opent het grootste restaurant van Europa in Wenen

24 oktober 2017 | Roy Spijker

Watertuin Vienna is de zesdee locatie van het succesvolle concept ”all-in live cooking restaurant” Watertuin. Na Naaldwijk, Spijkenisse, Schiedam, Hendrik-Ido-Ambacht en Bergen op Zoom is de eerste buitenlandse locatie een feit. Met ruim 800 zitplaatsen op 4.000 vierkante meter en 3.000 vierkante meter kelder oppervlakte is dit het grootste restaurant van Europa! De kelderoppervlakte wordt in een later stadium ingericht als een grote kinderspeelruimte met een kinderbuffet met ruim 200 zitplaatsen.

De grondlegger van Watertuin, S. Chen, is eveneens medevennoot van het succesvolle concept Ebi Sushi & Grill met 3 locaties in Wenen. De keuze voor een nieuwe grote locatie viel dan ook snel op de historische, keizerlijke stad Wenen (ruim 1,8 miljoen inwoners).

In het stadsdeel Kaiserebersdorf viel het oog op het immense leegstaande pand van 2 verdiepingen, een voormalig groothandel/supermarkt, dat recent nog onderdak bood aan vluchtelingen uit het Midden-Oosten. Na een intensieve periode van verbouwen, het verkrijgen van de juiste vergunningen en inrichten konden de deuren afgelopen week uiteindelijk open voor het publiek.

Interieur 
Het beproefde concept Watertuin uit Nederland is met alle mogelijke details vertaald naar de nieuwe Weense locatie. Binnenhuisarchitect Imre Tigchelaar (De Inrichting) zorgde net als bij de Nederlands locaties voor de interieurschetsen. De locatie oogt groots en industrieel met een natuurlijke lichtinval vanuit het dak en de gehele glazen voorzijde. Het geheel is opgedeeld in sfeervolle ruimtes waar men kan plaats nemen, deze worden gescheiden door de diverse drankenbuffetten. Ook grote vazen met planten zorgen voor een scheiding tussen de diverse zitgelegenheden. Dit zorgt zo voor knusse en sfeervolle zithoeken zonder dat je een 'kantinegevoel' krijgt. Houten boomstammen aan de wand, mansgrote vazen met planten, hangplanten en een Bonsai op tafel geven de ruimtes een groene natuurlijke uitstraling. De karakteristieke, stalen constructiebuizen aan het plafond met hangplanten en “Watertuin lampionlampen” maken het geheel compleet.

Een verhoogde grote houten vlonder met een Koi vijver eromheen is de eye-catcher bij de ingang van het pand. Bij één van de 6 VIP-ruimtes met authentieke bakstenen wanden en boerderijdak, is het mogelijk om privé te dineren of te vergaderen.

All-in live cooking restaurant 
Centraal in de ruimte is de keuken (in 2 delen bij elkaar 110 meter lang!) opgesteld als een lange pijpenla, rond omheen zijn de buffetten waar de gasten langs kunnen lopen en iets kunnen kiezen. Het assortiment op de buffetten worden aangepast aan het ontbijt, lunch en diner. Zo goed als alle keukenstijlen (wereldkeuken) komen binnen het concept uitgebreid aan bod:

  • Grill (Primo bbq) 
  • Mediterraanse keuken (Italiaans, Spaans & Grieks)
  • Japanse keuken (Sushi en Sashimi)
  • Aziatische keuken (Wok)
  • Franse keuken
  • Oostenrijkse keuken
  • Hollandse keuken
  • Midden-Oosten

Bij de grill en bakplaten zijn de keuzes bij vis en vlees uitgebreid bijv.: T-Bone, lamskoteletten, Rib-eye en sliptong, zalm, halve kreeft en coquilles. De koks achter de buffetten maken alles live klaar en de gast kan bijvoorbeeld zelf zijn pizza samenstellen, maar zelf ook een grand dessert.Op het drankenbuffet staan alcoholische en non-alcoholische dranken die men zelf kan pakken. Van diverse flesjes frisdrank, wijn en bier tot slushpuppy, icecoffee en Segafredo espresso.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Par Hasard opent nieuwe vestiging in Alkmaar

Vandaag opent friterie Par Hasard haar deuren in Alkmaar. De vestiging wordt gerund door de ervaren en gedreven frietbakker Xander Poort die Par Hasard, gevestigd op de Pier in Scheveningen, op de kaart heeft gezet met de ambachtelijk bereide frites. Op de charmante locatie aan de Laat 179 in hartje...

Insipiratiedag: Hoe bereik je de horecaondernemer?

Horecaplatform BBB, Tippr en the Social Selling Company organiseren een inspirerende middag op donderdag 13 juni 2019 voor horecatoeleveranciers bij Soho House in Amsterdam. Deze stijlvolle Engelse keten opende vorig jaar zomer zijn deuren in het statige Bungehuis en is normaal alleen toegankelijk v...

Tech
Een e-mail is 10 keer effectiever dan een post op social media

E-mailadressen zijn goud waard, maar restaurateurs doen er tot op heden weinig mee. “Een gemiddelde restaurateur kan niet eens een database van zijn klanten bijhouden”, aldus e-mailmarketingexpert Frank Tromp. Dat laatste klopt en niet zelden wordt de waarde van een e-mailadres onderscha...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: op de knieën

Mijn gasten waren wat onrustig, de hele avond al, een beetje klef ook. Het was een jong stel, superverliefd. De man was wat zenuwachtig, stelde mij af en toe een ongemakkelijke vraag en moest iets te vaak naar buiten. Ze hadden een tafeltje midden in het restaurant. Een aanzoek zou hoe dan ook ku...

Restaurant
Restaurant Wadapartje breidt uit

Wadapartja, een apart restaurantje op ‘t Zuderdaip, gaat een nieuwe zaak openen. In de afgelopen jaren is winkelcentrum Westerhaven in Groningen uitgegroeid tot een centrum op zichzelf die verbonden is met de nieuwe Centrumhalte West, de vernieuwde Brugstraat naar de Vismarkt en de Museumbrug ...

Brouwerijen Chefs
Swinckels' slaat handen ineen met sterrenchef Jacob Jan Boerma

Swinckels’ gaat opnieuw een samenwerking aan met een sterrenchef. Naast Ron Blaauw, wordt nu ook Jacob Jan Boerma ambassadeur van het biermerk. Als ambassadeur schenkt Boerma het superior pilsner exclusief in restaurants De Leest en Parc Broekhuizen en vertegenwoordigt hij Swinckels’ op ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: