Watertuin opent het grootste restaurant van Europa in Wenen

24 oktober 2017 | Roy Spijker

Watertuin Vienna is de zesdee locatie van het succesvolle concept ”all-in live cooking restaurant” Watertuin. Na Naaldwijk, Spijkenisse, Schiedam, Hendrik-Ido-Ambacht en Bergen op Zoom is de eerste buitenlandse locatie een feit. Met ruim 800 zitplaatsen op 4.000 vierkante meter en 3.000 vierkante meter kelder oppervlakte is dit het grootste restaurant van Europa! De kelderoppervlakte wordt in een later stadium ingericht als een grote kinderspeelruimte met een kinderbuffet met ruim 200 zitplaatsen.

De grondlegger van Watertuin, S. Chen, is eveneens medevennoot van het succesvolle concept Ebi Sushi & Grill met 3 locaties in Wenen. De keuze voor een nieuwe grote locatie viel dan ook snel op de historische, keizerlijke stad Wenen (ruim 1,8 miljoen inwoners).

In het stadsdeel Kaiserebersdorf viel het oog op het immense leegstaande pand van 2 verdiepingen, een voormalig groothandel/supermarkt, dat recent nog onderdak bood aan vluchtelingen uit het Midden-Oosten. Na een intensieve periode van verbouwen, het verkrijgen van de juiste vergunningen en inrichten konden de deuren afgelopen week uiteindelijk open voor het publiek.

Interieur 
Het beproefde concept Watertuin uit Nederland is met alle mogelijke details vertaald naar de nieuwe Weense locatie. Binnenhuisarchitect Imre Tigchelaar (De Inrichting) zorgde net als bij de Nederlands locaties voor de interieurschetsen. De locatie oogt groots en industrieel met een natuurlijke lichtinval vanuit het dak en de gehele glazen voorzijde. Het geheel is opgedeeld in sfeervolle ruimtes waar men kan plaats nemen, deze worden gescheiden door de diverse drankenbuffetten. Ook grote vazen met planten zorgen voor een scheiding tussen de diverse zitgelegenheden. Dit zorgt zo voor knusse en sfeervolle zithoeken zonder dat je een 'kantinegevoel' krijgt. Houten boomstammen aan de wand, mansgrote vazen met planten, hangplanten en een Bonsai op tafel geven de ruimtes een groene natuurlijke uitstraling. De karakteristieke, stalen constructiebuizen aan het plafond met hangplanten en “Watertuin lampionlampen” maken het geheel compleet.

Een verhoogde grote houten vlonder met een Koi vijver eromheen is de eye-catcher bij de ingang van het pand. Bij één van de 6 VIP-ruimtes met authentieke bakstenen wanden en boerderijdak, is het mogelijk om privé te dineren of te vergaderen.

All-in live cooking restaurant 
Centraal in de ruimte is de keuken (in 2 delen bij elkaar 110 meter lang!) opgesteld als een lange pijpenla, rond omheen zijn de buffetten waar de gasten langs kunnen lopen en iets kunnen kiezen. Het assortiment op de buffetten worden aangepast aan het ontbijt, lunch en diner. Zo goed als alle keukenstijlen (wereldkeuken) komen binnen het concept uitgebreid aan bod:

  • Grill (Primo bbq) 
  • Mediterraanse keuken (Italiaans, Spaans & Grieks)
  • Japanse keuken (Sushi en Sashimi)
  • Aziatische keuken (Wok)
  • Franse keuken
  • Oostenrijkse keuken
  • Hollandse keuken
  • Midden-Oosten

Bij de grill en bakplaten zijn de keuzes bij vis en vlees uitgebreid bijv.: T-Bone, lamskoteletten, Rib-eye en sliptong, zalm, halve kreeft en coquilles. De koks achter de buffetten maken alles live klaar en de gast kan bijvoorbeeld zelf zijn pizza samenstellen, maar zelf ook een grand dessert.Op het drankenbuffet staan alcoholische en non-alcoholische dranken die men zelf kan pakken. Van diverse flesjes frisdrank, wijn en bier tot slushpuppy, icecoffee en Segafredo espresso.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Corona
Terrassen gaan op 21 april niet open

De terrassen gaan op 21 nog niet open. De voorgenomen versoepelingen zijn met minstens een week opgeschoven, aangezien de besmettingscijfers nu nog te hoog zijn. Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst heeft dit bevestigd na het 'Catshuisoverleg' van zondag. De burgemeesters van ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
Gastvrij Arnhem eerste centrale registratietool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: