Was trinken Sie?

10 maart 2020 | Noah Gerssen

Een heerlijk Duits biertje in een bierpul, samen met je vrienden prosten in een Duitse bar of tijdens het Oktoberfeest. Sinds 1994 wordt op 23 april de dag van het Duitse bier gevierd. Maar wat vieren we tijdens deze dag eigenlijk? En hoe kun je deze feestdag toepassen in jou horecaonderneming?

504 jaar geleden maakten Hertog Willem de Vierde het ‘Reinheitsgebot des Bieres’ bekend. Dit is een zuiverheidsgebod. Volgens dit gebod mocht bier alleen gemout gerst, water en hop bevatten. Om deze historische dag te vieren heeft de Duitse brouwersbond er een feestdag van gemaakt.

Als Horecaonderneming kun je er ook wat leuks mee doen, je kunt bijvoorbeeld een hele dag Duits bier schenken of simpelweg extra aandacht aan die dag geven, dat vinden de gasten alleen maar fijn.

HorecaMarketingKalender

In de HorecaMarketingKalender 2020 staan nog veel meer van dit soort evenementen, nationale dagen, feestdagen en vakanties in Nederland en omgeving. Je kunt hem nu gratis downloaden via deze link!

Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam vast doordat je deze Duitse feestdag die je over het hoofd hebt gezien… Of die keer dat je te weinig bitterballen op voorraad had omdat er een horde voetbalfans langskwam. Dat zal je niet meer gebeuren! In

deze HorecaMarketingKalender staat namelijk een vrijwel compleet overzicht van alle feestdagen en bijzondere evenementen van Nederland, België, Duitsland én Frankrijk. Wanneer je de kalender bij de hand hebt, mis je dus niets.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: