Was trinken Sie?

10 maart 2020 | Noah Gerssen

Een heerlijk Duits biertje in een bierpul, samen met je vrienden prosten in een Duitse bar of tijdens het Oktoberfeest. Sinds 1994 wordt op 23 april de dag van het Duitse bier gevierd. Maar wat vieren we tijdens deze dag eigenlijk? En hoe kun je deze feestdag toepassen in jou horecaonderneming?

504 jaar geleden maakten Hertog Willem de Vierde het ‘Reinheitsgebot des Bieres’ bekend. Dit is een zuiverheidsgebod. Volgens dit gebod mocht bier alleen gemout gerst, water en hop bevatten. Om deze historische dag te vieren heeft de Duitse brouwersbond er een feestdag van gemaakt.

Als Horecaonderneming kun je er ook wat leuks mee doen, je kunt bijvoorbeeld een hele dag Duits bier schenken of simpelweg extra aandacht aan die dag geven, dat vinden de gasten alleen maar fijn.

HorecaMarketingKalender

In de HorecaMarketingKalender 2020 staan nog veel meer van dit soort evenementen, nationale dagen, feestdagen en vakanties in Nederland en omgeving. Je kunt hem nu gratis downloaden via deze link!

Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam vast doordat je deze Duitse feestdag die je over het hoofd hebt gezien… Of die keer dat je te weinig bitterballen op voorraad had omdat er een horde voetbalfans langskwam. Dat zal je niet meer gebeuren! In

deze HorecaMarketingKalender staat namelijk een vrijwel compleet overzicht van alle feestdagen en bijzondere evenementen van Nederland, België, Duitsland én Frankrijk. Wanneer je de kalender bij de hand hebt, mis je dus niets.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
De terrasactie van 2 maart in beeld

Eemhof Watersport & Beachclub uit Zeewolde plaatste dit bericht vanmiddag op Instagram met de tekst: "Wat zouden we het terras weer graag gevuld hebben! Wij zijn ervan overtuigd dat wij als horeca dit op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen." Foto: Instagram Eemhof Watersport & Beachclub. ...

Interview Longread
Terras niet open: ''De belangstelling was simpelweg te groot''

Elsemiek Platschorre van Café de Pineut op het Museumplein in Ede wilde oorspronkelijk haar terras vandaag openen, maar zag daar vanaf toen bleek dat er wel heel veel reserveringen en reacties binnenkwamen. "De belangstelling was overweldigend; meer dan 500 bevestigde reserveringen, tall ...

Achtergronden
Eigenaar Stadsvilla Sonsbeek neemt buurman De Palatijn over

De Arnhemse horecaondernemer Kees Bouwhof, bekend van Stadsvilla Sonsbeek, is sinds vandaag ook eigenaar van het nabijgelegen horeca-etablissement De Palatijn. Dankzij deze uitbreiding kan de Stadsvilla, ook bekend als ‘de Witte Villa’, onder andere haar aanbod als officiële trouwlo ...

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: