Vaders missen verschoonplekken in de horeca

20 januari 2020 | Thijs Jacobs

 83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation.

Twee derde van de vaders vindt dit storend (64%). Nederlandse vaders vinden dan ook dat er meer verschoonplekken op openbare herentoiletten zouden moeten zijn (66%) en maar liefst 75% is van mening dat er in iedere openbare gelegenheid een plek aanwezig moet zijn om je kind te verschonen. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek (*), uitgevoerd in opdracht van Zwitsal. Zwitsal begrijpt hoe het voelt en installeert daarom verschoonplekken op vijf nog te selecteren locaties. Het merk vraagt locaties zichzelf op te geven om kans te maken op een Zwitsal-verschoonplek voor vaders. Ook worden vaders aangemoedigd locaties te nomineren.

Om hun kindje toch te kunnen verschonen, zoeken vaders noodgedwongen alternatieven. Zo blijkt uit het onderzoek dat ruim zes op de tien vaders zijn kindje(s) op de aanwezige verschoonplek in het damestoilet (62%) verschonen wanneer de verschoonplek ontbreekt in het herentoilet. Een deel van de vaders geeft hierbij aan dat dit wel eens tot “vreemde blikken” of “commentaar” van de toiletbezoekers heeft geleid. Ook heeft 46% zijn kind in zo’n geval weleens verschoond in de auto en 30% op een andere plek in het herentoilet, bijvoorbeeld boven de wastafel of zelfs op de grond. Ondanks dat 79% van de vaders aangeeft het ouderwets te vinden dat ervan uit wordt gegaan dat vrouwen de kinderen verschonen, heeft bijna de helft (47%), bij het ontbreken van een verschoonplek op het herentoilet, het verschonen aan een vrouw (partner of metgezel) over moeten laten.

Zwitsal begrijpt hoe het voelt en vindt het belangrijk dat vaders toegang hebben tot een plek waar zij hun kindje(s) op hun gemak, en op een hygiënische manier, kunnen verschonen. Daarom kunnen eigenaren van locatie(s) waar nog geen verschoonplek op het herentoilet aanwezig is, hun locatie tot 7 februari opgeven via: www.zwitsal.nl/verschoonplekken.html Dit kan een voetbalkantine, (bruin) café, restaurant, tankstation of andere plek zijn. Uiteraard mogen ook vaders en moeders een geïnteresseerde locatie nomineren. Op 14 februari maakt Zwitsal bekend welke vijf locaties een verschoonplek krijgen. In februari installeert Zwitsal daar uitklapbare commodes, voorzien van producten als luiers, billendoekjes en talkpoeder. Vaders in Nederland missen verschoonplek voor hun kindje in openbare herentoiletten Zwitsal begrijpt hoe het voelt en doet een oproep om de vaders in Nederland te helpen Kindjes alternatief verschoond op de grond of in de auto Locaties nomineren om kans te maken op Zwitsal-verschoonplek.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: