Uitbreiding van opleidingsaanbod sector Fastservice

18 juli 2016 | Linda Groothuijse

Het Fastservice Opleidingscentrum lanceert een geheel vernieuwde opleidingsportal en gaat vanaf september ook zelfstandige leertrajecten aanbieden op mbo-niveau. De reguliere fastserviceopleidingen via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) zijn al bekend. Sinds 2006 worden medewerkers die een mbo-opleiding willen volgen ingeschreven bij SVO. Niet alleen organisaties als McDonald’s, Domino’s Pizza en Bakker Bart maken hiervan gebruik, maar ook individuele ondernemers van bijvoorbeeld cafetaria’s, pannenkoekenrestaurants, ijssalons en lunchrooms.

Digitaal leer- en ontwikkelplatform

“Deze reguliere opleidingen zijn vooral geschikt voor wie net van het VMBO af komt, maar voor veel  andere medewerkers is dit niet altijd de meest geschikte leerweg”, aldus een medewerker van het Fastservice Opleidingscentrum. “Vandaar dat dezelfde opleidingen nu ook via zelfstandige leertrajecten aangeboden gaan worden. Gewoon op MBO-niveau, maar dan zonder de ballast van bijkomende vakken als burgerschapscompetenties, Nederlands, Engels en rekenen. Bovendien kunnen deelnemers gewoon lekker 5 dagen per week blijven werken, want ze hoeven bij dit traject niet naar school en de theorie is volledig gericht op hetgeen wat ze in de praktijk doen. Via een digitaal leer- en ontwikkelplatform doorlopen ze de opleiding en bepalen ze hun eigen tempo. Ze worden daarbij begeleid door een van de e-coaches, die de voortgang bewaakt en waar de deelnemers terecht kunnen met hun vragen.”

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: