SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing

30 april 2019 | Redactie
SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing<

Door het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst met de Stichting Vakbekwaamheid Horeca heeft House of Hospitality een stap gezet in haar ambitie om de kwaliteit van toekomstig en huidig hospitality-personeel te vergroten en haar innovatieve slagkracht te versterken.

SVH zet zich in om de vakbekwaamheid in de horecabranche te vergroten. Samen met partners uit het horecaonderwijs en bedrijfsleven ontwikkelt de organisatie (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het (mbo-)onderwijs, opleiders en ondernemers. SVH waarborgt kennis door het afnemen van examens en geeft inzicht in het opleidingsaanbod voor de horeca.

Erkende diploma’s

Afgelopen week tekenden House of Hospitality en SVH een overeenkomst voor twee jaar. Hierbij is afgesproken dat SVH private kort cursorische opleidingen en trainingen gaat aanjagen. Specifiek voor volwassenen die met branche erkende diploma’s verder kunnen ontwikkelen.

Ricardo Eshuis

Ook brengt SVH kennis en expertise in op het gebied van branchevraagstukken rond onderwijs, leren en ontwikkelen. SVH werkt al samen met andere Amsterdamse partners. ‘De samenwerking met House of Hospitality is een logisch vervolg. Op deze manier kunnen wij alle vormen van leren en werken onder één paraplu samenbrengen,’ aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Imago

Op het gebied van innovaties en onderzoek zal SVH vraagstukken uit de metropoolregio Amsterdam opnemen in het landelijke arbeidsmarktonderzoek. Verder gaat ze met een nieuwe opzet van het voorlichtingsprogramma ‘de SVH-roadshow’ vmbo’ers enthousiasmeren voor een (leer)loopbaan in de hospitality en de horecasector. De roadshow levert een bijdrage aan het versterken van de identiteit en het imago van de hospitality-arbeidsmarkt.

Op de foto v.l.n.r. Ricardo Eshuis directeur SVH, Elvire Biegel, voorzitter directie mbo college Centrum , ROC van Amsterdam, John Flierman programmamanager bij ROC van Amsterdam  

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: