SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing

30 april 2019 | Redactie
SVH biedt meer slagkracht in onderwijsvernieuwing<

Door het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst met de Stichting Vakbekwaamheid Horeca heeft House of Hospitality een stap gezet in haar ambitie om de kwaliteit van toekomstig en huidig hospitality-personeel te vergroten en haar innovatieve slagkracht te versterken.

SVH zet zich in om de vakbekwaamheid in de horecabranche te vergroten. Samen met partners uit het horecaonderwijs en bedrijfsleven ontwikkelt de organisatie (digitale) leermiddelen en lesmethodes voor het (mbo-)onderwijs, opleiders en ondernemers. SVH waarborgt kennis door het afnemen van examens en geeft inzicht in het opleidingsaanbod voor de horeca.

Erkende diploma’s

Afgelopen week tekenden House of Hospitality en SVH een overeenkomst voor twee jaar. Hierbij is afgesproken dat SVH private kort cursorische opleidingen en trainingen gaat aanjagen. Specifiek voor volwassenen die met branche erkende diploma’s verder kunnen ontwikkelen.

Ricardo Eshuis

Ook brengt SVH kennis en expertise in op het gebied van branchevraagstukken rond onderwijs, leren en ontwikkelen. SVH werkt al samen met andere Amsterdamse partners. ‘De samenwerking met House of Hospitality is een logisch vervolg. Op deze manier kunnen wij alle vormen van leren en werken onder één paraplu samenbrengen,’ aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Imago

Op het gebied van innovaties en onderzoek zal SVH vraagstukken uit de metropoolregio Amsterdam opnemen in het landelijke arbeidsmarktonderzoek. Verder gaat ze met een nieuwe opzet van het voorlichtingsprogramma ‘de SVH-roadshow’ vmbo’ers enthousiasmeren voor een (leer)loopbaan in de hospitality en de horecasector. De roadshow levert een bijdrage aan het versterken van de identiteit en het imago van de hospitality-arbeidsmarkt.

Op de foto v.l.n.r. Ricardo Eshuis directeur SVH, Elvire Biegel, voorzitter directie mbo college Centrum , ROC van Amsterdam, John Flierman programmamanager bij ROC van Amsterdam  

 

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: