Studenten concurreren in gastronomische wedstrijd Future Talents

4 april 2019 | Yonne van Geene

Scalda studenten Tham Cao, Noa Tanghe, Levi Moeal, Collin Heijwegen en Sarah Wauters doen mee aan de negende editie van de Nederlandse gastronomische wedstrijd Future Talents. Op 8 april 2019 vindt de vakwedstrijd Future Talents plaats in het Miele Culinary Institute te Vianen. Tijdens deze internationale wedstrijd tonen de Scalda studenten hun vakmanschap aan de top van de Nederlandse gastronomie.

Tijdens de Future Talents vakwedstrijd krijgen mbo-talenten vanuit heel Europa de kans om zichzelf te onderscheiden op zowel op gastronomisch als gastvrijheidsgebied: de witte brigades en de zwarte brigades. Tham en Noa volgen bij Scalda de opleiding Manager/ondernemer horeca en gaan als zwarte brigade strijden in verschillende onderdelen van het gastheerschap zoals presentatievaardigheden, vak- en productkennis, en wijn spijscombinatie. Levi, Collin en Sarah volgen de opleiding Zelfstandigwerkend kok bij Scalda en gaan op basis van een black box met andere witte brigades van mbo-instellingen de strijd aan.

De opdracht

De teams van Scalda worden gekoppeld aan teams van andere scholen. Samen hebben ze de opdracht om een viergangenmenu voor tien personen te bereiden, serveren en presenteren. Elk koksteam kookt 10 borden per gang. Deze worden uitgeserveerd door de zwarte brigade. De zwarte brigade wordt beoordeeld op het indekken van de tafels, presentatie, wijn proeven, overleg met de witte brigade, het maken van de menukaarten en het bedienen van een tafel. De witte brigade wordt beoordeeld op onder meer creativiteit, kooktechnieken, cuisson, smaak, presentatie en opmaak, mise en place productverzorging, werkplekverzorging en hygiëne en de algehele communicatieve vaardigheden en houding.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personalia Michelin
Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. De 27-jarige V...

Personalia
Joey de Kruijf geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op woensdag 17 april jongstleden is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Binnenkort wordt Joey als 44ste SVH Meestergastheer geïnaugureerd en treedt hij officieel toe tot de SVH Meesterfamilie. SV...

Events KHN
SVH officieel partner eerste editie Nationale Horecadag

Dinsdag 21 mei vindt voor het eerst de Nationale Horecadag plaats. Stichting Vakbekwaamheid Horeca is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland en SVH deze grootste o...

Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Wij zijn een goudmijn voor restaurants"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

Opening
Nieuwste Amsterdamse foodhal opent deuren in Magna Plaza

Vanaf vandaag blaast The Food Department officieel nieuw - culinair - leven in het iconische Magna Plaza. Amsterdams nieuwste foodhal in het centrum van de hoofdstad brengt 14 foodstands en 3 bars naar de tweede verdieping van het historische pand. Het menu: een mix van gerenommeerde namen, Amsterda...

Awards Chefs
Deze drie chefs dragen titel 'New Chef on the Block'

Vandaag kennen Gault&Millau en Food Reporter de titel New Chef on the Block toe aan drie jonge, getalenteerde chefs. Alice Colombari van Restaurant Alice, Alex Haupt van 101 Gowrie en Marijn van de Worp van Restaurant Fizzy zijn de eerste drie chefs die de titel mogen dragen. De bekendmaking von...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: