Studenten concurreren in gastronomische wedstrijd Future Talents

4 april 2019 | Yonne van Geene

Scalda studenten Tham Cao, Noa Tanghe, Levi Moeal, Collin Heijwegen en Sarah Wauters doen mee aan de negende editie van de Nederlandse gastronomische wedstrijd Future Talents. Op 8 april 2019 vindt de vakwedstrijd Future Talents plaats in het Miele Culinary Institute te Vianen. Tijdens deze internationale wedstrijd tonen de Scalda studenten hun vakmanschap aan de top van de Nederlandse gastronomie.

Tijdens de Future Talents vakwedstrijd krijgen mbo-talenten vanuit heel Europa de kans om zichzelf te onderscheiden op zowel op gastronomisch als gastvrijheidsgebied: de witte brigades en de zwarte brigades. Tham en Noa volgen bij Scalda de opleiding Manager/ondernemer horeca en gaan als zwarte brigade strijden in verschillende onderdelen van het gastheerschap zoals presentatievaardigheden, vak- en productkennis, en wijn spijscombinatie. Levi, Collin en Sarah volgen de opleiding Zelfstandigwerkend kok bij Scalda en gaan op basis van een black box met andere witte brigades van mbo-instellingen de strijd aan.

De opdracht

De teams van Scalda worden gekoppeld aan teams van andere scholen. Samen hebben ze de opdracht om een viergangenmenu voor tien personen te bereiden, serveren en presenteren. Elk koksteam kookt 10 borden per gang. Deze worden uitgeserveerd door de zwarte brigade. De zwarte brigade wordt beoordeeld op het indekken van de tafels, presentatie, wijn proeven, overleg met de witte brigade, het maken van de menukaarten en het bedienen van een tafel. De witte brigade wordt beoordeeld op onder meer creativiteit, kooktechnieken, cuisson, smaak, presentatie en opmaak, mise en place productverzorging, werkplekverzorging en hygiëne en de algehele communicatieve vaardigheden en houding.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting Michelin
Voormalig sterrenrestaurant O Mundo in Hotel De Wereld sluit

Restaurant O Mundo, gevestigd in Hotel De Wereld in Wageningen, gaat definitief dicht. Omdat de bedrijfsresultaten van het restaurant tegenvallen, heeft Hotel De Wereld besloten om het aantal hotelkamers uit te breiden ten koste van het restaurant. De sluiting is al in november. Hiermee verliest ...

Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Interview Aardappel
Interview Garry de Boer: "De aardappel wordt culinair herontdekt"

Garry de Boer is al jaren culinair marketing manager van Hanos en inspireert met zijn gerechten honderden chefs in Nederland. Samen met hoofd inkoop dagvers Marcel Coulier bepaalt hij (deels) wat er bij talloze restaurants iedere dag aan producten binnenkomen. Aan de hand van een vijftal stellingen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: