Spui76 tweede Euro-Toques lid in Spakenburg

13 juni 2018 | David Bakker
Spui76 tweede Euro-Toques lid in Spakenburg<

Op 11 juni jl. is Spui76 in Spakenburg feestelijk toegetreden tot Euro-Toques Nederland, in aanwezigheid van de burgemeester van Bunschoten-Spakenburg, Melis van de Groep. Daarmee is Spui76 het tweede restaurant in Spakenburg dat het Euro-Toques schild op de gevel mag hangen, naast De Mandemaaker.

Eerlijke producten

Patron Denis Nijp opende zijn restaurant Spui76 twee jaar geleden, en het kan nu al zeer succesvol genoemd worden. Met diverse vermeldingen in culinaire gidsen en zelfs een nummer 1 notering bij een provinciale verkiezing, is Spui76 een aanwinst voor de gemeente én de provincie Utrecht. Denis Nijp en zijn team werken het liefst met goede, eerlijke producten die zoveel als mogelijk van lokale leveranciers komen.

Speech

De voorzitter van ETN, Ted Janssen, zei in zijn speech erg blij te zijn met Spui76 als nieuw lid. Zowel patron Denis Nijp als maître Jurre Schotman hebben een indrukwekkende staat van dienst. Toch is dat alleen niet voldoende voor een lidmaatschap. Er wordt namelijk streng gecontroleerd of er wel volgens de code van eer van ETN wordt gewerkt. Pas dan wordt een restaurant toegelaten. Het team van Spui76 kan dus met recht trots zijn op het lidmaatschap.

Zoals gebruikelijk bij Euro-Toques inauguraties werd er gesabreerd, waarbij een fles champagne wordt ontkurkt door een slag met een sabel.

Euro-Toques Nederland is de grootste restaurantvereniging van Nederland en de leden zijn professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Osteria Francescana is het beste restaurant ter wereld

De lijst van de 50 beste restaurants ter wereld, The World’s 50 Best, heeft restaurant Osteria Francescana van chef-kok Massimo Bottura uit het Italiaanse Modena wederom verkozen tot beste restaurant van de wereld. Die eer viel het restaurant in 2016 ook al ten beurt. Op de tweede plaats vi...

Bier Rotterdam
Hudson Bar & Kitchen lanceert als eerste Moritz Beercan Chicken

Op vrijdag 22 juni introduceert Hudson Bar & Kitchen als eerste het oudste Spaanse biermerk Moritz Bier in combinatie met de Moritz Beercan Chicken. Swinkels Family Brewers – die verantwoordelijk is voor de lancering van Moritz in Nederland - verkoos restaurant Hudson als de eerste partner...

Culinair Rotterdam
Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone Rotterdam over aan Jan van Dobben

Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam per 1 juli 2018 over aan chef Jan van Dobben. Van Dobben was sinds juli 2017 al mede-eigenaar en werkt sinds 2012 bij Amarone. De 29-jarige Van Dobben is nu 100% eigenaar van het Rotterdamse restaurant, waarin zijn echtgenote en oenoloog Yoshik...

Personalia Michelin
Michael Ellis verlaat Michelin

Michael Ellis, de directeur van de culinaire Michelin restaurant- en hotelgidsen stapt op. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan bij Jumeirah Group, waar hij leiding gaat geven aan de culinaire afdelingen. Diner De 'chief executive' van Jumeirah, José Silva, wil het restaurant...

Awards Culinair
Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant de Ertepeller in Papendrecht. Tijdens de wedstrijd, d...

Culinair Fastservice
Fusie De Pizzabakkers en Da Portare Via

De Pizzabakkers (nu 12 vestigingen) en Da Portare Via (nu 9 vestigingen) maken bekend in de loop van dit jaar te fuseren. De bedrijven zijn ervan overtuigd samen sterker te staan. De kernwaarden van beide bedrijven komen nagenoeg overeen, ze staan voor een ambachtelijke houtovenpizza van hoge kwa...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: