Spui76 tweede Euro-Toques lid in Spakenburg

13 juni 2018 | David Bakker
Spui76 tweede Euro-Toques lid in Spakenburg<

Op 11 juni jl. is Spui76 in Spakenburg feestelijk toegetreden tot Euro-Toques Nederland, in aanwezigheid van de burgemeester van Bunschoten-Spakenburg, Melis van de Groep. Daarmee is Spui76 het tweede restaurant in Spakenburg dat het Euro-Toques schild op de gevel mag hangen, naast De Mandemaaker.

Eerlijke producten

Patron Denis Nijp opende zijn restaurant Spui76 twee jaar geleden, en het kan nu al zeer succesvol genoemd worden. Met diverse vermeldingen in culinaire gidsen en zelfs een nummer 1 notering bij een provinciale verkiezing, is Spui76 een aanwinst voor de gemeente én de provincie Utrecht. Denis Nijp en zijn team werken het liefst met goede, eerlijke producten die zoveel als mogelijk van lokale leveranciers komen.

Speech

De voorzitter van ETN, Ted Janssen, zei in zijn speech erg blij te zijn met Spui76 als nieuw lid. Zowel patron Denis Nijp als maître Jurre Schotman hebben een indrukwekkende staat van dienst. Toch is dat alleen niet voldoende voor een lidmaatschap. Er wordt namelijk streng gecontroleerd of er wel volgens de code van eer van ETN wordt gewerkt. Pas dan wordt een restaurant toegelaten. Het team van Spui76 kan dus met recht trots zijn op het lidmaatschap.

Zoals gebruikelijk bij Euro-Toques inauguraties werd er gesabreerd, waarbij een fles champagne wordt ontkurkt door een slag met een sabel.

Euro-Toques Nederland is de grootste restaurantvereniging van Nederland en de leden zijn professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Advertorial
Zo zet je de gebakken aardappeltjes van oma op tafel

Vrijwel iedere kooktechniek is wel los te laten op een aardappel. Dat maakt het Oer-Hollandse product dan ook gewild bij menig chef-kok. Weinig waste, betrouwbaar, makkelijk in de bereiding, lang te bewaren, een allemansvriend en gewoon ontzettend lekker. Van de klassieke gekookte pieper naar sou...

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: