Spui76 tweede Euro-Toques lid in Spakenburg

13 juni 2018 | David Bakker
Spui76 tweede Euro-Toques lid in Spakenburg<

Op 11 juni jl. is Spui76 in Spakenburg feestelijk toegetreden tot Euro-Toques Nederland, in aanwezigheid van de burgemeester van Bunschoten-Spakenburg, Melis van de Groep. Daarmee is Spui76 het tweede restaurant in Spakenburg dat het Euro-Toques schild op de gevel mag hangen, naast De Mandemaaker.

Eerlijke producten

Patron Denis Nijp opende zijn restaurant Spui76 twee jaar geleden, en het kan nu al zeer succesvol genoemd worden. Met diverse vermeldingen in culinaire gidsen en zelfs een nummer 1 notering bij een provinciale verkiezing, is Spui76 een aanwinst voor de gemeente én de provincie Utrecht. Denis Nijp en zijn team werken het liefst met goede, eerlijke producten die zoveel als mogelijk van lokale leveranciers komen.

Speech

De voorzitter van ETN, Ted Janssen, zei in zijn speech erg blij te zijn met Spui76 als nieuw lid. Zowel patron Denis Nijp als maître Jurre Schotman hebben een indrukwekkende staat van dienst. Toch is dat alleen niet voldoende voor een lidmaatschap. Er wordt namelijk streng gecontroleerd of er wel volgens de code van eer van ETN wordt gewerkt. Pas dan wordt een restaurant toegelaten. Het team van Spui76 kan dus met recht trots zijn op het lidmaatschap.

Zoals gebruikelijk bij Euro-Toques inauguraties werd er gesabreerd, waarbij een fles champagne wordt ontkurkt door een slag met een sabel.

Euro-Toques Nederland is de grootste restaurantvereniging van Nederland en de leden zijn professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bistrobar Bankoh opent 19 oktober

Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober is het mogelijk in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen te dineren met uitzicht op het water. Na Bistrobar Berlin wordt Bankoh het tweede Nijmeegse re...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Patisserie Advertorial
Creëer je eigen unieke dessert

Patisserie speelt een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse horeca. Met een mooi stukje patisserie kun je een geweldige indruk maken op je gasten, hetgeen kan zorgen voor meer omzet. Het is belangrijk om innovatief te blijven. Zo kan het aanbieden van huisgemaakte patisserie een manier zijn om ...

Achtergronden
Top 10 brandoorzaken bij bedrijven

Menselijk handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert verzekeraar Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven. De verzek...

Awards
Tim Bresssers van Taste bij Dirk door naar finale European Young Chef Award 2018

Op donderdag 11 oktober vond bij Sligro Den Bosch de voorronde plaats voor de European Young Chef Award 2018. Drie jonge chefs t/m 25 jaar streden hier om een plek in de finale van de Europese wedstrijd die van van 25 tot 27 november plaatsvindt in Galway, Tim Bressers van Wijnbar Taste bij Dirk uit...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: