Spui76 tweede Euro-Toques lid in Spakenburg

13 juni 2018 | David Bakker
Spui76 tweede Euro-Toques lid in Spakenburg<

Op 11 juni jl. is Spui76 in Spakenburg feestelijk toegetreden tot Euro-Toques Nederland, in aanwezigheid van de burgemeester van Bunschoten-Spakenburg, Melis van de Groep. Daarmee is Spui76 het tweede restaurant in Spakenburg dat het Euro-Toques schild op de gevel mag hangen, naast De Mandemaaker.

Eerlijke producten

Patron Denis Nijp opende zijn restaurant Spui76 twee jaar geleden, en het kan nu al zeer succesvol genoemd worden. Met diverse vermeldingen in culinaire gidsen en zelfs een nummer 1 notering bij een provinciale verkiezing, is Spui76 een aanwinst voor de gemeente én de provincie Utrecht. Denis Nijp en zijn team werken het liefst met goede, eerlijke producten die zoveel als mogelijk van lokale leveranciers komen.

Speech

De voorzitter van ETN, Ted Janssen, zei in zijn speech erg blij te zijn met Spui76 als nieuw lid. Zowel patron Denis Nijp als maître Jurre Schotman hebben een indrukwekkende staat van dienst. Toch is dat alleen niet voldoende voor een lidmaatschap. Er wordt namelijk streng gecontroleerd of er wel volgens de code van eer van ETN wordt gewerkt. Pas dan wordt een restaurant toegelaten. Het team van Spui76 kan dus met recht trots zijn op het lidmaatschap.

Zoals gebruikelijk bij Euro-Toques inauguraties werd er gesabreerd, waarbij een fles champagne wordt ontkurkt door een slag met een sabel.

Euro-Toques Nederland is de grootste restaurantvereniging van Nederland en de leden zijn professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: