Shared dining bij Arneym in Arnhem

6 april 2010 |
Shared dining bij Arneym in Arnhem<

In Arnhem opende Arneym lunch & bites recentelijk de deuren. De nieuwe horecazaak van Gijs Burgers en Patricia Burgers-Beurskens is gelegen aan de Jansplaats midden in het centrum van de stad. Bij Arneym gaat het niet alleen om wat de gasten eten, maar ook om de manier waarop de gasten eten. 'Food = sharing', is de filosofie achter dit nieuwe concept in Arnhem. De mensen van Arneym willen hun gasten graag samen laten eten, delen en proeven van verschillende spannende kleine lunch- en bites gerechten.

Smaakpapillen in actie
Op de lunchkaart staan 'verkleinde' broodjes en salades. Drie tot vier broodjes van Arneym staan gelijk aan een gewoon broodje bij een reguliere lunchzaak. Door verschillende broodjes en smaken op een schaal te presenteren worden de smaakpapillen ook midden op de dag volop aan het werk gezet. Bedoeling is dat de gerechten op tapas-wijze met het hele tafelgezelschap worden gedeeld.
De bites, vanaf 17.00 uur, zijn kleine gerechten die de omvang hebben van halve voorgerechten. De bites hebben een internationaal karakter en komen uit alle windstreken van de wereld (fusion). Ook hier worden er meerdere gerechten op een groot plateau uitgeserveerd. De desserts zijn ook zelf samen te stellen.

Leren van Zuid-Europese eetculturen
De basis van het concept ontleenden Gijs en Patricia aan de reizen die ze maakten in Zuid-Europese landen. Het viel het jonge stel op dat men daar op een andere manier met elkaar uit eten gaat. Of het met vrienden, familie, of collega's is, men bestelt in Zuid Europa van de kaart wat men het meeste aanstaat en deelt dit vervolgens met iedereen aan tafel. In Nederland is dit vaak anders. Iedereen bestelt zijn eigen voor-, hoofd, en nagerecht en eet dit zelf op. Maar hoe vaak komt men het niet tegen dat er op het bord van de persoon tegenover iemand ook iets lekkers aangetroffen wordt? Daar van mee-eten is dus precies wat bij Arneym de bedoeling is.

Tweede zaak
Arneym is de tweede zaak van het ondernemende stel. In 2006 opende Gijs Burgers zijn eerste restaurant in Arnhem: de "Fusion Food Bar":http://www.fusion-foodbar.nl/index/.
Frank Lindner




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: