Shared dining bij Arneym in Arnhem

6 april 2010 |
Shared dining bij Arneym in Arnhem<

In Arnhem opende Arneym lunch & bites recentelijk de deuren. De nieuwe horecazaak van Gijs Burgers en Patricia Burgers-Beurskens is gelegen aan de Jansplaats midden in het centrum van de stad. Bij Arneym gaat het niet alleen om wat de gasten eten, maar ook om de manier waarop de gasten eten. 'Food = sharing', is de filosofie achter dit nieuwe concept in Arnhem. De mensen van Arneym willen hun gasten graag samen laten eten, delen en proeven van verschillende spannende kleine lunch- en bites gerechten.

Smaakpapillen in actie
Op de lunchkaart staan 'verkleinde' broodjes en salades. Drie tot vier broodjes van Arneym staan gelijk aan een gewoon broodje bij een reguliere lunchzaak. Door verschillende broodjes en smaken op een schaal te presenteren worden de smaakpapillen ook midden op de dag volop aan het werk gezet. Bedoeling is dat de gerechten op tapas-wijze met het hele tafelgezelschap worden gedeeld.
De bites, vanaf 17.00 uur, zijn kleine gerechten die de omvang hebben van halve voorgerechten. De bites hebben een internationaal karakter en komen uit alle windstreken van de wereld (fusion). Ook hier worden er meerdere gerechten op een groot plateau uitgeserveerd. De desserts zijn ook zelf samen te stellen.

Leren van Zuid-Europese eetculturen
De basis van het concept ontleenden Gijs en Patricia aan de reizen die ze maakten in Zuid-Europese landen. Het viel het jonge stel op dat men daar op een andere manier met elkaar uit eten gaat. Of het met vrienden, familie, of collega's is, men bestelt in Zuid Europa van de kaart wat men het meeste aanstaat en deelt dit vervolgens met iedereen aan tafel. In Nederland is dit vaak anders. Iedereen bestelt zijn eigen voor-, hoofd, en nagerecht en eet dit zelf op. Maar hoe vaak komt men het niet tegen dat er op het bord van de persoon tegenover iemand ook iets lekkers aangetroffen wordt? Daar van mee-eten is dus precies wat bij Arneym de bedoeling is.

Tweede zaak
Arneym is de tweede zaak van het ondernemende stel. In 2006 opende Gijs Burgers zijn eerste restaurant in Arnhem: de "Fusion Food Bar":http://www.fusion-foodbar.nl/index/.
Frank Lindner




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: