Onno Kokmeijer wordt gastchef

2 juli 2015
Onno Kokmeijer wordt gastchef

Vanaf 15 oktober 2015 biedt Executive Chef Onno Kokmeijer van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam culinaire ondersteuning aan
het kersverse food-, design- en kunstinitiatief ArtDeli. Hij vult de menukaart aan met zijn bijzondere gerechten. Zo wordt de kunst zélfs tot in de keuken doorgevoerd.

*Kunst en food*
Amsterdam heeft er sinds mei 2015 een bijzonder nieuw restaurant voor liefhebbers van food, design en kunst bij. Door de combinatie van deze elementen ontstaat er een unieke locatie waarbij men te midden van een tentoonstelling en omgeven door de creaties van talentvolle Nederlandse kunstenaars kan genieten van verschillende gerechten. De wisselende tentoonstelling is steeds in handen van gastcuratoren. Vanaf oktober wordt daar voor het eerst ook een gastchef bij betrokken. Onno Kokmeijer en zijn rechterhand Arjan Speelman geven de voorzet voor een culinaire samenwerking waarbij de eigenzinnige signatuur van Ciel Bleu wordt vertaald in kleine gerechten. Deze gerechten zullen een maand lang op de menukaart van ArtDeli te vinden zijn.

*Niet lang nagedacht*
Toen Onno Kokmeijer werd gevraagd als gastchef hoefde hij daarover niet lang na te denken. “ArtDeli weet met een creatieve benadering een vernieuwend concept neer te zetten dat een breed publiek aanspreekt. Ik vind het een eer om als eerste gastchef een bijdrage te kunnen leveren en daarmee Ciel Bleu aan een nieuw publiek te kunnen presenteren.”

Ook ArtDeli kijkt uit naar de samenwerking: “We vinden het fantastisch en zijn meer dan blij met deze samenwerking in ons restaurant. Naast de bijzondere gastcuratoren die wij aan ons verbonden hebben, kunnen we nu ook één van Nederlands’ grootste sterrenchefs als gastchef bekendmaken,” aldus Jessica Voorwinde, eigenaar van ArtDeli.

*Kunst in ArtDeli*
In een monumentaal pand dat doorloopt van het Rokin tot aan de Nes verenigt ArtDeli een uniek restaurant, expositieruimte voor kunst en design en een barroom van ontwerper Lex Pott. ArtDeli toont een paar keer per jaar een speciale expositie die is samengesteld door gastcuratoren.

Sinds 2003 zwaait Onno Kokmeijer de scepter in Ciel Bleu, het sterrenrestaurant dat vanaf de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam een panoramisch uitzicht over Amsterdam biedt. Met Arjan Speelman als zijn Chef de Cuisine ontving Kokmeijer in 2007 de tweede Michelinster. De chefs laten zich inspireren door de wensen van internationale gasten en zijn constant op zoek naar de beste ingrediënten en innovatieve bereidingswijzen.

Overig nieuws