Onno Kokmeijer wordt gastchef

2 juli 2015 |
Onno Kokmeijer wordt gastchef<

Vanaf 15 oktober 2015 biedt Executive Chef Onno Kokmeijer van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam culinaire ondersteuning aan
het kersverse food-, design- en kunstinitiatief ArtDeli. Hij vult de menukaart aan met zijn bijzondere gerechten. Zo wordt de kunst zélfs tot in de keuken doorgevoerd.

Kunst en food
Amsterdam heeft er sinds mei 2015 een bijzonder nieuw restaurant voor liefhebbers van food, design en kunst bij. Door de combinatie van deze elementen ontstaat er een unieke locatie waarbij men te midden van een tentoonstelling en omgeven door de creaties van talentvolle Nederlandse kunstenaars kan genieten van verschillende gerechten. De wisselende tentoonstelling is steeds in handen van gastcuratoren. Vanaf oktober wordt daar voor het eerst ook een gastchef bij betrokken. Onno Kokmeijer en zijn rechterhand Arjan Speelman geven de voorzet voor een culinaire samenwerking waarbij de eigenzinnige signatuur van Ciel Bleu wordt vertaald in kleine gerechten. Deze gerechten zullen een maand lang op de menukaart van ArtDeli te vinden zijn.

Niet lang nagedacht
Toen Onno Kokmeijer werd gevraagd als gastchef hoefde hij daarover niet lang na te denken. “ArtDeli weet met een creatieve benadering een vernieuwend concept neer te zetten dat een breed publiek aanspreekt. Ik vind het een eer om als eerste gastchef een bijdrage te kunnen leveren en daarmee Ciel Bleu aan een nieuw publiek te kunnen presenteren.”

Ook ArtDeli kijkt uit naar de samenwerking: “We vinden het fantastisch en zijn meer dan blij met deze samenwerking in ons restaurant. Naast de bijzondere gastcuratoren die wij aan ons verbonden hebben, kunnen we nu ook één van Nederlands’ grootste sterrenchefs als gastchef bekendmaken,” aldus Jessica Voorwinde, eigenaar van ArtDeli.

Kunst in ArtDeli
In een monumentaal pand dat doorloopt van het Rokin tot aan de Nes verenigt ArtDeli een uniek restaurant, expositieruimte voor kunst en design en een barroom van ontwerper Lex Pott. ArtDeli toont een paar keer per jaar een speciale expositie die is samengesteld door gastcuratoren.

Sinds 2003 zwaait Onno Kokmeijer de scepter in Ciel Bleu, het sterrenrestaurant dat vanaf de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam een panoramisch uitzicht over Amsterdam biedt. Met Arjan Speelman als zijn Chef de Cuisine ontving Kokmeijer in 2007 de tweede Michelinster. De chefs laten zich inspireren door de wensen van internationale gasten en zijn constant op zoek naar de beste ingrediënten en innovatieve bereidingswijzen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Nieuwe sim-kaart

Zojuist hebben we onze wekelijkse vergadering gehad. Isabel, Rutger, Mark en ik nemen dan het nieuwe week- en Paasmenu door en evalueren wat er vorige week goed ging en wat er deze week beter kan. Paar dingen: op maandag gaan we dicht, het weekmenu is akkoord en voor de bestellingen hebben we een ni...

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: