Moskovieten geven 10 procent salaris uit aan bier

14 augustus 2018 | David Bakker

Het biertje blijft over de hele wereld één van de meest populaire alcoholische versnaperingen, maar hoeveel biertjes worden er nu gemiddeld genomen geconsumeerd? Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek naar hoeveel bier er per persoon op maandelijkse basis wordt gedronken en hoe dit in verhouding staat tot het salaris.

 - In Moskou geven mensen procentueel gezien het meeste geld uit aan bier ten opzichte van hun maandelijks inkomen: 9,97%.

 - De inwoners van Praag drinken de meeste liters bier per maand met maar liefst 11,88 liter. Tevens koop je hier de meeste halve liters bier (657) per salaris.

 - In Dublin geven ze per maand het meeste uit aan bier. De maandelijkse kosten komen gemiddeld neer op €100,73.

In Moskou wordt procentueel gezien veruit het meeste gedronken ten opzichte van het salaris. Men besteedt hier namelijk bijna 10% van het maandelijkse inkomen aan bier. Op nummer twee staan de inwoners van Rio de Janeiro. Zij geven gemiddeld 7,92% van hun salaris uit aan pils. De top 3 wordt afgesloten door de Europese stad Madrid. Hier geven ze 5,21% van hun inkomen uit aan bier. In Dublin wordt het meeste geld uitgegeven per maand. Hier wordt maandelijks meer dan €100 besteedt aan bier.

 

De grootste drinkers ter wereld

Waarbij de Russen procentueel en de Ieren absoluut gezien het meest uitgeven aan bier zijn ze niet de meest fanatieke bierdrinkers ter wereld. De inwoners van Praag drinken namelijk het meest met maar liefst 11,88 liter per maand. In Berlijn en Wenen kunnen ze er ook wat van, hier drinken ze 8,73 liter per maand. Wat neerkomt op meer dan 100 liter per jaar per persoon.

Hoe zit het in Amsterdam?

De Amsterdammers zitten in een mooie middenmoot. Voor een halve liter bier betaal je in Amsterdam gemiddeld €5,35. De maandelijkse uitgaven lopen per persoon gemiddeld op tot €63,70 wat zo’n 2,86% van het netto salaris beslaat. We drinken nog net geen 6 liter per maand wat in totaal uitkomt op een gemiddelde van 71,4 liter per jaar per persoon.

Waar kan je de meeste liters bier drinken?

Wanneer je een fervent bierliefhebber bent en al je salaris uit zou geven aan bier dan kom je als inwoner van Praag het beste uit. Zij kunnen met hun maandelijkse inkomen maar liefst 657 halve liters consumeren. Tevens doen de Europese steden Berlijn (642) met een tweede plek en Zurich (629) op 3 het ook goed. In Amsterdam kopen we ‘slechts’ 416 halve liters per gemiddeld salaris. De inwoners van Istanbul moeten het helemaal rustig aan doen want zij zijn beperkt tot 92 halve liters bier.

 

bron: https://www.kortingscode.nl/bierprijzen-netto-salaris 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: