Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

12 december 2019 | Thijs Jacobs
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca concern van Van der Eerde.

Bar BAUT brengt een ode aan de geschiedenis van BAUT. De beste gerechten uit eerdere edities BAUT krijgen een plek op de kaart. Denk aan de steak tartaar met bacon mayonaise, tuinkers en zuurdesembrood. Of coquilles met bloemkool, beurre noisette en cepesschuim uit BAUT #1. Gerechten die door de legendarische Johannes van Dam bekroond werden met een 10-. “Het laat je ademloos” is wat Van Dam over deze gerechten zei. “Ik zal deze uitspraak nooit meer vergeten”, aldus Michiel.

Barconcept

Het lijkt nu of Bar BAUT alleen maar om eten draait, maar dat is zeker niet het geval. Er is specifiek gekozen voor een barconcept. Amsterdam is de laatste jaren culinair ontzettend gegroeid. Er zijn veel restaurants bij gekomen en het niveau is hoog. In stadsdeel ZUID is er nog ruimte voor een goede bar waar je kan borrelen in combinatie met goede bargerechten. BAUT klassiekers zoals Michiel deze gerechten zelf noemt. 'The best of BAUT' vertaald in een menu passend bij een bar. Dit betekent dat alle gerechten op de kaart te bestellen zijn voor € 12,00 per gerecht. Met twee, drie of vier gerechten maak je je eigen menu.  Daarnaast is elk gerecht ook in een grote portie te bestellen voor € 22,00 met de beste frietjes en huisgemaakte mayo. 

Het moving circus gaat door

Bar BAUT betekend niet het einde van het rondreizende BAUT. Aangezien het moving circus steeds intrek doet in voor Amsterdam iconische anti-kraak panden, moet het zichzelf in leven houden door van locatie naar locatie te verhuizen. Het slingert zich door de stad met elke keer een nieuw uniek concept als resultaat. Met het verlopen van het huurcontract van BAUT #6 aan de Spaarndammerstraat en het steeds schaarser worden van unieke pop-up A-locaties in de stad heeft Van der Eerde er expliciet voor gekozen een spin-off van BAUT te creëren met de opening van Bar BAUT. Een ode aan de geschiedenis en tevens het ontwikkelcentrum voor kleinschalige BAUT pop-up’s. Denk aan een drieweekse pop-up tijdens Het Amsterdamse Winterparadijs in de Rai, maar ook blijft BAUT op zoek naar een nieuwe tijdelijke A-locatie waar BAUT #7 zich kan ontpoppen. 

BAUT #6 is geopend voor diner tot en met 31 december 2019 waarna Bar BAUT zijn deuren zal openen op 13 januari 2020. Wel is BAUT nog tot en met 15 februari 2020 te boeken voor zakelijke evenementen. 

Over BAUT

Keer op keer geeft het restaurant BAUT een nieuwe betekenis aan een leegstaand pand dat anders verloren is. Dit is vanaf het begin de gedachtegang geweest. Van de eerste BAUT in het oude Parool gebouw aan de Wibautstraat (dat nu getransformeerd is in restaurant C) verhuisde het als BAUT ZUID naar de voormalige Citroengarage aan het Stadionplein. Hierna vestigde het restaurant zich in een oud kantoor aan de Prinses Irenestraat als BAUT ZUIDAS waarna het door reisde als BAUT & Dreesman naar het oude V&Dgebouw op het Rokin. BAUT Paradijs in Oost was editie #5 en sinds januari 2018 is BAUT gevestigd in de voormalige Magdalena Kapel aan de Spaarndammerstraat. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: