Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

12 december 2019 | Thijs Jacobs
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca concern van Van der Eerde.

Bar BAUT brengt een ode aan de geschiedenis van BAUT. De beste gerechten uit eerdere edities BAUT krijgen een plek op de kaart. Denk aan de steak tartaar met bacon mayonaise, tuinkers en zuurdesembrood. Of coquilles met bloemkool, beurre noisette en cepesschuim uit BAUT #1. Gerechten die door de legendarische Johannes van Dam bekroond werden met een 10-. “Het laat je ademloos” is wat Van Dam over deze gerechten zei. “Ik zal deze uitspraak nooit meer vergeten”, aldus Michiel.

Barconcept

Het lijkt nu of Bar BAUT alleen maar om eten draait, maar dat is zeker niet het geval. Er is specifiek gekozen voor een barconcept. Amsterdam is de laatste jaren culinair ontzettend gegroeid. Er zijn veel restaurants bij gekomen en het niveau is hoog. In stadsdeel ZUID is er nog ruimte voor een goede bar waar je kan borrelen in combinatie met goede bargerechten. BAUT klassiekers zoals Michiel deze gerechten zelf noemt. 'The best of BAUT' vertaald in een menu passend bij een bar. Dit betekent dat alle gerechten op de kaart te bestellen zijn voor € 12,00 per gerecht. Met twee, drie of vier gerechten maak je je eigen menu.  Daarnaast is elk gerecht ook in een grote portie te bestellen voor € 22,00 met de beste frietjes en huisgemaakte mayo. 

Het moving circus gaat door

Bar BAUT betekend niet het einde van het rondreizende BAUT. Aangezien het moving circus steeds intrek doet in voor Amsterdam iconische anti-kraak panden, moet het zichzelf in leven houden door van locatie naar locatie te verhuizen. Het slingert zich door de stad met elke keer een nieuw uniek concept als resultaat. Met het verlopen van het huurcontract van BAUT #6 aan de Spaarndammerstraat en het steeds schaarser worden van unieke pop-up A-locaties in de stad heeft Van der Eerde er expliciet voor gekozen een spin-off van BAUT te creëren met de opening van Bar BAUT. Een ode aan de geschiedenis en tevens het ontwikkelcentrum voor kleinschalige BAUT pop-up’s. Denk aan een drieweekse pop-up tijdens Het Amsterdamse Winterparadijs in de Rai, maar ook blijft BAUT op zoek naar een nieuwe tijdelijke A-locatie waar BAUT #7 zich kan ontpoppen. 

BAUT #6 is geopend voor diner tot en met 31 december 2019 waarna Bar BAUT zijn deuren zal openen op 13 januari 2020. Wel is BAUT nog tot en met 15 februari 2020 te boeken voor zakelijke evenementen. 

Over BAUT

Keer op keer geeft het restaurant BAUT een nieuwe betekenis aan een leegstaand pand dat anders verloren is. Dit is vanaf het begin de gedachtegang geweest. Van de eerste BAUT in het oude Parool gebouw aan de Wibautstraat (dat nu getransformeerd is in restaurant C) verhuisde het als BAUT ZUID naar de voormalige Citroengarage aan het Stadionplein. Hierna vestigde het restaurant zich in een oud kantoor aan de Prinses Irenestraat als BAUT ZUIDAS waarna het door reisde als BAUT & Dreesman naar het oude V&Dgebouw op het Rokin. BAUT Paradijs in Oost was editie #5 en sinds januari 2018 is BAUT gevestigd in de voormalige Magdalena Kapel aan de Spaarndammerstraat. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: wordt de horeca eindelijk onderdeel van de oplossing?

Door het mooie weer van vorige week zijn de schellen van de ogen gevallen bij een deel van de burgemeesters, OMT-leden en politiek. Wat wij al lang wisten en verkondigden is waarheid geworden. Bij mooi weer en na een zware winter is er geen houden meer aan en moet de mens eruit. Wij kennen de mens n ...

Corona
‘Gastvrij Arnhem’ eerste centrale registratie tool voor horeca

Bij heropening van de horeca zijn ondernemers verplicht om een gezondheidscheck en registratie van bezoekers te regelen, om deze bij een contactonderzoek aan de GGD beschikbaar te stellen. Om horecaondernemers hierbij te ondersteunen presenteerde Arnhem zich vandaag als eerste gemeente van Nederl ...

Corona
'Kabinet wil terrassen openen op 21 april'

Het kabinet wil de terrassen op 21 april openen. Ook wil de regering de winkels weer openen. Aanstaande vrijdag buigt het OMT zich over de kwestie. Ook het schrappen van de avondklok ligt op tafel. Dat bevestigen Haagse bronnen tegenover verschillende landelijke media. De versoepelingen hangen a ...

Economie Corona
Aantal opgeheven horecavestigingen in 2020 hoger dan ooit

In de Randstad zijn in 2020 relatief veel vestigingen van bedrijven opgeheven. In de regio’s Haarlem en Groot-Amsterdam ging het om ruim 6,5 procent van alle bedrijfsvestigingen. In 2020 was zowel het aantal opheffingen als oprichtingen van bedrijfsvestigingen het hoogst sinds het begin van de ...

Interview
E-mailmarketing in de horeca: personalisatie is 'key'

Communiceren met gasten is in de horeca essentieel. Nu de branche nog altijd gebukt gaat onder de coronamaatregelen is communiceren via digitale kanalen van groot belang. Voor nieuwe gasten, maar ook voor terugkerende gasten. E-mailmarketing is daarin essentieel. Het verzamelen van e-mailadressen ...

Wet- en regelgeving Corona
Burgemeesters willen terrassen graag weer openen

Steeds meer burgemeesters scharen zich achter de oproep van burgemeester Halsema (Amsterdam) om de terrassen weer te openen. Dit zou het beter mogelijk maken om de buitenruimte optimaal en gecontroleerd te kunnen gebruiken, met inachtneming van de coronamaatregelen. In veel steden werd het de afg ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: