Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

12 december 2019 | Thijs Jacobs

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca concern van Van der Eerde.

Bar BAUT brengt een ode aan de geschiedenis van BAUT. De beste gerechten uit eerdere edities BAUT krijgen een plek op de kaart. Denk aan de steak tartaar met bacon mayonaise, tuinkers en zuurdesembrood. Of coquilles met bloemkool, beurre noisette en cepesschuim uit BAUT #1. Gerechten die door de legendarische Johannes van Dam bekroond werden met een 10-. “Het laat je ademloos” is wat Van Dam over deze gerechten zei. “Ik zal deze uitspraak nooit meer vergeten”, aldus Michiel.

Barconcept

Het lijkt nu of Bar BAUT alleen maar om eten draait, maar dat is zeker niet het geval. Er is specifiek gekozen voor een barconcept. Amsterdam is de laatste jaren culinair ontzettend gegroeid. Er zijn veel restaurants bij gekomen en het niveau is hoog. In stadsdeel ZUID is er nog ruimte voor een goede bar waar je kan borrelen in combinatie met goede bargerechten. BAUT klassiekers zoals Michiel deze gerechten zelf noemt. 'The best of BAUT' vertaald in een menu passend bij een bar. Dit betekent dat alle gerechten op de kaart te bestellen zijn voor € 12,00 per gerecht. Met twee, drie of vier gerechten maak je je eigen menu.  Daarnaast is elk gerecht ook in een grote portie te bestellen voor € 22,00 met de beste frietjes en huisgemaakte mayo. 

Het moving circus gaat door

Bar BAUT betekend niet het einde van het rondreizende BAUT. Aangezien het moving circus steeds intrek doet in voor Amsterdam iconische anti-kraak panden, moet het zichzelf in leven houden door van locatie naar locatie te verhuizen. Het slingert zich door de stad met elke keer een nieuw uniek concept als resultaat. Met het verlopen van het huurcontract van BAUT #6 aan de Spaarndammerstraat en het steeds schaarser worden van unieke pop-up A-locaties in de stad heeft Van der Eerde er expliciet voor gekozen een spin-off van BAUT te creëren met de opening van Bar BAUT. Een ode aan de geschiedenis en tevens het ontwikkelcentrum voor kleinschalige BAUT pop-up’s. Denk aan een drieweekse pop-up tijdens Het Amsterdamse Winterparadijs in de Rai, maar ook blijft BAUT op zoek naar een nieuwe tijdelijke A-locatie waar BAUT #7 zich kan ontpoppen. 

BAUT #6 is geopend voor diner tot en met 31 december 2019 waarna Bar BAUT zijn deuren zal openen op 13 januari 2020. Wel is BAUT nog tot en met 15 februari 2020 te boeken voor zakelijke evenementen. 

Over BAUT

Keer op keer geeft het restaurant BAUT een nieuwe betekenis aan een leegstaand pand dat anders verloren is. Dit is vanaf het begin de gedachtegang geweest. Van de eerste BAUT in het oude Parool gebouw aan de Wibautstraat (dat nu getransformeerd is in restaurant C) verhuisde het als BAUT ZUID naar de voormalige Citroengarage aan het Stadionplein. Hierna vestigde het restaurant zich in een oud kantoor aan de Prinses Irenestraat als BAUT ZUIDAS waarna het door reisde als BAUT & Dreesman naar het oude V&Dgebouw op het Rokin. BAUT Paradijs in Oost was editie #5 en sinds januari 2018 is BAUT gevestigd in de voormalige Magdalena Kapel aan de Spaarndammerstraat. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: