Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

12 december 2019 | Thijs Jacobs

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca concern van Van der Eerde.

Bar BAUT brengt een ode aan de geschiedenis van BAUT. De beste gerechten uit eerdere edities BAUT krijgen een plek op de kaart. Denk aan de steak tartaar met bacon mayonaise, tuinkers en zuurdesembrood. Of coquilles met bloemkool, beurre noisette en cepesschuim uit BAUT #1. Gerechten die door de legendarische Johannes van Dam bekroond werden met een 10-. “Het laat je ademloos” is wat Van Dam over deze gerechten zei. “Ik zal deze uitspraak nooit meer vergeten”, aldus Michiel.

Barconcept

Het lijkt nu of Bar BAUT alleen maar om eten draait, maar dat is zeker niet het geval. Er is specifiek gekozen voor een barconcept. Amsterdam is de laatste jaren culinair ontzettend gegroeid. Er zijn veel restaurants bij gekomen en het niveau is hoog. In stadsdeel ZUID is er nog ruimte voor een goede bar waar je kan borrelen in combinatie met goede bargerechten. BAUT klassiekers zoals Michiel deze gerechten zelf noemt. 'The best of BAUT' vertaald in een menu passend bij een bar. Dit betekent dat alle gerechten op de kaart te bestellen zijn voor € 12,00 per gerecht. Met twee, drie of vier gerechten maak je je eigen menu.  Daarnaast is elk gerecht ook in een grote portie te bestellen voor € 22,00 met de beste frietjes en huisgemaakte mayo. 

Het moving circus gaat door

Bar BAUT betekend niet het einde van het rondreizende BAUT. Aangezien het moving circus steeds intrek doet in voor Amsterdam iconische anti-kraak panden, moet het zichzelf in leven houden door van locatie naar locatie te verhuizen. Het slingert zich door de stad met elke keer een nieuw uniek concept als resultaat. Met het verlopen van het huurcontract van BAUT #6 aan de Spaarndammerstraat en het steeds schaarser worden van unieke pop-up A-locaties in de stad heeft Van der Eerde er expliciet voor gekozen een spin-off van BAUT te creëren met de opening van Bar BAUT. Een ode aan de geschiedenis en tevens het ontwikkelcentrum voor kleinschalige BAUT pop-up’s. Denk aan een drieweekse pop-up tijdens Het Amsterdamse Winterparadijs in de Rai, maar ook blijft BAUT op zoek naar een nieuwe tijdelijke A-locatie waar BAUT #7 zich kan ontpoppen. 

BAUT #6 is geopend voor diner tot en met 31 december 2019 waarna Bar BAUT zijn deuren zal openen op 13 januari 2020. Wel is BAUT nog tot en met 15 februari 2020 te boeken voor zakelijke evenementen. 

Over BAUT

Keer op keer geeft het restaurant BAUT een nieuwe betekenis aan een leegstaand pand dat anders verloren is. Dit is vanaf het begin de gedachtegang geweest. Van de eerste BAUT in het oude Parool gebouw aan de Wibautstraat (dat nu getransformeerd is in restaurant C) verhuisde het als BAUT ZUID naar de voormalige Citroengarage aan het Stadionplein. Hierna vestigde het restaurant zich in een oud kantoor aan de Prinses Irenestraat als BAUT ZUIDAS waarna het door reisde als BAUT & Dreesman naar het oude V&Dgebouw op het Rokin. BAUT Paradijs in Oost was editie #5 en sinds januari 2018 is BAUT gevestigd in de voormalige Magdalena Kapel aan de Spaarndammerstraat. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Ondernemen
Wees goed voorbereid: download de gloednieuwe HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: