Inauguratie Brasserie Le Nord in Bilthoven door Paul Fagel en wethouder Rost van Tonningen

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

Op 12 maart jl. is Brasserie Le Nord in Bilthoven feestelijk toegetreden tot Euro-Toques Nederland, notabene in aanwezigheid van een van de founders van deze inmiddels grootste restaurantvereniging van Nederland, Paul Fagel.

Brasserie Le Nord, onlangs nog uitgeroepen tot 'Leukste restaurant van de gemeente De Bilt', werd geprezen door wethouder Rost van Tonningen om de duurzaamheid en culinaire waarde. En nu mag dus ook het logo van Euro-Toques hier aan toegevoegd worden. Grégory en Lieke Nicole, de patron chef en zijn echtgenote, zeggen dit logo “met trots te zullen voeren”.

Streng gecontroleerd

Ook de voorzitter van ETN, Ted Janssen, sprak tijdens de inauguratie. Hij vertelde nog maar eens dat écht niet elk restaurant lid kan worden van de vereniging. Daarvoor wordt eerst streng gecontroleerd of er wel volgens de code van eer van ETN wordt gewerkt. Pas dan en niet eerder wordt een restaurant toegelaten. Het team van Le Nord kan dus met recht trots zijn op het lidmaatschap.

Grégory en Lieke Nicole van Le Nord vinden het belangrijk om hun gasten gerechten voor te schotelen die ambachtelijk bereid zijn met verse ingrediënten, liefst uit de streek. Hierdoor sluit het restaurant precies aan bij de doelstellingen van Euro-Toques. Bij Le Nord wordt dit vertaald in klassiek Frans met een moderne touch.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Food trends Vega
Populariteit vlees- en visvrije thuisbezorgmaaltijden stijgt

Afgelopen week namen zeker 57.600 Nederlanders deel aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat Nederlanders inspireerde om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te o...

Bier Events
Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben &eacut...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Achtergronden Restaurant
Download nu de maarteditie van De RestaurantKrant

De maarteditie van De RestaurantKrant is uit! Niet alleen hebben we een fonkelnieuw design, maar we spreken ook nog eens met de eigenaren van restaurant Flicka in Kerkdriel. Het restaurant ontving onlangs zijn eerste Michelinster. Klik hier om de uitgave te downloaden (je hoeft enkel je e-mailadres ...

Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: