Inauguratie Brasserie Le Nord in Bilthoven door Paul Fagel en wethouder Rost van Tonningen

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

Op 12 maart jl. is Brasserie Le Nord in Bilthoven feestelijk toegetreden tot Euro-Toques Nederland, notabene in aanwezigheid van een van de founders van deze inmiddels grootste restaurantvereniging van Nederland, Paul Fagel.

Brasserie Le Nord, onlangs nog uitgeroepen tot 'Leukste restaurant van de gemeente De Bilt', werd geprezen door wethouder Rost van Tonningen om de duurzaamheid en culinaire waarde. En nu mag dus ook het logo van Euro-Toques hier aan toegevoegd worden. Grégory en Lieke Nicole, de patron chef en zijn echtgenote, zeggen dit logo “met trots te zullen voeren”.

Streng gecontroleerd

Ook de voorzitter van ETN, Ted Janssen, sprak tijdens de inauguratie. Hij vertelde nog maar eens dat écht niet elk restaurant lid kan worden van de vereniging. Daarvoor wordt eerst streng gecontroleerd of er wel volgens de code van eer van ETN wordt gewerkt. Pas dan en niet eerder wordt een restaurant toegelaten. Het team van Le Nord kan dus met recht trots zijn op het lidmaatschap.

Grégory en Lieke Nicole van Le Nord vinden het belangrijk om hun gasten gerechten voor te schotelen die ambachtelijk bereid zijn met verse ingrediënten, liefst uit de streek. Hierdoor sluit het restaurant precies aan bij de doelstellingen van Euro-Toques. Bij Le Nord wordt dit vertaald in klassiek Frans met een moderne touch.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Amsterdam Personalia
Hotel Arena stelt nieuwe F&B manager aan

Luuk Rijnders gaat met ingang van 14 januari aan de slag als nieuwe F&B Manager in het viersterren Hotel Arena én het bijbehorende PARK Café-Restaurant in Amsterdam. Rijnders’ motivatie, enthousiasme en oog voor service en gastvrijheid gaat het café-restaurant naar een...

Amsterdam Culinair
Richard Ekkebus na 33 jaar terug in de Nederlandse keuken

Chef Richard Ekkebus is even terug op Nederlandse bodem om op 26 en 27 januari te koken met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Richard Ekkebus, afkomstig uit Vlissingen, werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnair...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: