In maart  openen NODA en Meneer Potter aan de Utrechtse Neude

14 januari 2020 | Thijs Jacobs

De bruisende Neude is een begrip en niet alleen in het Utrechtse. Dit charmante plein in de Domstad staat garant voor bedrijvigheid, toch bleef het voormalige postkantoor een tijd akelig donker. Tot nu. Vanaf vrijdag 13 maart 2020 krijgt het imposante gebouw opnieuw een publieke functie en openen - in de Centrale Bibliotheek Utrecht - horecagelegenheden NODA en Meneer Potter hun deuren.

De twee compleet verschillende concepten vinden elkaar in het stoere gebouw aan de Neude dat Utrechtse geschiedenis ademt. Omgeven door tienduizenden boeken ontsnap je hier aan de drukte van de stad. Waar het huiselijke stadscafé Meneer Potter je de echte smaak van Utreg laat proeven, neemt NODA je mee op culinair avontuur met een bonte verzameling aan internationale gerechten.

Echt Utreg aan de Potterstraat

Bij Meneer Potter kom je elkaar tegen. De combinatie van Uteregse directheid en een gezonde dosis positiviteit maken dit de perfecte plek om je uren te slijten. Groot, klein, student of gepensioneerd: de Potter-familie is voor iedereen. Studenten voeden hun creativiteit met een smakelijke breakfast bowl, een dagje winkelen met vriendinnen wordt afgesloten op de comfortabele banken met wat pintxos en de bibliofiel geniet hier in alle rust van zijn leesvoer. De conciërge van de Domstad helpt met het bijspijkeren van de stadse geschiedenis, brengt koffie to go en biedt een luisterend oor. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat staat Meneer Potter voor je klaar.

Werelds genieten in de bieb

NODA, het kloppend hart van de bibliotheek waar verschillende culturen samenkomen op je bord. De kleine gerechtjes zijn ideaal om te delen. Van een stomende kom Thaise tom kha kai tot New York cheesecake, een okonomiyaki uit Japan en pikante Utrechtse Oude Grachtkaas. Alle continenten passeren de revue bij deze kleurrijke, eclectische wereldburger. Midden in de bibliotheek - omringd door kilometers wijze woorden - geniet je de hele dag van internationale heerlijkheden met het uitzicht op het water. Via de eigen entree loop je hier tot in de late uurtjes binnen, ook als de bieb haar deuren sluit. En met de smoothies en sandwiches van de NODA Deli is het onderweg ook smullen geblazen.

Vanaf de opening op vrijdag 13 maart pakt de Bibliotheek Neude uit met twee weken lang feest. Alle activiteiten tijdens de feestweken zijn gratis, zodat iedereen de nieuwe Bibliotheek kan verkennen, ontdekken en uitproberen. Het openingsprogramma wordt later bekend gemaakt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: