Holland Casino promoot de oester

21 oktober 2010 |
Holland Casino promoot de oester<

Holland Casino en de Nederlandse Oestervereniging kondigden onlangs een bijzondere samenwerking aan tijdens een verleidelijk oesterdiner in het vernieuwde restaurant van Holland Casino Amsterdam. De partijen slaan de handen ineen om oesters voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Onbekend bij veel Nederlanders
Uit onderzoek blijkt namelijk dat bijna 60 procent van de Nederlanders nog nooit een oester heeft gegeten. Holland Casino heeft oesters op het menu van de restaurants gezet en is volgend jaar september gastheer van de traditionele opening van het oesterseizoen.

Wel nieuwsgierig
Hoewel meer dan de helft van de Nederlanders nog nooit een oester heeft gegeten, is maar liefst 57 procent benieuwd hoe ze smaken. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 500 Nederlanders. In de ogen van bijna de helft van de ondervraagden hebben oesters een exclusief imago. Een derde denkt dat oesters duur en sjiek zijn.

Bijzondere ervaring
“Oesters en het casino sluiten heel goed bij elkaar aan. Voor veel mensen draait het niet alleen om de smaak of het spel. Het draait vooral ook om de ervaring van spanning en verleiding die mensen beleven en de belofte die daarachter schuil gaat”, zegt Dick Flink, bestuursvoorzitter van Holland Casino. Cees van Liere, voorzitter van de Nederlandse Oestervereniging, over de samenwerking: “Het zou mooi zijn als de opening van het oesterseizoen, elk jaar in de derde week van september, net zo herkenbaar wordt
als de start van het seizoen van de Hollandse Nieuwe. De Zeeuwse oester is een prachtige vrucht van eigen bodem waar we graag meer Nederlanders mee kennis laten maken.”

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: