Holland Casino promoot de oester

21 oktober 2010 |
Holland Casino promoot de oester<

Holland Casino en de Nederlandse Oestervereniging kondigden onlangs een bijzondere samenwerking aan tijdens een verleidelijk oesterdiner in het vernieuwde restaurant van Holland Casino Amsterdam. De partijen slaan de handen ineen om oesters voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Onbekend bij veel Nederlanders
Uit onderzoek blijkt namelijk dat bijna 60 procent van de Nederlanders nog nooit een oester heeft gegeten. Holland Casino heeft oesters op het menu van de restaurants gezet en is volgend jaar september gastheer van de traditionele opening van het oesterseizoen.

Wel nieuwsgierig
Hoewel meer dan de helft van de Nederlanders nog nooit een oester heeft gegeten, is maar liefst 57 procent benieuwd hoe ze smaken. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 500 Nederlanders. In de ogen van bijna de helft van de ondervraagden hebben oesters een exclusief imago. Een derde denkt dat oesters duur en sjiek zijn.

Bijzondere ervaring
“Oesters en het casino sluiten heel goed bij elkaar aan. Voor veel mensen draait het niet alleen om de smaak of het spel. Het draait vooral ook om de ervaring van spanning en verleiding die mensen beleven en de belofte die daarachter schuil gaat”, zegt Dick Flink, bestuursvoorzitter van Holland Casino. Cees van Liere, voorzitter van de Nederlandse Oestervereniging, over de samenwerking: “Het zou mooi zijn als de opening van het oesterseizoen, elk jaar in de derde week van september, net zo herkenbaar wordt
als de start van het seizoen van de Hollandse Nieuwe. De Zeeuwse oester is een prachtige vrucht van eigen bodem waar we graag meer Nederlanders mee kennis laten maken.”

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: